KHΠOYPIKH ΣTO ΣΠITI
Πόσες φορές δεν έχω πάρει λουλούδια σε γλάστρες, με την ελπίδα και τη φιλοδοξία ότι θα κάνω τη βεράντα μου μια μικρογραφία αυτών των υπέροχων ολάνθιστων μπαλκονιών του Pinterest. Και πόσες φορές δεν έχω δει τις ελπίδες μου να μαραίνονται μαζί με τα φυτά μου και τις φιλοδοξίες μου να τις τρώει το ζουζούνι, που τρύπωσε ύπουλα στο λουλούδι μου και το κατέστρεψε...
Τον τελευταίο καιρό όμως τα έχω καταφέρει καλά (ελπίζω να μην ακούν τα ύπουλα ζουζούνια). Η βεράντα μου μπορεί να μην είναι για φωτογραφία Pinterest, αλλά σίγουρα είναι γεμάτη άνθη και χρώματα.
Το μυστικό είναι στην περιποίηση. Όπως φροντίζουμε το φαγητό και την υγιεινή των παιδιών μας, με τον ίδιο τρόπο, με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες πρέπει να φροντίζουμε και τα λουλούδια μας. Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Κι επειδή δεν είμαστε όλοι γεωπόνοι, έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να μάθουμε τις σωστές πληροφορίες και οδηγίες για το κάθε φυτό.
Το χειμώνα  που μας πέρασε βρήκα δυο βιβλία, τα οποία με βοήθησαν και κατάφερα να περιποιηθώ σωστά τα φυτά της βεράντας μου, αλλά και να απαλλαγώ από διάφορα μικρόβια και αρρώστιες που τα τριγύριζαν.To "Κηπολόγιο" λοιπόν, περιέχει απαντήσεις σε όλες τις συνηθέστερες ερωτήσεις κηπουρικής , που απασχολούν καθέναν που έχει στην αυλή του ή τη βεράντα του λουλούδια και λαχανικά. "Πώς να σώσω τη γαρδένια μου;" "Γιατί κιτρινίζει το γκαζόν;" "Πώς να ξεφορτωθώ τις κάμπιες;" "Τι να κάνω για τις ψείρες στα χρυσάνθεμα;" Μερικές μόνο από τις πάρα πολλές ερωτήσεις που θα απαντηθούν μέσα από αυτό το βιβλίο.
Η συγγραφέας Αιμιλία Ροδοπούλου με πολύ κατατοπιστικό και απλό τρόπο, δείχνει και εξηγεί ποια φροντίδα χρειάζονται τα πιο συνηθισμένα φυτά, λουλούδια , αλλά και λαχανικά, που θέλουμε να έχουμε στη βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού μας."Οικολογική φροντίδα των φυτών" (με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας) είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου, που μου φαίνεται εξίσου κατατοπιστικό και πολύ πρωτότυπο είναι γραμμένο από τον γνωστό γεωπόνο και παρουσιαστή πολλών σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών Ανδρέα Μπαρμπούτση. Υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, μπορούν να μετατραπούν σε βιολογικά φάρμακα για την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών ή ζουζουνιών που μπορεί να βλάψουν τα φυτά και τα λαχανικά που έχουμε στην αυλή και το σπίτι, αλλά και στην πρόληψή τους.

Και τα δύο βιβλία είναι εξαιρετικά και αν θέλετε κι εσείς να έχετε ένα καταπράσινο και μυρωδάτο μπαλκόνι, σας προτείνω να τα προμηθευτείτε από τις εκδόσεις Σταμούλη, που κυκλοφορούν!

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.