ΔYO ΦOPEΣ KI ENAN KAIPO HTAN H ΣTAXTOΠOYTAΓενικά μου αρέσουν τα κλασικά πράγματα. Κλασικό ντύσιμο, κλασική μουσική, κλασικές αξίες, κλασικά παραμύθια. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι με τις αλλαγές και τις παραλλαγές σε κάτι κλασικό, όμως μερικές φορές η παραλλαγή ή η αλλαγή, αξίζει τον κόπο.
Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος θα μου πείτε... Γιατί σήμερα θα σας μιλήσω για ένα παραμύθι... αλλιώς! Ένα κλασικό, αγαπημένο παραμύθι, που άλλαξε και μας παρουσιάζεται αλλιώς, δίνοντας πολλαπλά μηνύματα στα παιδιά. Μιλάω για το "Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα", της Μαρίνας Γιώτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα
Ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ, ονόματι Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι πραγματικά έγινε στο χορό του παλατιού. Ήταν στ' αλήθεια η κακιά μητριά τόσο κακιά; Κι ο πρίγκιπας αποδείχτηκε τόσο ιδανικός , όσο τον περιέγραφαν; Κι η Σταχτοπούτα τελικά πού βρίσκεται σήμερα; Στο παλάτι ο Φάνης ανακάλυψε κάποια στοιχεία , που διαφέρουν αρκετά από όσα γράφει το παραμύθι... Είναι μια πολύ ευφάνταστη πλοκή αυτή που διαβάζουμε στο "Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα", μια παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού, που σκοπό έχει να δώσει στα μικρά κορίτσια το μήνυμα πως τελικά οι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν , όπως δεν υπάρχουν κι οι ιδανικοί πρίγκιπες. Αντίθετα "μαγικά" κάνει μόνο η αγάπη, η προσωπική προσπάθεια, η σωστή κρίση, η δύναμη της θέλησης και οι σωστές επιλογές. 
Στην Κωνσταντίνα το βιβλίο άρεσε πάρα πολύ. Της φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το ότι "ξαναδιάβασε" αλλιώς ένα παραμύθι, με το οποίο έχει (κι αυτή) μεγαλώσει. Επίσης ενθουσιάστηκε με την εικονογράφηση, η οποία από την πρώτη στιγμή προκάλεσε επιφωνήματα τύπου "ουάου, τι φανταστική κοπέλα, τι υπέροχα μάτια" κι άλλα τέτοια σχετικά! Θεωρώ λοιπόν ότι στο σύνολό του αυτό το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι μια πολύ καλή προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας!Βέβαια εγώ θα πω την αμαρτία μου, ότι εξακολουθώ να αγαπώ την παλιά καλή Σταχτοπούτα με την καλή νεραϊδονονά της και τον μελαχροινό πρίγκιπα, που ακόμα κι αν  δεν είναι τέλειος, τον αγαπάμε με όλα τα όμορφα και τα άσχημά του... 
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.