CUPCAKES ME MEPENTA KAI MAPMEΛAΔA



Σιγά σιγά επιστρέφουμε στις συνήθειές μας οικογενειακώς, μετά την σχετική αναταραχή μέχρι να προσαρμοστούμε με το μωράκι μας, αλλά και με τη χαλάρωση του καλοκαιριού. Για μένα επιστροφή στα συνηθισμένα μου, σημαίνει κατά κύριο λόγο επιστροφή στην κουζίνα, για να φτιάξω καμιά λιχουδίτσα. Βέβαια επιμένω στα απλά και εύκολα και τι πιο γρήγορο από πεντανόστιμα κεκάκια ή αλλιώς cupcakes.
Τη συνταγή αυτή την φτιάχνω πολλά χρόνια και είναι πανεύκολη, ενώ τα κεκάκια γίνονται αφράτα και νοστιμότατα! Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή με μια παραλλαγή που κάνω καμιά φορά και βάζω λίγη μερέντα ή μαρμελάδα στη μέση της ζύμης πριν ψηθούν, έτσι για την τσαχπινιά της υπόθεσης. Εσείς μπορείτε να το παραλείψετε αυτό ή να βάλετε κάποια άλλη γέμιση πχ λευκή σοκολάτα.
Πάμε να δούμε πώς γίνονται!



ΥΛΙΚΑ
(για περίπου 15 κεκάκια)
120 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 gr. ζάχαρη
120 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1 βανιλίνη
προαιρετικά 
μερέντα
μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προσοχή να μην είναι πολύ υδαρής)
χρωματιστή τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
Σε φόρμα για κεκάκια ή σε μικρά φορμάκια σιλικόνης βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για τα κεκάκια και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε ζύμη σε κάθε θηκούλα , περίπου μέχρι τη μέση της.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μικρή ποσότητα μερέντας ή μαρμελάδας και από πάνω προσθέτουμε λίγη ακόμα ζύμη, ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 25΄ με 30' στους 185 βαθμούς Κελσίου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κεκάκι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη μερέντα και χρωματιστή τρούφα.

extra tips
Αν δεν έχετε μεγάλα αυγά και βάλετε μικρά ή μεσαία, ίσως να σας φανεί η ζύμη πολύ στεγνή. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη ποσότητα γάλακτος (περίπου μια κουταλιά σούπας το πολύ).
Για το ψήσιμο πάντα να έχετε υπόψη σας το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας, ώστε να αυξομειώσετε το χρόνο και τη θερμοκρασία, αν χρειάζεται.



Έτοιμα!

Καλά φουρνίσματα!



Σας φιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Καλημέρα ομορφιά μου!..Άνοιξε μου την πόρτα που σου χτυπω!!!!!!!!Μα καλά τι έφτιαξες πάλι!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδα γλυκό και μπήκα!! Αποθηκεύτηκε για να φτιαχτεί μιας και εμάς μας αρέσουν τα αφράτα κεκάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.