H MAYPH TOYΛIΠAΕδώ και λίγο καιρό έχω ανακαλύψει από μια σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο "Η πρώτη μου λογοτεχνία" και δεν είναι άλλο από διασκευασμένα για παιδιά κλασσικά κι αγαπημένα διαμάντια της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Είναι πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογη σειρά, γιατί εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας και σίγουρα εξάπτει την περιέργειά τους να διαβάσουν και όλο το βιβλίο αργότερα.

Πριν λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μας "Η μαύρη τουλίπα" του Αλεξάνδρου Δουμά. Ομολογώ ότι δεν το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο, δεν ξέρω πώς μου έχει ξεφύγει, μιας και αγαπώ τον Δουμά. Έτσι με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από όλους μας (δικό μου γιατί ανακάλυψα ένα ακόμα βιβλίο για τη λίστα μου και των κορίτσιων γιατί η εικονογράφηση τις ξετρέλανε) το διαβάσαμε αμέσως! Και φυσικά οι προσδοκίες μας επιβεβαιώθηκαν. Η εξαιρετική πλοκή του Δουμά σε καθηλώνει, ακόμα κι αν πρόκειται για μια παιδική διασκευή.Ένας καλόκαρδος κι ευγενικός νεαρός, ο Κορνήλιος, που ζει στην Ολλανδία και είναι ανθοκόμος, αποφασίζει να ανακαλύψει το μυστικό για την καλλιέργεια της Μαύρης Τουλίπας. Μέρες και νύχτες κάνει πειράματα στο εργαστήριό του , ενώ ο μοχθηρός γείτονάς του τον κατασκοπεύει. Μια μέρα, εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο αγαθός Κορνήλιος κατηγορείται για προδοσία και οδηγείται στη φυλακή. Εκεί γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα, τη Ρόζα , η οποία είναι κόρη του δεσμοφύλακα.Θα καταφέρει άραγε ο Κορνήλιος να αθωωθεί; Και θα μπορέσει άραγε να ανθίσει η μαύρη τουλίπα;
Μια υπέροχη ιστορία με την υπογραφή του αξεπέραστου πραγματικά, Αλέξανδρου Δουμά, σε διασκευή της Τζέμης Τασάκου και με την εικονογράφηση της Γεωργίας Στύλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.Αξίζει να το προσθέσετε στην παιδική βιβλιοθήκη σας! Κι ένας τυχερός αναγνώστης θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό που ξεκινάει σήμερα. Η διαδικασία γνωστή, διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 12/6/2017
Η κλήρωση επαναλήφθηκε και νέα νικήτρια είναι η Aspasia Petropoulou! Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου:  "Η μαύρη τουλίπα" σε διασκευή Τζέμης Τασάκου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 24/5/2017 έως τις 31/5/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ .
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου  "Η μαύρη τουλίπα" .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Ο νικητής που κατοικεί στην Αττική  παραλαμβάνει το αντίτυπό του από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Ο νικητής που κατοικεί στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβει ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο..
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .


Καλή επιτυχία σε όλους!

Σας φιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM