TONOI, TONOI KAI TONIΌποιοι με διαβάζετε τακτικά θα έχετε καταλάβει πως έχω ένα θέμα με τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Δεν αντέχω ανορθογραφίες, κείμενα χωρίς τόνους και σημεία στίξης, ασυνταξίες και άλλ' αντ' άλλων γραμματική. Έτσι όταν ξεκίνησε το δημοτικό η Κωνσταντίνα πρόπερσι, ένα από τα πιο βασικά που παλεύω είναι να μάθει σωστά τα ελληνικά, να τα μιλάει και να τα γράφει όπως πρέπει.

Όταν λοιπόν ήρθε στα χέρια μου το βιβλίο "Τόνοι, τόνοι και Τόνι", πήρα πολύ μεγάλη χαρά! Ένα βιβλίο που μιλάει για κανόνες γραμματικής και πόσο σημαντικοί είναι! Όταν ζεις την εποχή της απλοποίησης και της γλωσσικής πενίας, ένα τέτοιο βιβλίο και μάλιστα παιδικό είναι μια αχτίδα φωτός.Με πολύ έξυπνο τρόπο ο συγγραφέας Πάνος Χριστοδούλου καταφέρνει με λογοπαίγνια και ρίμες να δείξει πώς ένας τόνος μπορεί να μετατρέψει έναν καλό γερό άνθρωπο σε έναν γέρο άνθρωπο που έχει κάλο. Παίζει με τις ομόηχες λέξεις, με την ορθογραφία και τους τόνους και φτιάχνει μια ξεκαρδιστικοί ιστορία , όπου οι τόνοι (τα ψάρια) ακούγοντας τον δάσκαλο του Τόνι να ψάχνει τους τόνους (της γραμματικής), πετάγονται από τη θάλασσα και πέφτουν πάνω στις άτονες λέξεις της ιστορίας του Τόνι, αλλάζοντάς τους τα φώτα και το νόημα. Το τι επακολούθησε δεν θα σας το πω, για να το διαβάσετε στο βιβλίο.Μια πραγματικά πολύ έξυπνη ιστορία, για να μάθουν τα παιδιά πόσο σημαντικοί είναι οι κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού, αλλά και πόσο πλούσια είναι η γλώσσα μας, που είμαι σίγουρη πως θα αρέσει πολύ και στα πιτσιρίκια και σε εσάς. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων.

Κι αν είστε τυχεροί, μπορεί να το κερδίσετε κι από εμάς! Δύο τυχεροί αναγνώστες λοιπόν, θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τόνοι, τόνοι και Τόνι" του Πάνου Χριστοδούλου. 
Η διαδικασία του διαγωνισμού γνωστή, αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού, συμπληρώνετε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 16/9/2017
Ο διαγωνισμός έληξε! Ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη συμμετοχή!
Νικήτριες είναι η ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΠΟΥΚΗ και η ΝΙΚΗ ΑΝΝΙΝΟΥ!
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερές!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν στους αναγνώστες του mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τόνοι , τόνοι και Τόνι" του Πάνου Χριστοδούλου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 8/9/2017 έως τις 13/9/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή . ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Παρακαλείσθε να συμπληρώνετε ένα email το οποίο να είναι έγκυρο και να ελέγχετε τακτικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η συμμετοχή σας ή να επαναληφθεί η κλήρωση.

Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.

Παραπάνω από μία συμμετοχές του ίδιου προσώπου δεν λαμβάνονται υπόψιν.

5. Προαιρετικά δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ .
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τόνοι, τόνοι και Τόνι".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Ο νικητής που κατοικεί στην Αττική  παραλαμβάνει το αντίτυπό του από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Ο νικητής που κατοικεί στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβει ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί για εκείνον .


Καλή επιτυχία σε όλους! 
Σας φιλώ!

You May Also Like

5 σχόλια

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM