AΓΑΠHMENA XΡΙΣTOYΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BIBΛΙΑ
 Αυτές τις μέρες, της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, το μεσημεριανό και το βραδινό μας ανάγνωσμα είναι χριστουγεννιάτικο. Προσπάθησα να βρω βιβλία, που να μιλούν για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, γιατί ωραία τα ταρανδάκια κι ο  Σάντα Κλάους, αλλά τα Χριστούγεννα είναι κάτι άλλο. Είναι και τα στολίδια και τα δώρα, τα ωραία φαγητά και τα τραγούδια, αλλά το σημαντικό μήνυμα της Γέννησης, κρύβεται στην καρδιά: εκεί θα βρούμε την αγάπη , που απλόχερα μας χαρίστηκε.
Σήμερα θα σας μιλήσω για δυο από τα βιβλία, που ξεχώρισαν τα κορίτσια και συγκίνησαν πολύ κι εμένα. Η Αναστασία κάθε μέρα επιστρέφοντας από τη δουλειά της, βλέπει στη βιτρίνα ένα μπλε παλτό. Το έχει αγαπήσει και ονειρεύεται ότι μια μέρα θα μπορέσει να το φορέσει... Απέναντι από το μαγαζί με το παλτό ζει η Αννούλα , το κοριτσάκι με τα μακριά σγουρά μαλλιά, που έγινε φίλη με την Αναστασία, χαρίζοντάς της ένα... μανταρίνι. Καθώς οι μέρες περνούν και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν το όνειρο της Αναστασίας να πάρει το μπλε παλτό, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί. Και τότε συμβαίνει κάτι αναπάντεχο κι όλα αλλάζουν. Η ιστορία αυτή με έκανε να κλάψω, όταν την διάβαζα στα παιδιά. Η Ηρώ Παπαδοπούλου θίγει το πολύ μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης και του αδιεξόδου, που τόσοι άνθρωποι δίπλα μας αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Αλλά το κάνει με τόσο ζεστό και τρυφερό τρόπο, με την αισιοδοξία και την ελπίδα κρυμμένη πίσω από κάθε λέξη της, που κυριολεκτικά βιάζεσαι να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια... Είναι μια υπέροχη ιστορία, που είμαι σίγουρη πως θα σας αγγίξει και θα σας δώσει αφορμή να μιλήσετε στα παιδιά για τη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης, του νοιαξίματος για το διπλανό και του να δίνεις απλόχερα σε όποιον έχει την ανάγκη σου. "Το μπλε παλτό" της Ηρώς Παπαδοπούλου από τις εκδόσεις Θύρα, είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα, για παιδιά από 9 έως 99 χρόνων, με απίστευτη εικονογράφηση, που προσωπικά λάτρεψα, από την αδελφή της συγγραφέως, Βασιλική Παπαδοπούλου. Τι είναι τα Χριστούγεννα μαμά; Είμαι βέβαιη ότι έχετε ακούσει αυτή την ερώτηση από τα μικρά σας, ουκ ολίγες φορές! Χριστούγεννα είναι η Γέννηση του Χριστού από την Παναγίτσα. Χριστούγεννα είναι να χαρίσεις ένα παιχνίδι σου σε ένα φτωχό παιδάκι. Χριστούγεννα είναι τα αγγελάκια , που ψάλλουν γλυκά στο Χριστό.  Η Αννούλα θέλει να μάθει τι είναι τα Χριστούγεννα και μαζί της κι εμείς, μέσα από μια καταπληκτική σύνθεση με κολλάζ , μαθαίνουμε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα. Το βιβλίο είναι για μικρά παιδάκια, αλλά και για μεγαλύτερα, που θα αγαπήσουν τις εικόνες του! Τα δύο αυτά βιβλία μπορείτε αν θέλετε να τα προμηθευτείτε από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά και τις εκδόσεις Θύρα. 
Και μιας και είμαστε στο μήνα που χαρίζουμε δώρα, οι εκδόσεις Άθως Παιδικά και οι εκδόσεις Θύρα, δίνουν τη δυνατότητα σε δύο από εσάς, να διεκδικήσετε ένα από τα βιβλία αυτά!Διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα, που ακολούθεί.

UPDATE 13/12/2016
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο διαγωνισμός μας έληξε και ευχαριστώ για τις συμμετοχές! Νικήτριες είναι
1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΥΛΑΚΤΑΚΗ για το βιβλίο : "Χριστούγεννα είναι..."
2. Νίκη Παξιμαδά για το βιβλίο : "Το μπλε παλτό".
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερές!


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά προσφέρουν στους αναγνώστες του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Χριστούγεννα είναι..." της Πολυξένης Βάκου -Σαλωνίδου και οι εκδόσεις Θύρα ένα αντίτυπο του βιβλίου : "Το μπλε παλτό" της Ηρώς Παπαδοπούλου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 8/12/2016 έως τις 11/12/2016 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Άθως και Θύρα στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητές θα είναι δύο (2) και θα κερδίσουν ένα  αντίτυπο των βιβλίων του διαγωνισμού ως εξής: ο πρώτος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Χριστούγεννα είναι..." και ο δεύτερος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Το μπλε παλτό".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για τους νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τους νικητή που κατοικούν εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.

Καλή επιτυχία σε όλους! 
Σας φιλώ!

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Πόσο τέλειoooooooooooo δώρo✦✦✦✦✦✦
    Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία❣❣❣❣❣❣❣
    Να είστε καλά,καλές γιορτές με υγεία❣❣❣❣❣❣❣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM