ΠAΣXA ΣTHΣ MAMAΣ


Φέτος δεν έχω προλάβει να κάνω ούτε μια πασχαλινή κατασκευή, ούτε ένα κουλουράκι - ακόμα- να ψήσω... Το τελευταίο διάστημα τρέχω σαν την παλαβή και το μόνο που μπορώ να κάνω στον απειροελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω, είναι να πάω καμιά βόλτα τα κορίτσια. Τα τρεξίματα δόξα τω Θεώ είναι όλα καλά και δημιουργικά, οπότε δεν παραπονούμαι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως μου έχει λείψει λίγο το diy, αλλά το έχω πάρει απόφαση πως όλα μαζί δεν γίνονται!
Παρόλαυτά, όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει αρκετά πράγματα και με τη σημερινή ανάρτηση θα τα ξαναθυμηθούμε , τουλάχιστον τα περισσότερα. Έτσι μπορεί εσείς να κάνετε καμιά κατασκευούλα αυτές τις μέρες που έρχονται!

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μόλις λίγες μέρες μακριά κι αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ, φέτος είναι η ευκαιρία να φτιάξετε τα λαζαράκια σας! Τα κορίτσια μου κάθε χρόνο περιμένουν πώς και τι να τα φτιάξουμε!Αν θέλετε να κάνετε δώρο στη νονά σας, όταν φέρει τη λαμπάδα, μπορείτε να της προσφέρετε ένα όμορφο χειροποίητο καλαθάκι, γεμάτο με καλούδια! Δείτε πώς φτιάξαμε πολύ εύκολα το δικό μας!Πέρσι το είχα ρίξει στα κουνελάκια και τα αυγά και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό, αφού το σαλόνι μου είναι και πάλι γεμάτο χρώματα και όμορφες γωνιές!

Τις λαμπάδες για τα βαφτιστήρια τις αγοράζετε ή τις φτιάχνετε μόνοι σας; Εμένα μου αρέσουν πολύ οι χειροποίητες, γι΄αυτό μάζεψα όλες τις λαμπάδες που είχα φτιάξει και σας τις παρουσιάζω!Κι αν έχετε βαφτιστήρα με λατρεία στην Έλσα, αλλά τα σκέτα κεριά του εμπορίου σας απογοητεύουν , δείτε πώς μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μια γουστόζικη λαμπάδα μόνοι σας!


Φυσικά αν δεν ζήσουμε τα Πάθη και δεν νιώσουμε την Ανάσταση, δεν έχουμε κάνει Πάσχα. Λίγες σκέψεις λοιπόν για τις ημέρες αυτές  και για τα συναισθήματα που έχω βιώσει τη Μεγάλη Εβδομάδα, όσα χρόνια είμαι μαμά , αλλά και παλιότερα, είναι όλα καταγεγραμμένα εδώ στο blogάκι μου.

Εννοείται πως θα ακολουθήσουν και νέες αναρτήσεις και εκπλήξεις!

Το βιβλίο "Το πρώτο Πάσχα" έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες, με παρουσιάσεις και δραστηριότητες, σε σχολεία και ενορίες, για τις οποίες ελπίζω πως θα γράψω την επόμενη εβδομάδα.

Αν θέλετε να ανταμώσουμε όμως πρωτύτερα και να γνωρίσετε από κοντά το βιβλίο, μπορείτε να μας βρείτε την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 5.30 μ.μ.  στο Bazzar Βιβλίου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νεκταρίου Άνω Κηφισιάς, να μιλήσουμε για την Ανάσταση του Χριστού μέσα από τα λόγια του μικρού Βενιαμίν και τις εικόνες του βιβλίου.  

Το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου, θα είμαστε κι εμείς μέρος της μεγάλης πασχαλινής εκδήλωσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM "ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟΝ" , που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πειραιώς, με κάλαντα, δρώμενα, αφηγήσεις, χειροτεχνίες και κατασκευές, που θα προετοιμάσουν τα παιδιά, αλλά και τους γονείς για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για όλα αυτά που καταπιάνομαι αυτές τις μέρες, μπορείτε να κάνετε follow στον instagram λογαριασμό μου.

Καλή Ανάσταση να φτάσουμε!
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.