ΔIABAZONTAΣ JO NESBO
Όπως σας είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, τον τελευταίο μήνα έχω ξεζουμίσει, συγγνώμη, διαβάσει ήθελα να πω, τέσσερα βιβλία και είμαι ήδη στο πέμπτο! Κάποια τα έχω ανεβάσει και στον λογαριασμό μου στο instagram, αλλά θέλω να σας μιλήσω για την νέα μου αγάπη στα αστυνομικά, που δεν είναι άλλη από τον Jo Nesbo.
Ίσως να τον ανακάλυψα λίγο αργά θα μου πείτε, μιας και η Nesboμανια δεν είναι καινούργια στην Ελλάδα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε;
Φυσικά δεν θα σας πω την πλοκή των ιστοριών, μιας και στα αστυνομικά για μένα δεν πρέπει να λες απολύτως τίποτα. Ό,τι κι αν πεις, χαλάς το μυστήριο! 
Όχι λοιπόν, δεν θα σας πω με τι καταπιάνεται ο Χάρι Χόλε, ο εκκεντρικός αστυνομικός επιθεωρητής, ήρωας των περισσότερων από τα βιβλία του Nesbo. Θα σας πω όμως τι είναι αυτό που με κέρδισε σε αυτόν τον συγγραφέα, του οποίου τα βιβλία μπορείς να τα πεις και θρίλερ για τα δικά μου δεδομένα, που για να δω την τηλεοπτική μεταφορά του Σέρλοκ Χολμς (του BBC την αυθεντική, όχι αυτή τη μπούρδα που βγήκε πρόσφατα) έπρεπε να είναι μεσημέρι και όλα τα φώτα αναμμένα (μιλάμε για θάρρος, όχι αστεία ).
Με κέρδισε λοιπόν το ότι πίσω από κάθε υπόθεση ο συγγραφέας καταπιάνεται με ένα συγκεκριμένο θέμα - κοινωνικό, ψυχολογικό, ιστορικό, ιατρικό, ανθρωπίνων σχέσεων- ακόμα και με κάποια θέματα, που μπορεί να αποτελούν ταμπού (όπως η συνεργασία με τους Ναζί κ.α) , που έχουν διχάσει την επιστήμη ή που έχουν αμφισβητηθεί για το αν υπάρχουν ή όχι στην πραγματικότητα (όπως πχ η ύπαρξη διπλής προσωπικότητας ή τα βαμπίρ).
Ένα ή περισσότερα από αυτά, μπλέκονται με δεξιοτεχνία μέσα στην καθηλωτική πλοκή, ανεβάζοντας έτσι επίπεδο το βιβλίο, από ένα αστυνομικό θρίλερ σε ένα ψυχογράφημα, μια ιστορική αναδρομή ή ένα αποτύπωμα ενός κοινωνικού φαινομένου.
Ο ίδιος ο Χάρι Χόλε, από μόνος του είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον τύπος, με ιδιαίτερο ταλέντο στην δουλειά του, αλλά και μια προσωπική ζωή, που κυριαρχεί  η μάχη του με τον αλκοολισμό.
Όλα αυτά, μαζί με την γραφή του Nesbo, που πραγματικά σε μαγνητίζει, με έκαναν κι εμένα μια Nesbomaniac! 
Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία του, που κυκλοφορούν στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων.
Περιμένω να μου πείτε κι εσείς την άποψή σας!
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.