TO ΔΩPO THΣ AΓAΠHΣ


Ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι διαβάσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Αρχικά με τράβηξε ο τίτλος "Το δώρο της αγάπης" της Πολυξένης Βάκου - Σαλωνίδου από τις εκδόσεις Άθως παιδικά, επίκαιρο λόγω των ημερών, μιας και τα κορίτσια άκουσαν στο σχολείο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κι εγώ ήθελα να τους εξηγήσω τι σημαίνει αληθινή αγάπη.
Όμως, το βιβλίο αυτό μας ενθουσίασε από όλες τις απόψεις.
Θυμάστε τα λαϊκά παραμύθια; Που η μητέρα μιλάει με τα στοιχεία της φύσης, κινεί γη και ουρανό για να αποκτήσει το παιδί της ή για να χαρίσει στην κόρη της ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει; Εκείνα τα παραμύθια, που η φύση κι ο άνθρωπος διαλέγονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον, που σοφές γριές και σοφές κουκουβάγιες δίνουν τη λύση με συμβουλές και βότανα. Και πάντα ο πρωταγωνιστής ή η πρωταγωνίστρια πρέπει να κάνει μια θυσία για να κερδίσει αυτό που λαχταράει.Ε λοιπόν αυτό το παραμύθι, θα σας θυμίσει τα παλιά λαϊκά παραμύθια! Η Μελένια ήταν ένα γλυκύτατο μωράκι, με πολύ λίγα μαλλιά. Η μανούλα της έψαξε παντού για να μπορέσει να χαρίσει στο κοριτσάκι της πλούσια μαλλιά. Όταν το μοναδικό γιατρικό που της έδωσε μια σοφή γριά χύθηκε στο δρόμο, το χώμα βοήθησε την μανούλα που έκλαιγε. Όμως τα καινούργια μαλλιά της μικρής Μελένιας, δεν έπρεπε ποτέ να βραχούν... Κι όταν ήρθε η στιγμή που η Μελένια έπρεπε να διαλέξει να σώσει τα μαλλιά της ή ένα μικρό ζωάκι, τι έγινε τελικά;Ένα πανέμορφο παραμύθι, με αυτό το άρωμα της λαϊκής παράδοσης,  που μιλάει κατευθείαν στην καρδούλα των παιδιών για την ανιδιοτελή αγάπη και για τα δώρα που αυτή χαρίζει! Σας λέω αλήθεια, τα κορίτσια το αγάπησαν αυτό το παραμύθι!
Όσο για την πρωτότυπη και μοναδική εικονογράφηση της Πολυξένης Βάκου - Σαλωνίδου, που χρησιμοποιεί την τεχνική του κολλάζ για να έχουμε το  υπέροχο και πανέμορφο αποτέλεσμα, τι να πω; Είχα ενθουσιαστεί και με το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της που σας είχα παρουσιάσει, αλλά κι αυτό, είναι εξαιρετικό!Άλλο ένα βιβλίο λοιπόν που σας προτείνουμε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη των παιδιών σας!
Κι αν θέλετε μπορείτε να το διεκδικήσετε , μιας και οι εκδόσεις Άθως παιδικά το κάνουν δώρο σε έναν αναγνώστη της Μαμάς για σπίτι!

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.