AΓΑΠHMENA XΡΙΣTOYΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BIBΛΙΑ
 Αυτές τις μέρες, της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, το μεσημεριανό και το βραδινό μας ανάγνωσμα είναι χριστουγεννιάτικο. Προσπάθησα να βρω βιβλία, που να μιλούν για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, γιατί ωραία τα ταρανδάκια κι ο  Σάντα Κλάους, αλλά τα Χριστούγεννα είναι κάτι άλλο. Είναι και τα στολίδια και τα δώρα, τα ωραία φαγητά και τα τραγούδια, αλλά το σημαντικό μήνυμα της Γέννησης, κρύβεται στην καρδιά: εκεί θα βρούμε την αγάπη , που απλόχερα μας χαρίστηκε.
Σήμερα θα σας μιλήσω για δυο από τα βιβλία, που ξεχώρισαν τα κορίτσια και συγκίνησαν πολύ κι εμένα. Η Αναστασία κάθε μέρα επιστρέφοντας από τη δουλειά της, βλέπει στη βιτρίνα ένα μπλε παλτό. Το έχει αγαπήσει και ονειρεύεται ότι μια μέρα θα μπορέσει να το φορέσει... Απέναντι από το μαγαζί με το παλτό ζει η Αννούλα , το κοριτσάκι με τα μακριά σγουρά μαλλιά, που έγινε φίλη με την Αναστασία, χαρίζοντάς της ένα... μανταρίνι. Καθώς οι μέρες περνούν και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν το όνειρο της Αναστασίας να πάρει το μπλε παλτό, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί. Και τότε συμβαίνει κάτι αναπάντεχο κι όλα αλλάζουν. Η ιστορία αυτή με έκανε να κλάψω, όταν την διάβαζα στα παιδιά. Η Ηρώ Παπαδοπούλου θίγει το πολύ μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης και του αδιεξόδου, που τόσοι άνθρωποι δίπλα μας αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Αλλά το κάνει με τόσο ζεστό και τρυφερό τρόπο, με την αισιοδοξία και την ελπίδα κρυμμένη πίσω από κάθε λέξη της, που κυριολεκτικά βιάζεσαι να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια... Είναι μια υπέροχη ιστορία, που είμαι σίγουρη πως θα σας αγγίξει και θα σας δώσει αφορμή να μιλήσετε στα παιδιά για τη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης, του νοιαξίματος για το διπλανό και του να δίνεις απλόχερα σε όποιον έχει την ανάγκη σου. "Το μπλε παλτό" της Ηρώς Παπαδοπούλου από τις εκδόσεις Θύρα, είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα, για παιδιά από 9 έως 99 χρόνων, με απίστευτη εικονογράφηση, που προσωπικά λάτρεψα, από την αδελφή της συγγραφέως, Βασιλική Παπαδοπούλου. Τι είναι τα Χριστούγεννα μαμά; Είμαι βέβαιη ότι έχετε ακούσει αυτή την ερώτηση από τα μικρά σας, ουκ ολίγες φορές! Χριστούγεννα είναι η Γέννηση του Χριστού από την Παναγίτσα. Χριστούγεννα είναι να χαρίσεις ένα παιχνίδι σου σε ένα φτωχό παιδάκι. Χριστούγεννα είναι τα αγγελάκια , που ψάλλουν γλυκά στο Χριστό.  Η Αννούλα θέλει να μάθει τι είναι τα Χριστούγεννα και μαζί της κι εμείς, μέσα από μια καταπληκτική σύνθεση με κολλάζ , μαθαίνουμε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα. Το βιβλίο είναι για μικρά παιδάκια, αλλά και για μεγαλύτερα, που θα αγαπήσουν τις εικόνες του! Τα δύο αυτά βιβλία μπορείτε αν θέλετε να τα προμηθευτείτε από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά και τις εκδόσεις Θύρα. 

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.