ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ


Δυο βιβλία θα σας παρουσιάσω σήμερα, που τον τελευταίο μήνα είναι από τα αγαπημένα μας. Φυσικά έχουν να κάνουν με την αλφαβήτα και τη γραμματική, αφού είμαστε ακόμα πολύ ενθουσιασμένοι με τη νέα σχολική χρονιά!
Τι γίνεται όταν μια μαμά μαζεύει παιδιά κι ανήψια και μπαίνουν στην κουζίνα; Αλεύρι, ζάχαρη κι αυγά, φαντασία και πολύ κέφι, μπαίνουν όλα σε δράση και αρχίζει το παιχνίδι."Μαγειρεύοντας την άλφαβήτα" λοιπόν!
 Κάθε κουλούρι που φτιάχνουν είναι κι ένα γράμμα, που γίνεται λέξεις, εικόνες, αναμνήσεις, παιχνίδι.
 Με μικρά ευφάνταστα ποιηματάκια η Μαρία Βιγγοπούλου - Χύτα καταφέρνει να εντυπώσει στο μικρό αναγνώστη το κάθε γραμματάκι της αλφαβήτας, ενώ η υπέροχη (και πάλι) εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, ζωντανεύει το βιβλίο. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν όμορφες δραστηριότες, αλλά και αυτοκόλλητα, για ακόμα περισσότερη διασκέδαση!
 Το συγκεκριμένο βιβλίο το λατρεύει η Ευαγγελίτσα, η οποία όταν διαβάζει η Κωνσταντίνα, το παίρνει, έρχεται και κάθεται δίπλα της και διαβάζει κι εκείνη... Και τι κάνουμε γι' αυτήν την περίεργη, στριμμένη μερικές φορές κοπέλα, αυτήν που όλοι την συναντάμε συνεχώς; Άλλοι την προσπερνούν, άλλοι την τρέμουν, άλλοι απλά την κάνουν φίλη τους! Για ποια λέω; Μα για τη Γραμματική!Κι επειδή δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις και να κάνεις φίλους, από το παιχνίδι, "Παίζουμε με την Γραμματική" και η μάθηση γίνεται παιχνιδάκι! Με πολύ όμορφο τρόπο, μέσα από εικόνες, παιχνίδια σε κάθε σελίδα, ιστορικές αναδρομές, μικρά ποιηματάκια και χιούμορ, η Μυρσίνη Βιγγοπούλου καταφέρνει εξοικειώσει τα παιδιά με τα γραμματικά φαινόμενα.
Η εικονογράφηση της Τέτης Σώλου, κάνει ακόμα πιο παραστατικά όλο το βιβλίο. Και για ακόμα περισσότερο παιχνίδι, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επιτραπέζιο παιχνίδι! 
Κι επειδή ξέρω ότι σας αρέσουν τα δωράκια, εξασφαλίσαμε από τις εκδόσεις Σταμούλης - Άθως παιδικά, από ένα αντίτυπο κάθε βιβλίου! Αν θέλετε να είστε ένας από τους τυχερούς , διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

UPDATE 17-10-2016
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο διαγωνισμός έληξε και σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή! 
Νικήτριες είναι: 
1) ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ  που κερδίζει το βιβλίο "ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ"
2) ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΡΙΨΑ που κερδίζει το βιβλίο "ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ".
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερές!
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Σταμούλης -  Άθως παιδικά προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Μαγειρεύοντας την άλφαβήτα" της Μαρίας Βιγγοπούλου - Χύτα και ένα αντίτυπο του βιβλίου : " Παίζουμε με τη Γραμματική" της Μυρσίνης Βιγγοπούλου.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 9/10/2016 έως τις 14/10/2016 στις 23:59μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητές θα είναι ένας (2) και θα κερδίσουν ένα  αντίτυπο των βιβλίων του διαγωνισμού ως εξής: ο πρώτος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Μαγειρεύοντας την αλφαβήτα" και ο δεύτερος που θα κληρωθεί θα κερδίσει το "Παίζοντας με τη Γραμματική".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για τους νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τους νικητή που κατοικούν εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ! 

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Καλημέρα Κατερίνα μου και καλή εβδομάδα! Πέρασα μια βόλτα για να δηλώσω συμμετοχή στον υπέροχο διαγωνισμό σου! ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Μωραϊτη Υπέροχο δώρο!!Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM