NA ΣAΣ TA ΠOYME;


Ένα από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα έθιμα όλων των παιδιών (και τα δικά μας δεν αποτελούν εξαίρεση ;) ) είναι τα κάλαντα. Εμείς βέβαια στο σπίτι μας τα τραγουδάμε και το καλοκαίρι, αλλά αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους!
Όταν λοιπόν διάβασα τον τίτλο του βιβλίου "Τα κάλαντα του γκρινιάρη", ήξερα ότι θα μας άρεσε. Δεν είχα βέβαια υποψιαστεί ΠΟΣΟ θα μας άρεσε! Ο Χάρης ο Γκρινιάρης, που τραγουδάει τα πιο "χαλασμένα" (όπως λέει η Ευαγγελίτσα) κάλαντα και όλα του φταίνε, έγινε ο αγαπημένος τους! Είναι μια τόσο ζεστή ιστορία, για ένα παιδάκι τόσο αληθινό! Ο Χάρης λοιπόν ήταν θυμωμένος , γιατί τι σόι γιορτές και Χριστούγεννα θα ήταν αυτά, χωρίς τα πλούσια δώρα που είχε συνηθίσει. Και για κάλαντα, ούτε λόγος, ποιος τρέχει όλη μέρα για πενταροδεκάρες; Όμως όταν η φίλη του η Κατερίνα, μαζεύει τους "μποναμάδες" από τα κάλαντα, για ... άλλο σκοπό, ο Χάρης ξαφνιάζεται! Θα καταφέρει τελικά να δει από κοντά το μακρινό αστεράκι ο Χάρης; Αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, σίγουρα θα είναι διαφορετικά για εκείνον και πιστεύω, για κάθε παιδάκι που θα το διαβάσει! Ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο από τη Μαρία Βιγγοπούλου, με την εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά."Να σας τα πούμε;" ρωτούν οι μικροί καλαντιστές, για μια ακόμη φορά,  σε πείσμα των καιρών! Αλλά τι θα κάνουν τα παιδιά με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν; Θα το μάθουμε διαβάζοντας την τρυφερή ιστορία που έγραψε η Ιωάννα Δαλάκα και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά. Εκτός όμως από την απόλαυση της πρωτότυπης αυτής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, οι μικροί μας αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και να αποστηθίσουν ποιήματα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια και να φτιάξουν βασιλόπιτα. Και φυσικά στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην τάξη ή οπώς εμείς στο κρεβατι τους μέχρι να αποκοιμηθούν, μπορούν ακούσουν το πλούσιο Cd που ετοίμασε η συγγραφέας και αφηγήτρια με την βοήθεια της οικογένειας, των φίλων και των ενοριών που στήριξαν αυτή την όμορφη προσπάθεια προσπαθώντας να μεταφέρουν στα παιδιά μας μία γνήσια αίσθηση των Χριστουγέννων. 
Αν θέλετε μπορείτε να διεκδικήσετε ένα από τα βιβλία, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό μας! Αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού, συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 18-12-2016
ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: 
1) ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΥ : ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ
2)ΕΛΕΝΗ ΠΙΓΚΑ : ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά προσφέρουν στους αναγνώστες του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Τα κάλαντα του γκρινιάρη" της Μαρίας Βιγγοπούλου και "Να σας τα πούμε;" της Ιωάννας- Κανελλιάς Δαλάκα.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 12/12/2016 έως τις 17/12/2016 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Άθως  στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητές θα είναι δύο (2) και θα κερδίσουν ένα  αντίτυπο των βιβλίων του διαγωνισμού ως εξής: ο πρώτος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Τα κάλαντα του γκρινιάρη" και ο δεύτερος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Να σας τα πούμε;".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για τους νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τους νικητή που κατοικούν εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.Καλή επιτυχία σε όλους! 
Καλές γιορτές! 
Σας φιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

  1. Πόσο τέλειoooooooooooo δώρo✦✦✦✦✦✦
    Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία❣❣❣❣❣❣❣
    Να είστε καλά,καλές γιορτές με υγεία❣❣❣❣❣❣❣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM