KHΠOYPIKH ΣTO ΣΠITI
Πόσες φορές δεν έχω πάρει λουλούδια σε γλάστρες, με την ελπίδα και τη φιλοδοξία ότι θα κάνω τη βεράντα μου μια μικρογραφία αυτών των υπέροχων ολάνθιστων μπαλκονιών του Pinterest. Και πόσες φορές δεν έχω δει τις ελπίδες μου να μαραίνονται μαζί με τα φυτά μου και τις φιλοδοξίες μου να τις τρώει το ζουζούνι, που τρύπωσε ύπουλα στο λουλούδι μου και το κατέστρεψε...
Τον τελευταίο καιρό όμως τα έχω καταφέρει καλά (ελπίζω να μην ακούν τα ύπουλα ζουζούνια). Η βεράντα μου μπορεί να μην είναι για φωτογραφία Pinterest, αλλά σίγουρα είναι γεμάτη άνθη και χρώματα.
Το μυστικό είναι στην περιποίηση. Όπως φροντίζουμε το φαγητό και την υγιεινή των παιδιών μας, με τον ίδιο τρόπο, με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες πρέπει να φροντίζουμε και τα λουλούδια μας. Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Κι επειδή δεν είμαστε όλοι γεωπόνοι, έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να μάθουμε τις σωστές πληροφορίες και οδηγίες για το κάθε φυτό.
Το χειμώνα  που μας πέρασε βρήκα δυο βιβλία, τα οποία με βοήθησαν και κατάφερα να περιποιηθώ σωστά τα φυτά της βεράντας μου, αλλά και να απαλλαγώ από διάφορα μικρόβια και αρρώστιες που τα τριγύριζαν.To "Κηπολόγιο" λοιπόν, περιέχει απαντήσεις σε όλες τις συνηθέστερες ερωτήσεις κηπουρικής , που απασχολούν καθέναν που έχει στην αυλή του ή τη βεράντα του λουλούδια και λαχανικά. "Πώς να σώσω τη γαρδένια μου;" "Γιατί κιτρινίζει το γκαζόν;" "Πώς να ξεφορτωθώ τις κάμπιες;" "Τι να κάνω για τις ψείρες στα χρυσάνθεμα;" Μερικές μόνο από τις πάρα πολλές ερωτήσεις που θα απαντηθούν μέσα από αυτό το βιβλίο.
Η συγγραφέας Αιμιλία Ροδοπούλου με πολύ κατατοπιστικό και απλό τρόπο, δείχνει και εξηγεί ποια φροντίδα χρειάζονται τα πιο συνηθισμένα φυτά, λουλούδια , αλλά και λαχανικά, που θέλουμε να έχουμε στη βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού μας."Οικολογική φροντίδα των φυτών" (με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας) είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου, που μου φαίνεται εξίσου κατατοπιστικό και πολύ πρωτότυπο είναι γραμμένο από τον γνωστό γεωπόνο και παρουσιαστή πολλών σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών Ανδρέα Μπαρμπούτση. Υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, μπορούν να μετατραπούν σε βιολογικά φάρμακα για την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών ή ζουζουνιών που μπορεί να βλάψουν τα φυτά και τα λαχανικά που έχουμε στην αυλή και το σπίτι, αλλά και στην πρόληψή τους.

Και τα δύο βιβλία είναι εξαιρετικά και αν θέλετε κι εσείς να έχετε ένα καταπράσινο και μυρωδάτο μπαλκόνι, σας προτείνω να τα προμηθευτείτε από τις εκδόσεις Σταμούλη, που κυκλοφορούν!Κι επειδή βρισκόμαστε στην κατεξοχήν εποχή που ασχολούμαστε με την κηπουρική, έχω ένα δώρο για εσάς! Δύο τυχεροί αναγνώστες θα κερδίσουν τα βιβλία : "Κηπολόγιο" της Αιμιλίας Ροδοπούλου και "Οικολογική φροντίδα των φυτών" του Ανδρέα Μπαρμπούτση , που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σταμούλης.
Για να πάρετε μέρος η διαδικασία είναι απλή και γνωστή. Διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού που ακολουθούν και συμπληρώστε τη φόρμα του διαγωνισμού.

UPDATE 29/5/2017
 Ο διαγωνισμός μας έληξε! Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!
Νικητές είναι οι : 
1) Νικόλαος Χανιώτης, που κερδίζει το βιβλίο "Κηπολόγιο" και 
2) Όλια Μοσκοφίδου , που κερδίζει το βιβλίο "Οικολογική φροντίδα των φυτών". 

Συγχαρητήρια και πάντα τυχεροί!
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr από ένα αντίτυπο των  βιβλίων:"Κηπολόγιο" της Αιμιλίας Ροδοπούλου και "Οικολογική φροντίδα των φυτών" του Ανδρέα Μπαρμπούτση. 
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 21/5/2017 έως τις 28/5/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσει ο πρώτος ένα  αντίτυπο του βιβλίου "Κηπολόγιο" της Αιμιλίας Ροδοπούλου και ο δεύτερος ένα αντίτυπο του βιβλίου "Οικολογική φροντίδα των φυτών" του Ανδρέα Μπαρμπούτση .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί για αυτόν που δεν απάντησε.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

  1. 🍀ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ🍀ΑΣ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΩ PLEASE 💞ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ 💞

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM