TO ΔΩPO THΣ AΓAΠHΣ


Ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι διαβάσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Αρχικά με τράβηξε ο τίτλος "Το δώρο της αγάπης" της Πολυξένης Βάκου - Σαλωνίδου από τις εκδόσεις Άθως παιδικά, επίκαιρο λόγω των ημερών, μιας και τα κορίτσια άκουσαν στο σχολείο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κι εγώ ήθελα να τους εξηγήσω τι σημαίνει αληθινή αγάπη.
Όμως, το βιβλίο αυτό μας ενθουσίασε από όλες τις απόψεις.
Θυμάστε τα λαϊκά παραμύθια; Που η μητέρα μιλάει με τα στοιχεία της φύσης, κινεί γη και ουρανό για να αποκτήσει το παιδί της ή για να χαρίσει στην κόρη της ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει; Εκείνα τα παραμύθια, που η φύση κι ο άνθρωπος διαλέγονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον, που σοφές γριές και σοφές κουκουβάγιες δίνουν τη λύση με συμβουλές και βότανα. Και πάντα ο πρωταγωνιστής ή η πρωταγωνίστρια πρέπει να κάνει μια θυσία για να κερδίσει αυτό που λαχταράει.Ε λοιπόν αυτό το παραμύθι, θα σας θυμίσει τα παλιά λαϊκά παραμύθια! Η Μελένια ήταν ένα γλυκύτατο μωράκι, με πολύ λίγα μαλλιά. Η μανούλα της έψαξε παντού για να μπορέσει να χαρίσει στο κοριτσάκι της πλούσια μαλλιά. Όταν το μοναδικό γιατρικό που της έδωσε μια σοφή γριά χύθηκε στο δρόμο, το χώμα βοήθησε την μανούλα που έκλαιγε. Όμως τα καινούργια μαλλιά της μικρής Μελένιας, δεν έπρεπε ποτέ να βραχούν... Κι όταν ήρθε η στιγμή που η Μελένια έπρεπε να διαλέξει να σώσει τα μαλλιά της ή ένα μικρό ζωάκι, τι έγινε τελικά;Ένα πανέμορφο παραμύθι, με αυτό το άρωμα της λαϊκής παράδοσης,  που μιλάει κατευθείαν στην καρδούλα των παιδιών για την ανιδιοτελή αγάπη και για τα δώρα που αυτή χαρίζει! Σας λέω αλήθεια, τα κορίτσια το αγάπησαν αυτό το παραμύθι!
Όσο για την πρωτότυπη και μοναδική εικονογράφηση της Πολυξένης Βάκου - Σαλωνίδου, που χρησιμοποιεί την τεχνική του κολλάζ για να έχουμε το  υπέροχο και πανέμορφο αποτέλεσμα, τι να πω; Είχα ενθουσιαστεί και με το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της που σας είχα παρουσιάσει, αλλά κι αυτό, είναι εξαιρετικό!Άλλο ένα βιβλίο λοιπόν που σας προτείνουμε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη των παιδιών σας!
Κι αν θέλετε μπορείτε να το διεκδικήσετε , μιας και οι εκδόσεις Άθως παιδικά το κάνουν δώρο σε έναν αναγνώστη της Μαμάς για σπίτι!


Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 24/2/2017
Ο διαγωνισμός μας έληξε και σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή!
Νικήτρια είναι η ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ! Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Το δώρο της αγάπης" της Πολυξένης Βάκου - Σαλωνίδου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 17/2/2017 έως τις 22/2/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Άθως  στο Facebook.
 7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητές θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το δώρο της αγάπης" .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθοεί μέσω email. Αν  δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.


Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

15 σχόλια

 1. Ολυμπια κοντουλη ονομα.fb το meil μου ειναι olybiaan@gmail.com ευχαριστουμε πολυυυυυ τελειο δωρο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν εμφανίζεται η φόρμα για συμπλήρωση ονομ/νυμου και mail

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
  an_pantelidis@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM