TA MYΣTHPIA THΣ ΠENI ΠEΠΠEP


 Πόσο μυστήριο μπορεί να αντέξει ένα σπίτι, όταν μάλιστα είναι νεραϊδόσπιτο, που το κατοικούν όλες οι γνωστές και άγνωστες πριγκίπισσες του κόσμου; Πολύ, μας απαντάει η Κωνσταντίνα, που διάβασε όλα "Τα μυστήρια της Πένι Πέππερ"και έχει βασικότερο κοινό με την ηρωίδα του βιβλίου,  την μεγαλύτερη επιθυμία της Πένι: να γίνει ντετέκτιβ και να λύνει αστυνομικές υποθέσεις.Στο πρώτο βιβλίο της σειράς "Κανένα πρόβλημα" παρακολουθούμε την πρώτη αληθινή υπόθεση της Πένι, που είναι 10 χρονών και έχει τρεις µεγάλες επιθυµίες
(και περίπου ένα εκατοµµύριο µικρότερες):
1. Να αποκτήσει έναν σκύλο.
2. Να γίνει ντετέκτιβ και να λύνει αστυνοµικές υποθέσεις.
3. Να µην πάει στο πάρτι γενεθλίων της Φλώρας, της καυχησιάρας παλιοκατσίκας.Τελικά, όχι µόνο η επιθυµία νούµερο 3 δεν εκπληρώνεται, αλλά και το πάρτι της Φλώρας είναι τόσο χαζό όσο φοβόταν. Τότε όµως εξαφανίζεται το πιο αγαπηµένο δώρο της Φλώρας: ο Τζάστιν, ο πιο γλυκούλης σκυλάκος του κόσµου, και στο καλάθι του υπάρχει µόνο ένα απειλητικό σηµείωµα. Η Πένι αναλαµβάνει την πρώτη της υπόθεση κι έτσι εκπληρώνεται η επιθυµία νούµερο 2. Και ίσως και η νούµερο 1...
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς "Συναγερμός στο Λούνα παρκ" ,  ο τόπος του εγκλήματος είναι το Λούνα παρκ. Η Πένι με το εξαιρετικά γεναιόδωρο χαρτζιλίκι της γιαγιάς είναι φυσικά εκεί, για να ξεφαντώσει! Μαζί της η κολλητή της η Ίντα, η δεύτερη κολλητή της η Μαρί και η Φλώρα, η πρώην εχθρός της. Και φυσικά ο Τζάστιν, το λαγωνικό. Όταν χάνεται το πορτοφόλι της Πένι, τα κορίτσια το θεωρούν ατύχηµα. Όµως το κινητό της Φλώρας και ένα σωρό άλλα κινητά, ρολόγια και πορτοφόλια σύντοµα έχουν την ίδια τύχη. Η Πένι και οι συνεργάτες της αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το µυστήριο. Και ο Τζάστιν δεν αργεί να ανακαλύψει ένα ίχνος. Το οποίο τους οδηγεί µέσα στο τρενάκι του τρόµου…Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα ίχνη του επόμενου βιβλίου "Χάος στο σχολείο", για το οποίο όμως θα σας μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση!
Αν και τα δικά σας κορίτσια διαμαρτύρονται επειδή όλοι οι ήρωες των παιδικών ντεντεκτιβ-ιστοριών είναι αγόρια , μόλις ανακαλύψατε την καλύτερη σειρά κοριτσίστικης αστυνομικής σειράς! Ανάλαφρα, ευκολοδιάβαστα, γραμμένα με αυτό τον νεό τρόπο γραφής, όπου η εικονογράφηση αποτελεί μέρος του κειμένου, σαν αληθινό ημερολόγιο.
Μια πολύ ωραία εναλλακτική για τα καλοκαιρινά μεσημέρια , μέχρι να αρχίσει το σχολείο, ώστε να κλείσει λίγο η τηλεόραση κι ο υπολογιστής.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και το site των εκδόσεων.
Καλή ανάγνωση!
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.