Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ


 

Υπάρχει ένα παραμύθι, που ποτέ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει. Μου φαίνεται τόσο μπερδεμένο, τρελό και αναπάντεχο, που όσες φορές κι αν το έχω ακούσει, όσες φορές κι αν το έχω δει, σε όποια παραλλαγή του κι αν το πετυχαίνω, η απορία μου μένει πάντα εκεί: Τι εννοεί ο συγγραφέας;; Φυσικά μιλάω για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Το πιο μυστηριώδες και περίεργο παραμύθι, που θυμίζει κάτι από τα όνειρά μας, όπου όλα είναι περίεργα, αναπάντεχα, μπερδεμένα και γι' αυτό πιθανά. Και δεν εννοώ ότι δεν έχω διαβάσει πάρα πολλές αναλύσεις για το τι μπορεί να συμβολίζουν οι χαρακτήρες του Λιούις Κάρολ. Είναι που για μένα κάτι παύει να αποτελεί μυστήριο, όταν καταλάβω ποια ακριβώς είναι αυτή η χορδή, που μέσα μου αγγίζει...Φέτος όμως η Αλίκη ήρθε ξανά στο δρόμο μου με μια ακόμα μορφή, ίσως την αγαπημένη μου μέχρι στιγμής. Ο Δημήτρης Αδάμης και οι Μαγικές Σβούρες, που μας έχουν χαρίσει τόσο υπέροχες στιγμές τις προηγούμενες χρονιές με τις παραστάσεις τους, φέτος μας ξανασυστήνουν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, στο θέατρο Ιλίσια. Είναι από τις παραστάσεις που θέλω οπωσδήποτε να πάω με τα κορίτσια, αλλά πώς έχει γίνει φέτος και οι Κυριακές περνούν η μια μετά την άλλη γεμάτες υποχρεώσεις, και έτσι δεν μας έχουν επιτρέψει να πάμε να τη δούμε ακόμα.Όμως για καλή μας τύχη έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εν πλω το βιβλίο με το cd της παράστασης κι έτσι αν και ακόμα δεν την έχουμε δει, την ακούσαμε και την είδαμε με τη φαντασία μας . Ακούγοντας την αφήγηση του Δημήτρη Αδάμη και τη δραματοποίηση των ρόλων από τους ηθοποιούς, ακριβώς όπως ακούγεται στην παράσταση, φτιάχναμε τις εικόνες στο μυαλό μας και βρεθήκαμε κι εμείς σε αυτή τη μαγική χώρα των θαυμάτων. Βοήθησε βέβαια και η καταπληκτική  εικονογράφηση του βιβλίου, που έχει γίνει από τον Νίκο Κουμαριά. Η Αλίκη, ο Λαγός, το Ντόντο, η Κάμπια , ο Τρελοκαπελάς, ο Χάμπτι, η Βασίλισσα και πολλοί πολλοί ακόμα φανταστικοί, απίθανοι και συναρπαστικοί ήρωες ζωντανεύουν μέσα από την εικονογράφηση του βιβλίου και την αφήγηση και των ηθοποιών.Κατά την προσφιλή τους συνήθεια , τα κορίτσια έχουν μόνιμα το cd στο ραδιόφωνο και παίζει όλο το απόγευμα, μέχρι που αποκοιμούνται... Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν τα πάντα , αλλά τους αρέσει πάρα πολύ! Έχουν ήδη μάθει τα τραγούδια, που είναι όλα μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την αγαπημένη μου Αγγλία, τη Σκοτία, την Ιρλανδία και τον μουσικό πλούτο των Κελτών, με πολύ πετυχημένο και ταιριαστό τρόπο προσαρμοσμένα στην ιστορία. Κι αναρωτιέστε κι εσείς ποια είναι η Αλίκη και ποια είναι τέλος πάντων αυτή η χώρα των θαυμάτων, στο βιβλίο θα βρείτε την πιο καλή απάντηση: Η Αλίκη είμαστε εμείς και η χώρα των θαυμάτων δεν είναι άλλη από τον ιδανικό κόσμο που ονειρεύονται τα παιδιά, εκεί που όλα είναι πιθανά, αρκεί να ονειρεύεσαι! 
Εμείς απλά ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση!
Και εκτός από το να σας προτείνω να δείτε κι εσείς την παράσταση, σας συνιστώ και να προμηθευτείτε οπωσδήποτε το βιβλίο με το cd! Κι επειδή σας έχω υποσχεθεί ένα μήνα με εορταστικούς διαγωνισμούς, σήμερα ξεκινάει ένας ακόμα! Οι εκδόσεις Εν πλω προσφέρουν στους αναγνώστες της Μαμάς για σπίτι, πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ, σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη, που συνοδεύεται από το cd με την παράσταση, όπως παρουσιάζεται στο θέατρο Ιλίσια. 
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 7/2/2017
Ο διαγωνισμός μας έληξε! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!
Νικητές είναι οι εξής: 

 • Θεοδώρα Γκέλτσου
 • Μίνα Δαμιανού
 • Μαργέλη Μαρία
 • Ελένη Τριάντου
UPDATE 11/2/2017
H μία εκ των πέντε αρχικών νικητριών δεν απάντησε εντός της οριζόμενης προθεσμίας, γι' αυτό η κλήρωση επαναλήφθηκε και η νέα νικήτρια είναι η 
 • Σταυρούλα Εμμανουηλίδου
Συγχαρητήρια!!!!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Εν πλω προσφέρουν στους αναγνώστες του blog mamagiaspiti.gr  5 αντίτυπα του βιβλίου  "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων" του Λιούις Κάρολ, σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη, που συνοδεύεται από το cd.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 26/1/2017 έως τις 3/2/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες. Μόνο μία συμμετοχή ανά όνομα.
5. Προαιρετικά δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Εν πλω  στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητές θα είναι πέντε (5) και θα κερδίσουν από ένα  αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού .
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για τους νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εν πλω στην Αθήνα , Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα (Εμπορικό Κέντρο Atrium ) . Για τους νικητές που κατοικούν εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .

12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

8 σχόλια

 1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
  Ευχαριστούμε πολύ
  Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ♥♥ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΑΛΙΤΗ FB=STELLA MALITI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστουμε πολυ!!!
  Μαξαρι να μαι τυχερη να το διαβασουμε με την κορη μου!!!Υπεροχο βιβλιο και εικονογραφηση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστούμε για το δωράκι σου!Υπέροχο βιβλίο για άλλη μια φορά!!

  Τρίψα Νικολέτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστούμε πολύ!
  Συμπλήρωσα δύο φορές την φόρμα συμμετοχής πιστεύοντας πως την πρώτη φορά δε δέχτηκε τα στοιχεία μου. Παρακαλώ να με συγχωρέσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χρόνια πολλά και δημιουργικά!Μου αρέσουν πολύ οι αναρτήσεις που αφορούν βιβλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM