ANOIΓONTAΣ TOYΣ OPIZONTEΣ THΣ EKΠAIΔEYΣHΣΠόσες και πόσες φορές δεν έχουμε συζητήσει με τους φίλους μας και με τους δασκάλους των παιδιών για όλες αυτές τις αλλαγές που θα θέλαμε να δούμε στο εκπαιδευτικό σύστημα; Πριν λίγο καιρό σας είχα συστήσει τη Χαρισμάθεια, έναν οργανισμό με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμμα για χαρισματικά παιδιά. Να σας πω την αλήθεια, είχα λίγο ζηλέψει βλέποντας όλα αυτά τα προγράμματα, που με πρωτότυπο και εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο , συμπληρώνει και επαυξάνει την εκπαίδευση των παιδιών με ιδιαίτερα χαρίσματα .
 Κι όμως, η Χαρισμάθεια, επειδή οι ιδρυτές της έχουν έγνοια όλα τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, αυτή τη φορά οργανώνουν ένα Φεστιβάλ, με στόχο την  τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν εξατομικευμένα να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους στο σχολικό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, κρίνεται απαραίτητη η προώθηση της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνεται Την Κυριακή, 9 Απριλίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδη, η Χαρισμάθεια διοργανώνει ένα Φεστιβάλ για την Εκπαίδευση ! Μία γιορτή που θα θεμελιώσει νέους άξονες έτσι ώστε το σχολείο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.
Ας ακούσουμε τι λέει για την ιδέα και την υλοποίησή της ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ιδρυτής της Χαρισμάθειας.
«Ονειρευόμαστε μία εκπαίδευση που να απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Θέλουμε μία εκπαίδευση που να δίνει τον χώρο σε όλους να ταιριάξουν. Να τους βοηθάει να βρουν την προσωπική τους ματιά. Χρειαζόμαστε τη διαφορετικότητα του καθενός, για να μπορέσουμε, μέσα από αυτή, να πληθύνουμε τι μπορεί να κάνει το σύνολο! Θέλουμε να σχεδιάσουμε την εκπαίδευση ξανά, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο με Προσωπικότητα.
Θέλουμε το σχολείο να κάνει βήματα μακριά από την αποστήθιση! Η τυποποίηση δεν είναι πλέον ανάγκη της αγοράς εργασίας. Το αντίθετο. Οι τυποποιημένες εργασίες γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από μηχανές και ο άνθρωπος αναλαμβάνει καθήκοντα που χρειάζονται άλλες δεξιότητες. Στην εποχή της πληροφορίας, η δυσκολία δεν είναι πια η πρόσβαση στη γνώση. Το αντίθετο. Η γνώση είναι ανοιχτή. Πληροφορίες υπάρχουν παντού γύρω μας. Η ανάγκη που υπάρχει σήμερα είναι να μάθουμε να τις αναζητούμε, να τις αξιολογούμε, να επιλέγουμε αυτές που χρειαζόμαστε και να τις χρησιμοποιούμε. Δε θα μπορούσε επομένως η εκπαίδευση του σήμερα να μην έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, την ανάδειξη της δημιουργικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας.
Ονειρευόμαστε μία εκπαίδευση που να απευθύνεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Για εμάς όμως, δεν είναι αρκετό να ονειρευόμαστε. Θέλουμε να δούμε αυτή την εκπαίδευση γύρω μας. Θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα της στους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας. Ονειρευόμαστε ένα σχολείο με Προσωπικότητα, αλλά ξέρουμε και πώς να το φτιάξουμε.

Αλέξανδρος Παπανδρέου»

Εάν είστε εκπαιδευτικοί , γονείς ή άνθρωποι που νοιάζεστε για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα σχολεία των παιδιών μας, μη χάσετε την εκδήλωση αυτή. Γιατί καλές οι συζητήσεις, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να δράσουμε, πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, να ενημερωθούμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε!
Ραντεβού λοιπόν στις 9 Απριλίου στο  Ίδρυμα Ευγενίδη!
Η είσοδος είναι Δωρεάν, παράλληλα με τις παρουσιάσεις θα υπάρχουν δράσεις για τα παιδιά, ενώ μετά τις 15.00 θα γίνουν workshops και σεμινάρια σαν προέκταση του Φεστιβάλ.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης εάν ζητηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.