DIY AUTUMN JARS


΄Εχουμε στον κήπο ένα δέντρο,  που μου αρέσει πάρα πολύ. Τη άνοιξη γεμίζει ανθάκια, σαν την κερασιά, το καλοκαίρι βγάζει με κόκκινους καρπούς και το φθινόπωρο τα φύλλα του έχουν κάτι απίθανες αποχρώσεις. Κόκκινο, ροζ, μπεζ, πράσινο, καφέ, ένα θέαμα χάρμα οφθαλμών!  Φέτος έμαθα και πώς λέγεται, προύνος - να μη μας περνάνε και για τελείως άσχετους... 
Ήθελα λοιπόν οπωσδήποτε, κάπως να διατηρήσω αυτά τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα των φύλλων και να στολίσω το σπίτι, γιατί μαραίνονται πολύ γρήγορα. Βρήκα λοιπόν αυτή την ιδέα για τα φθινοπωρινά βαζάκια και είπα να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και νομίζω θα αρέσει και σε εσάς!

Πάμε να δούμε πώς γίνεται! Να διευκρινήσω  ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδους φύλλα θέλετε, αρκεί να είναι σε αυτές τις όμορφες φθινοπωρινές αποχρώσεις. Τι θα χρειαστείτε:
βαζάκια (όσα θέλετε)
φύλλα από ένα δέντρο 
κόλλα για ντεκουπάζ ή ατλακόλ
χρωματιστή σιλικόνη και πιστόλι σιλικόνης (υπάρχουν στο εμπόριο ράβδοι σιλικόνης με χρώματα)
λίγο σπάγκο (προαιρετικά)
κεράκια ρεσώ (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε
Πλένετε πολύ καλά τα βαζάκια και τα σκουπίζετε. 
Αν θέλετε να γράψετε κάτι με τη σιλικόνη, κάνετε πρώτα αυτό το βήμα. Ζεσταίνετε το πιστόλι σιλικόνης και γράφετε αυτό που θέλετε. Εγώ επέλεξα πράσινο χρώμα και έγραψα τη λέξη Fall. Κάντε πρώτα μια δοκιμή σε ένα άχρηστο βαζάκι.
Στη συνέχεια με ένα πινελάκι , απλώνετε την κόλλα λίγο λίγο, κολλάτε τα φύλλα, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Περνάτε ένα δεύτερο χέρι κόλλας πάνω από τα φύλλα, να καλυφθούν πολύ καλά. Αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φιογκάκι με το σπάγκο.
Έτοιμο!
 Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάζο, απλά για διακόσμηση ενός ραφιού ή για ρεσώ.
Το βράδυ το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό, όπως το φως από τα ρεσώ πέφτει μέσα από τα φύλλα, δεν συμφωνείτε;Μια πολύ μικρή φθινοπωρινή νότα στη διακόσμηση του σπιτιού, που όμως κάνει τη διαφορά! 
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.