EΓΩ KAI H AΔEPΦH MOYΚατά καιρούς θυμάμαι την περίοδο μετά τη γέννηση της Ευαγγελίτσας και πραγματικά φρικάρω. Η Κωνσταντίνα ήταν τότε δύο χρονών α- κ- ρ - ι -β- ώ - ς  και ενώ γενικά ήταν εύκολη και σαν μωρό και σαν νήπιο, μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα τρομερά. Τα terrible twos έγιναν ακόμα πιο terrible, λόγω του ερχομού του μωρού, με όλα τα ξεσπάσματα βέβαια σε μένα, με το μωρό ήταν κυρία. Το μωρό ήθελε τη δική του -σχεδόν- αποκλειστική φροντίδα (το οποίο βέβαια είναι το πιο λογικό πράγμα του κόσμου). Ο άντρας μου δούλευε τις άπειρες ώρες. Η μαμά μου επίσης δούλευε στην άλλη άκρη της Αττικής. Οι αδερφές μου πήγαιναν σχολείο και ήταν χρονιά πανελληνίων. Κι εγώ ήμουν σαν την τρελή, σε ένα σπίτι με ένα νήπιο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ένα βρέφος κολλημένο στο στήθος και μια ψυχολογία στα πατώματα. Έδωσε ο Θεός τότε και με λυπήθηκε και ήρθε η κυρία Θεώνη, που ήταν ένας άγγελος από τον ουρανό και η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Κι έτσι τα δύσκολα πέρασαν και πια το πρώτο τετράμηνο με τα δυο παιδιά, είναι μόνο μια ανάμνηση.

Όμως, αναρωτιέμαι συχνά, πώς άραγε να είχε βιώσει αυτή την κατάσταση η Κωνσταντίνα. Έχοντας μείνει οι δυο μας για ένα χρόνο 24/7 διαρκώς μαζί και μετά ακόμα κι όταν άρχισα πάλι τη δουλειά, με αποκλειστικότητα τις περισσότερες ώρες της μέρας, ξαφνικά της έφερα ένα μωρό. Που έκλαιγε, που η μαμά το αγκάλιαζε κι αυτή η αγκαλιά, που μέχρι τότε ήταν μόνο δική της, ξαφνικά έπρεπε να τη  μοιραστεί. Κι ενώ αυτό το μωρό κοιμόταν μαζί με τη μαμά, εκείνη έπρεπε να κοιμηθεί στο δικό της δωμάτιο, μόνη της.Όταν ήρθε στα χέρια μου λοιπόν το βιβλίο "Εγώ κι αδερφή μου" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η αλήθεια είναι ότι ένα κλικ έγινε. Όλες αυτές οι σκέψεις ξαναήρθαν στο μυαλό μου, διαβάζοντας τις σκέψεις της μεγάλης αδερφής, όταν ήρθε στη ζωή της η μικρή αδερφή.
Με πολύ έξυπνο τρόπο η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου, "βάζει" τις δυο αδερφές , τη μικρή και τη μεγάλη, να περιγράφουν τα συναισθήματά τους, η καθεμιά από την πλευρά της. Ζούμε την έκπληξη, το θυμό και την "ζήλεια" της μεγάλης αδερφής, όταν ξαφνικά η τάξη στο μικρό της βασίλειο εξαφανίζεται με τον ερχομό της μικρής αδερφής, γελάμε με τις προσπάθειές της να τη "διώξει". Αλλά και χαμογελάμε με το θαυμασμό και τη λατρεία της μικρής αδερφής για όλα όσα κάνει η μεγάλη αδερφή της, που όλα της φαίνονται μεγαλειώδη και μαγικά! Μέχρι που... κάτι ακόμα έρχεται να αναστατώσει και τις δυο αδερφές!


Ένα πολύ γλυκό βιβλίο είναι το "Εγώ κι αδερφή μου" και είμαι βέβαιη ότι αν είστε στη φάση που έρχεται ή έχει ήδη έρθει αδερφάκι για το μικρό σας, θα βοηθήσει πολύ και το παιδάκι σας. Αλλά θα βοηθήσει κι εσάς, αφού διαβάζοντας τις γραμμές του, θα μπορέσετε λίγο να μπείτε στη θέση του μεγάλου, πια, παιδιού σας και πολλές από τις "ανεξήγητες" ή δύσκολες συμπεριφορές του, να τις εξηγήσετε, να τις καταλάβετε και να τις συν-χωρέσετε. Έτσι η προσαρμογή στη νέα κατάσταση θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Αν θέλετε να αποκτήσετε το όμορφο αυτό βιβλίο, μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Για έναν τυχερό αναγνώστη της Μαμάς για σπίτι, οι εκδόσεις Μεταίχμιο, κάνουν δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου "Εγώ και η αδερφή μου" της Λίνας Σωτηροπούλου. Η διαδικασία για να το  διεκδικήσετε είναι γνωστή , διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί!

UPDATE 28/3/2017
Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η ΜΑΡΙΑ ΑΝΟΥΣΑΚΗ!
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου:  "Εγώ και η αδερφή μου" της Λίνας Σωτηροπούλου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 20/3/2017 έως τις 24/3/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ .
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου  ""Εγώ και η αδερφή μου" .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Ο νικητής που κατοικεί στην Αττική  παραλαμβάνει το αντίτυπό του από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Ο νικητής που κατοικεί στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβει ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο..
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM