DIY AΓΓEΛAKIA AΠO KYΠAPIΣΣOMHΛA
Τις μέρες των γιορτών προτιμώ όσο γίνεται να μην γεμίζω το σπίτι με αυτούς τους κυρίους με τα κόκκινα ρούχα, ξωτικά και τα σχετικά, που  καμία σχέση δεν έχουν με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Προτιμώ ό,τι κάνουμε, ακόμα και οι πιο παιχνιδιάρικες δραστηριότητες να μας μιλούν για το αληθινό νόημα των ημερών αυτών και φυσικά για τη Γέννηση του Χριστού. Είναι βέβαια κάτι παραπάνω από δύσκολο , αφού όλα γύρω μας είναι στολισμένα έτσι, οι παιδικές ταινίες μιλούν κυρίως για τον Σάντα Κλάους και τα ξωτικά του, όπως και τα περισσότερα τραγούδια. Εν πάσει περιπτώσει, το παλεύω. Σκοπός μου φυσικά για όλο αυτό είναι η προσπάθειά μου να μην μπερδεύονται τα παιδιά με πολλά και αντιφατικά μηνύματα, αλλά αφού μάθουν και εμπεδώσουν τι ακριβώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, να μπορούν στη συνέχεια να ξεχωρίσουν τη διασκέδαση από την ουσία. 

Οι κατασκευές μας λοιπόν συνήθως έχουν θέμα αγγελάκια, Φάτνη, κάρτες κλπ και σήμερα θα σας δείξω μια από τις αγαπημένες μου, που είναι τα πιο γλυκούτσικα αγγελάκια φτιαγμένα από κυπαρισσόμηλα (ξέρετε, αυτά τα μικρά κουκουνάρια, που δεν είναι κουκουνάρια και τα βρίσκουμε όπου υπάρχουν κυπαρίσσια). Εγώ κάθε καλοκαίρι μαζεύω κουκουνάρια και κυπαρισσόμηλα από όπου βρίσκω, επίτηδες για στολισμό και κατασκευές!
Πάμε λοιπόν να δούμε πόσο -πανεύκολα- φτιάχνονται! Υλικά
κυπαρισσόμηλα (από το πάρκο, το δάσος, την αυλή, το γείτονα, το δρόμο σίγουρα κάπου θα βρείτε)
ξύλινες χάντρες στο φυσικό χρώμα (ή μπεζ χρώμα για να τις βάψετε)
σύρμα πίπας σε χρυσό ή ασημένιο χρώμα 
λίγο χρυσό ή κόκκινο σπάγκο ή κορδονάκι
ένα ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδοράκι
κόλλα (σιλικόνης ή υγρή κόλλα)

Πώς το κάνουμε

Αρχικά ζωγραφίζουμε τα ματάκια και το στόμα στη χάντρα. 
Κόβουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από το σύρμα πίπας, το σχηματίζουμε σε κύκλο και το κολλάμε στο πάνω μέρος της χάντρας. 
Φτιάχνουμε μια θηλιά με το κορδονάκι και την περνάμε μέσα από την τρύπα της χάντρας, στερεώνοντας με κόλλα τον κόμπο στο κάτω μέρος της. 
Κολλάμε το κεφαλάκι του αγγέλου στο κυπαρισσόμηλο. 
Με ένα ακόμα κομμάτι από το σύρμα πίπας, σχηματίζουμε ένα 8, το οποίο κολλάμε πλαγίως (ώστε να σχηματιστούν τα φτερά) στην πλάτη του αγγέλου. 
Το αγγελάκι μας είναι πανέτοιμο!
Στολίστε το στο δέντρο, έξω από μια κάρτα, στο πακέτο με τα μπισκότα, στη διακόσμηση των δώρων σας !
Εσείς τι προτιμάτε να φτιάχνετε τα Χριστούγεννα ; 

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.