ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ


Τα κορίτσια στο σχολείο τους έχουν και οι δύο συμμαθητές που η καταγωγή τους δεν είναι από την Ελλάδα. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλές φορές συζητήσεις, μιας και τα παιδιά ρωτούν, πώς βρέθηκαν εδώ , ενώ ας πούμε είναι από την Κίνα, γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα, γιατί οι μαμάδες τους ντύνονται διαφορετικά από εμένα. Κάποιες άλλες φορές , μου μεταφέρουν εικόνες από το προαύλιο του σχολείου, που κάποια παιδάκια χτύπησαν ή κορόιδεψαν τους συμμαθητές τους  ή και τις ίδιες, για λόγο ασήμαντο.
Όπως ο κόσμος γύρω τους (μας) αλλάζει και όπως οι καταστάσεις, που ακούμε στις ειδήσεις συχνά, είναι παραπάνω από ανησυχητικές, νιώθω διαρκώς την ανάγκη  να τους μιλάω και  να τους εξηγώ. Προσπαθώ να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να μάθουν να συνυπάρχουν , να δείχνουν αγάπη σε κάθε διπλανό, να μπορούν να δεχτούν το διαφορετικό, αλλά και να μάθουν να στηρίζουν τη δική τους θέση, χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους.
Εδώ και χρόνια έχω καταλάβει ότι ο καλύτερος σύμμαχός μου σε κάθετί που θέλω να τους πω, είναι τα βιβλία. Έτσι κι αυτή τη φορά βρήκα τα κατάλληλα για να με βοηθήσουν.Το ένα βιβλίο "Γνωρίζοντας τον Άγιο Αχμέτ" είναι η ζωή του Αγίου Αχμέτ. Ναι μη παραξενεύεστε, είναι ένας άγιος χριστιανός, Τούρκος στην καταγωγή. Στο βιβλίο βλέπουμε το μικρό Βασίλη πολύ προβληματισμένο , να λέει στο θείο του για δυο συμμαθητές του , που τσακώθηκαν τόσο πολύ, που πήγαν στο νοσοκομείο. Ο καυγάς είχε αφορμή... τα χρώματα! 


Μέσα από τη ζωή του Αγίου Αχμέτ, ο Βασίλης, αλλά και τα παιδιά που διαβάζουν το βιβλίο, μαθαίνουν ότι η αγάπη, η καλωσύνη, η πίστη και η αγιότητα δεν έχουν εθνικότητα και χρώμα.
 Η συναρπαστική γραφή της Ελένης Λεφάκη - Στάτη ζωντανεύει με την υπέροχη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά και κάνει το βιβλίο μια όμορφη εμπειρία για τα παιδάκια μας. Στα κορίτσια μου το βιβλίο αυτό έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση. Το γεγονός ότι ένας Τούρκος έγινε άγιος τις συνάρπασε, κυρίως την Κωνσταντίνα, η οποία το διαβάζει και μόνη της.Το δεύτερο βιβλίο , για λίγο μικρότερα παιδάκια , είναι το όμορφο παραμυθάκι της Μαρίας Βιγγοπούλου - Χύτα, "Πώς να ζήσουμε μαζί;". Μια μέρα στο ζωολογικό κήπο μια άταχτη φλόγα, βάζει φωτιά. Τα ζώα, μαϊμουδάκια, γαϊδουράκια, κοάλα, φίδια, αλεπούδες, αρνάκια, λύκοι και ελέφαντες, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν όλα στη μεγαλύτερη φωλιά , αυτή του λιονταριού. Τι θα γίνει εκεί άραγε; Το άγριο λιοντάρι θα φάει για γεύμα όλα τα υπόλοιπα ζωάκια ή τελικά θα καταλάβουν ότι για να επιβιώσουν όλα , πρέπει μονοιασμένα να ζήσουν μαζί ειρηνικά; Θα μοιραστούν το φαγητό τους ή θα μείνουν νηστικά όλα; Ένα υπέροχο παραμυθάκι, σε έμμετρη μορφή, που το κάνει τραγουδιστό και εύκολο για τα παιδάκια, ώστε να τους εντυπωθούν καλύτερα τα μηνύματα που δίνει. Για την ανάγκη να έχουμε ειρήνη στις σχέσεις μας, να δεχόμαστε τους άλλους όσο κι αν είναι διαφορετική, για την αλληλεγγύη και τη χαρά του μοιράσματος και τέλος για την ενότητα , που τόσο απαραίτητη είναι στις δύσκολες στιγμές. Η εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά και της Χριστίνας  Παπαθέου- Δουληγέρη κάνει ακόμα πιο παραστατική την αφήγηση. Άλλο ένα αγαπημένο των κοριτσιών κι αυτό το βιβλίο, που είναι από τα πρώτα στη λίστα των επιλογών για τη βραδινή μας ανάγνωση.
Τα βιβλία αυτά με βοήθησαν πολύ να πω αυτά που ήθελα στα κορίτσια μου και πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμα για όλους. Και επειδή ξέρω ότι θα αρέσουν πολύ και σε εσάς και τα μικρά σας, έχετε την ευκαιρία να τα αποκτήσετε είτε παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό μας, είτε από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά, που κυκλοφορούν.
Οι εκδόσεις Άθως Παιδικά λοιπόν κάνει δώρο σε δύο τυχερούς αναγνώστες της Μαμά για σπίτι ένα από τα βιβλία "Γνωρίζοντας τον Άγιο Αχμέτ" και "Πώς να ζήσουμε μαζί;". Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί!


UPDATE 25/11/2016
Ο διαγωνισμός έληξε και σας ευχαριστώ πολύ! 
Νικήτριες του διαγωνισμού είναι η ΑΡΓΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΗ που κερδίζει το βιβλίο "Γνωρίζοντας τον Άγιο Αχμέτ" και η ΜΥΡΤΩ ΠΑΤΕΡΑΚΗ , που κερδίζει το βιβλίο "Πώς να ζήσουμε μαζί;" . 
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερές! ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά προσφέρουν στους αναγνώστες του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Γνωρίζοντας τον Άγιο Αχμέτ" της Ελένης Λεφάκη - Στάτη και ένα αντίτυπο του βιβλίου : "Πώς να ζήσουμε μαζί;" της Μαρίας Βιγγοπούλου - Χύτα.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 18/11/2016 έως τις 24/11/2016 στις 23:59μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητές θα είναι δύο (2) και θα κερδίσουν ένα  αντίτυπο των βιβλίων του διαγωνισμού ως εξής: ο πρώτος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Γνωρίζοντας τον  Άγιο Αχμέτ" και ο δεύτερος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Πώς να ζήσουμε μαζί;".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για τους νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τους νικητή που κατοικούν εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

4 σχόλια

  1. Πολύ όμορφη πρόταση! Πάντα τα βιβλία έχουν κάτι να μας προσφέρουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτύπησες φλέβα με το Άγιος Αχμέτ γιατί ο ανιψιός μου τα έχει βάλει με κάποιους αλλοδαπούς από πέρυσι στο νηπιαγωγείο. Είναι αρκετά παιδάκια στο τμήμα του από άλλες χώρες και νευριάζει γιατί πολλές φορές γίνονται βίαια και δεν έχει μάθει ακόμα να ξεχωρίζει ότι είναι άσχετο το από που καταγόμαστε με τη συμπεριφορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM