OΛA TOY ΓAMOY ΔYΣKOΛA - Π. ANΔPEAΣ KONANOΣ


Είναι κάποια βιβλία που δεν ξέρεις πώς να τα προλογίσεις. Γιατί είναι τόσο γεμάτα  σκέψεις και ιδέες, που το να σταθείς σε ένα σημείο, αδικεί τα υπόλοιπα, αλλά και το να ξεχωρίσεις κάτι είναι πολύ δύσκολο. Είναι κι ο συγγραφέας του βιβλίου πολλές φορές τόσο γνωστός και αγαπητός από τον κόσμο, που δεν έχεις και πολλά λόγια για να τον παρουσιάσεις.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το νέο βιβλίο του π. Ανδρέα Κονάνου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Άθως. Μετά το "Στο βάθος κήπος" , όπου διαβάζουμε πολλές από τις εκπομπές που αγαπήσαμε, το "Όλα του γάμου δύσκολα..." είναι ένα βιβλίο, που μιλάει για την κατεξοχήν όμορφη αλλά και δύσκολη σχέση. Το γάμο. Που ξεκινάει ντυμένη στα λευκά και κόκκινα και πολλές φορές καταλήγει, όπως λέει και το γνωστό άσμα "ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ".

Με τον ιδιαίτερο τρόπο του ο π. Ανδρέας μας θυμίζει ή μας ανοίγει παράθυρα σε ξεχασμένες σκέψεις και συναισθήματα. Μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μικροπράγματα, αυτά που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα, που κινδυνεύει να γίνει ρουτίνα. Δεν υποβιβάζει τη δυσκολία ή τον πόνο , που πολύ συχνά θα συναντήσουμε. Αλλά "φωνάζει" πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε. Να μην τα παρατάμε, να συνεχίζουμε την προσπάθεια, ό,τι κι αν γίνει. Να μην κάνουμε απλά υπομονή παθητικά, αλλά ενεργητικά, να αποφασίζουμε ότι θέλουμε να το παλέψουμε, συχνά να αποστασιοποιούμαστε και να συνεχίζουμε την προσπάθεια.Φωνάζει όλο το βιβλίο, να μη μιζεριάζουμε. Να χαιρόμαστε κάθε στιγμή, γιατί άλλωστε αυτό ζητάει από εμάς ο Χριστός. Να χαιρόμαστε, γιατί ήρθε, γιατί μας έσωσε , γιατί μας δίνει συνεχώς όλα αυτά τα καθημερινά, που μπορεί να μοιάζουν βαρετά, αλλά είναι δώρα. Η ζωή είναι θείο δώρο, για να τη ζούμε και να τη χαιρόμαστε.

Μερικές φορές είναι αναγκαίο να επιστρέψουμε στα βασικά, που όμως είναι τα πιο απαραίτητα, για να κάνουμε το βήμα παραπέρα στη ζωή μας και το γάμο μας, για να μην τα παρατήσουμε όλα στην πρώτη δυσκολία. Και ο π. Ανδρέας με αυτό το βιβλίο, αυτό μας υπενθυμίζει. με τον καλύτερο τρόπο.

Εννοείται ότι σας το προτείνω να το διαβάσετε οπωσδήποτε! Μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Άθως σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων.

Κι ένας τυχερός αναγνώστης θα το κερδίσει παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό που ξεκινάει από σήμερα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άθως.Για να πάρετε μέρος, η διαδικασία είναι γνωστή , συμπληρώνετε τη φόρμα που ακολουθεί, αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού.

UPDATE 1/7/2017
Ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη συμμετοχή σας! 
Νικήτρια είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΤΣΙΝΑΜΑ! 
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή! 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως  προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Όλα του γάμου δύσκολα" του π.Ανδρέα Κονάνου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 22/6/2017 έως τις 30/6/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή . ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Παρακαλείσθε να συμπληρώνετε ένα email το οποίο να είναι έγκυρο και να ελέγχετε τακτικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η συμμετοχή σας ή να επαναληφθεί η κλήρωση.

Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.

Παραπάνω από μία συμμετοχές του ίδιου προσώπου δεν λαμβάνονται υπόψιν.

5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου Όλα του γάμου δύσκολα" .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.


Καλή επιτυχία σε όλους!

Σας φιλώ! 

You May Also Like

9 σχόλια

 1. Ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο δώρο σας . Λατρεύω τον Πατέρα Κονανο. Μακάρι να είμαι η τυχερή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε!!! Μακάρι να το κερδίσω!!! Το θέλω πολύ!!! Καλή επιτυχία σε όλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχω όλα του τα βιβλία εκτός από το τελευταίο που θα ήθελα πολυ να αποκτήσω....μακάρι να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι υπέροχοι κληρικοί...ο λόγος του πάντα παρηγορητικός. Να είναι πάντα καλά να μας χαρίζει υπέροχα βιβλία και με τον λόγο του να μας βοηθά στις δύσκολες στιγμές μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο δώρο σας... Μακάρι να σταθώ τυχερή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM