AΠO THN EΓΩΠOΛH ΣTHN EΣYΠOΛH


Αυτό το καλοκαίρι έχει πέσει πολύ διάβασμα. Όχι ότι γενικά δεν διαβάζουμε πάρα πολύ,
 αλλά πια το αισθάνομαι εντονότερα, γιατί βλέπω την Κωνσταντίνα με το βιβλίο της και συγκινούμαι... Επαναφέραμε και την αγαπημένη μας συνήθεια να διαβάζουμε πριν τον ύπνο σε καθημερινή βάση, που το χειμώνα πολλές φορές δεν τα καταφέρναμε με τα περίεργα ωράρια και την κούραση. Κι επιτέλους μπορέσαμε να απολαύσουμε όλα τα καινούργια βιβλία που έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα στη βιβλιοθήκη μας.
Τις επόμενες μέρες θα σας μιλήσω για όλα τα βιβλία σιγά σιγά. Σήμερα θέλω να σας πω για ένα από αυτά που ξεχώρισα και που άρεσε πολύ στα κορίτσια. Δεν είναι καινούργιο βιβλίο, αλλά επειδή είναι για παιδιά σχολικής ηλικίας οπωσδήποτε, δεν το είχαμε πάρει τόσο καιρό.
"Από την Εγώπολη στην Εσύπολη" λοιπόν διαβάσαμε. Χρησιμοποιώ πληθυντικό, γιατί το διαβάζει σιγά σιγά και η Κωνσταντίνα μόνη της, αλλά τους το διάβασα κι εγώ τα βράδια πριν κοιμηθούν, σε συνέχειες, γιατί είναι αρκετά μεγάλο.
Ο Πείσμονας είναι ένας μικρός Εγωπολίτης, σαν όλους τους υπόλοιπους Εγωπολίτες. Πιστεύει πως δεν υπάρχει καμία πόλη στον κόσμο τόσο υπέροχη σαν τη δική του, δεν μπορεί να παίξει ομαδικά με τους φίλους του αφού όλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους και διαρκώς τσακώνονται, νοιάζεται μόνο να μιλάει για τον εαυτό του, χωρίς να ακούει κανέναν άλλον, ενώ πάνω από όλα βάζει το Εγώ του. Μέχρι που μια μέρα, έξω από τα τείχη της Εγώπολης συναντά την Γαλήνη. Είναι ένα κοριτσάκι πολύ διαφορετικό από όσους έχει γνωρίσει μέχρι τώρα ο Πείσμονας κι όταν τον προσκαλεί να πάει να την βρει στην Εσύπολη. Ο Πείσμονας το παίρνει απόφαση και αφού πάρει την άδεια από τη βασίλισσα θεά Οίηση και τη συμβουλή της , πάντα να βάζει μπροστά το Εγώ του, ξεκινάει το μακρύ ταξίδι. Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσει πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλούς νέους φίλους. Με τις συμβουλές του σοφού παππούλη, θα καταφέρει άραγε ο Πείσμονας να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, που δεν του επιτρέπουν να βρει την Εσύπολη; Θα φτάσει στον προορισμό του;Είναι ένα αληθινά υπέροχο βιβλίο! Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που προσωποποιούνται οι αρετές, αλλά και τα πάθη. Γίνεται έτσι πολύ προσιτό στα παιδιά και πολύ πρωτότυπο, αφού τους τραβάει αμέσως την προσοχή. Ο δρόμος από την εγώπολη του καθενός μας, μέχρι την εσύπολη για να συναντήσουμε το διπλανό μας και το Θεό, είναι μια καθημερινή πορεία που όλοι, μικροί μεγάλοι κάνουμε. Και αυτό το βιβλίο, είναι ένα πολύ όμορφο πνευματικό βοήθημα για τα παιδιά, με αποσπάσματα από τους λόγους του Αγίου Παϊσίου. Όσο για την εικονογράφηση, τι να πω, άλλη μια εξαιρετική δουλειά της Αγγελικής Δελεχά, που τραβάει το βλέμμα και την προσοχή των παιδιών και ζωντανεύει τη διήγηση.
Απευθύνεται σε ηλικίες από 8 χρονών, οπότε τα παιδιά πλέον μπορούν και να διαβάσουν μόνα τους το βιβλίο, αλλά και να κατανοήσουν τα νοήματα. Όμως και σε μικρότερα παιδάκια από 6 χρονών, μπορείτε να το διαβάσετε και με συζήτηση και ερωτήσεις των παιδιών να τους εξηγήσετε ό,τι δεν καταλαβαίνουν.Εκτός από την ελληνική έκδοση το βιβλίο "Από την Εγώπολη στην Εσύπολη" κυκλοφορεί σε 8 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, σερβικά, γεωργιανά, γερμανικά, ρουμανικά και αραβικά). Ιδιαίτερα το αγγλικό βιβλίο θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή εξάσκηση της γλώσσας για τα παιδιά. Γι΄αυτό σε συνεργασία πάντα με τις εκδόσεις Άθως παιδικά, σας κάνουμε δώρο την αγγλική έκδοση του βιβλίου. Η γλώσσα δεν είναι δύσκολη και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο και ωφέλιμο βοήθημα για τη νέα σχολική χρονιά, για τα μεγαλύτερα παιδιά. Αν πάλι έχετε συγγενείς ή φίλους με παιδιά  στο εξωτερικό, μπορείτε να το κάνετε δώρο. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος φίλος και το καλύτερο δώρο!
Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι γνωστή, αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού , συμπληρώνετε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 27/8/2017
Ο διαγωνισμός έληξε και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!
 Νικήτρια είναι η ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΥΡΗ!
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά  προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "From I-ville to You-ville" της Μυρσίνης Βιγγοπούλου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 16/8/2017 έως τις 26/8/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή . ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Παρακαλείσθε να συμπληρώνετε ένα email το οποίο να είναι έγκυρο και να ελέγχετε τακτικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η συμμετοχή σας ή να επαναληφθεί η κλήρωση.

Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
Παραπάνω από μία συμμετοχές του ίδιου προσώπου δεν λαμβάνονται υπόψιν.

5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "From I-ville to You-ville" .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.

Καλή επιτυχία σε όλους! 
Σας φιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

  1. Τέλειο βιβλίο για τα παιδάκια μας!!!Ευχαριστουμε πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM