O ANEMOΘΩΔOPOΣ
Ο Θοδωρής φοβόταν τους αέρηδες. Αυτούς τους δυνατούς, που φυσούσαν και φοβέριζαν τους πάντες και που αν είχες κάνει και καμιά σκανταλιά, μπορεί και να σε σήκωναν ψηλά.Υπήρχε κι αυτή η παράδοση, που έλεγε ότι οι άνεμοι αυτοί ήταν τόσο δυνατοί, για να προστατεύουν τις Παναγίες των βράχων, για να μην τις πατήσουν οι Τούρκοι.  Οι αδερφές του τον κορόιδευαν και τον φώναζαν Ανεμοθόδωρο. Όταν ο παππούς το πήρε είδηση, θύμωσε πολύ μ' αυτό κι αποφάσισε να βοηθήσει τον εγγονό του, να μην φοβάται. Σκάρωσε λοιπόν ένα παιχνίδι για να τον βοηθήσει. Όμως το παιχνίδι αυτό έγινε η αφορμή, να μάθει ο Θοδωρής κι ο παππούς το μυστικό των κρυπτοχριστιανών. Τι κι αν ζούσαν σε διπλανά σπίτια και τους γνωρίζονταν από παιδιά. Κάτω από τα φέσια και τις μαντήλες κρύβονταν χριστιανοί μυρωμένοι, που τους προστάτευαν κι αυτούς οι αέρηδες για να πάνε στις εκκλησίες της Παναγίας των βράχων. 

Το βιβλίο αυτό είναι από τα αγαπημένα μου που διαβάζουμε με τα κορίτσια αυτό τον καιρό. Ίσως είναι λίγο δύσκολο γι' αυτές, ακόμα, γιατί πρέπει να εξηγούμε πολλά μαζί, αλλά είναι τόσο όμορφη η ιστορία, σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, σε άλλους τόπους αγαπημένους κι έχει μια μυρωδιά από θάλασσα, αγριολούλουδα και λουκούμια. Διαβάζοντας αυτή την ιστορία της Άννας Ιακώβου την πρώτη φορά, ένιωσα αυτό το συναίσθημα που έχω κάθε φορά όταν διαβάζω τον Τρελαντώνη και τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Συνδυάζει αυτή την αρχοντιά των αρχών του 20ου αιώνα , ειδωμένη μέσα από τα παιδικά μάτια, μαζί με  αυτή τη γλυκειά νοσταλγία των διηγήσεων του Παπαδιαμάντη. 
Η διήγηση της Άννας Ιακώβου μας ταξιδεύει στη Μικρά Ασία και τη Σμύρνη και η εικονογράφηση της Εύας Καραντινού ζωντανεύει στ' αλήθεια την ιστορία. Σίγουρα είναι ένα από τα βιβλία που πρέπει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη των παιδιών μας, αφού μέσα από μια παιδική ιστορία, μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, για την ιστορία του, για τους κρυπτοχριστιανούς, για τις συνήθειες της ζωής των ανθρώπων εκείνη την εποχή κι ένα σωρό άλλα πράγματα, που σίγουρα θα σας ρωτήσουν τα παιδιά. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως παιδικά και μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων. Ένας τυχερός αναγνώστης μπορεί να το κερδίσει, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό. 
Η διαδικασία γνωστή, αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού , συμπληρώνετε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 18/7/2017
O διαγωνισμός έληξε! Νικήτρια είναι η Αναστασία Κοβουσογλου! Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά  προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Ο Ανεμοθόδωρος" της Άννας Ιακώβου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 9/7/2017 έως τις 13/7/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή . ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Παρακαλείσθε να συμπληρώνετε ένα email το οποίο να είναι έγκυρο και να ελέγχετε τακτικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η συμμετοχή σας ή να επαναληφθεί η κλήρωση.

Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
Παραπάνω από μία συμμετοχές του ίδιου προσώπου δεν λαμβάνονται υπόψιν.

5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.

7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο Ανεμοθόδωρος" .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Σας φιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM