Η ΜΙΚΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ

Από τις αγαπημένες μας οικογενειακές καλοκαιρινές στιγμές είναι τα βράδια στην εξοχή, να κοιτάμε τον ουρανό. Μακριά από τα φώτα της πόλης, απολαμβάνουμε το μαγευτικό θέαμα του βραδινού ουρανού. Άλλοτε μετράμε τα αστέρια, μαθαίνουμε τους αστερισμούς από το "μαγικό" βιβλίο γνώσεων του μπαμπά, που έχει τα πάντα μέσα (τα κορίτσια κι ο μπαμπάς, εμένα μου αρκεί να τα βλέπω, κι ας μην ξέρω πώς λέγονται). Άλλοτε πάλι παρατηρούμε το φεγγαράκι, που μια μικραίνει , μια τρανεύει και ποτέ σωστό δεν μένει... Η ανατολή της σελήνης είναι ένα υπερθέαμα, όπως βγαίνει σιγά σιγά πίσω από το βουνό που υψώνεται πάνω από το σπίτι μας...
Κι ενώ ο μπαμπάς τους εξηγούσε όλη τη μαγεία που κρύβει η επιστημονική γνώση για τη σελήνη και τα αστέρια που φωτίζουν τη νύχτα, εγώ προτίμησα κάτι λίγο πιο παραμυθένιο... 
Ένα παραμύθι για το φεγγαράκι, τη φίλη του τη μικρή Κωνσταντίνα, τη Νύχτα και όλη τη φύση που ζωντάνεψε γεμάτη εικόνες, χρώματα και ήχους, μέσα στο παραμύθι αυτό. Ένα παραμύθι για το φεγγαράκι, που άλλοτε μεγαλώνει, άλλοτε μικραίνει, άλλοτε είναι χρυσό και χαμογελαστό κι άλλοτε ασημένιο και θλιμμένο...
Η μικρή Κωνσταντίνα αγαπούσε πολύ το φεγγαράκι και το φεγγαράκι εκείνη. Όμως κάποια φορά η Νύχτα μάλωσε το φεγγαράκι. Η μικρή Κωνσταντίνα , που το αγαπούσε πολύ, ανέβηκε στο κουκί και το ρεβύθι και ταξίδεψε πολύ μακριά, για να συναντήσει τη Νύχτα και να βοηθήσει το φεγγαράκι, να ξαναπαίξει με τα αστέρια...
Ένα μαγικό ταξίδι έκανε η μικρή Κωνσταντίνα, από την μοσχοβολιστή αυγή μέχρι τη νύχτα,  στη στεριά και τη θάλασσα, μέσα στην πανέμορφη φύση που στολίζει τον κόσμο. Από ψηλά στον ουρανό, με τους αγγέλους, τους ανέμους και τα πουλιά, ως τη γη με τα πανέμορφα λουλούδια και τα δέντρα και από τη μακρινή ζούγκλα με τα άγρια ζώα , ως το γαλάζιο βυθό με τους αμέτρητους και πολύχρωμους κατοίκους του, μικρούς και πολύ μεγάλους. 
Βρήκε άραγε τρόπο η μικρή Κωνσταντίνα, μέσα στην αρμονία του θαυμαστού αυτού κόσμου, να βοηθήσει το αγαπημένο της φεγγαράκι να παίξει ξανά με τα αστεράκια;
Είναι τόσο υπέροχο αυτό το παραμύθι  του Στέφανου Γανωτή, που πραγματικά σε συνεπαίρνει. Ίσως επειδή δεν είναι παραμύθι, αλλά είναι η  πραγματικότητα του κόσμου μας, φωτισμένη και ζωγραφισμένη, όπως είναι στ' αλήθεια, πριν την κάνουμε γκρίζα εμείς.
Και τι να πω για την εικονογράφηση  της Φανής Παρθενίου - Παπαδοπούλου, πραγματικά... Τα κορίτσια κάθονται και κοιτάνε τις ζωγραφιές με τις ώρες. Κι εγώ, το παραδέχομαι, την ώρα που το διαβάζω πριν το βραδινό ύπνο, ταξιδεύω με αυτές τις εικόνες...
Ένα υπέροχο βιβλίο είναι "Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι" . Λέει ότι είναι παραμύθι για παιδιά, εγώ όμως θα έλεγα ότι είναι ένα παραμύθι για όλα τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.
Το αγάπησα αυτό το βιβλίο, αλήθεια σας το λέω. Μίλησε μέσα στην καρδιά μου.Κι επειδή είμαι βέβαιη ότι θα το λατρέψετε κι εσείς, εξασφάλισα ένα αντίτυπο για έναν τυχερό αναγνώστη μας. Η διαδικασία του διαγωνισμού, γνωστή πια. Αφού διαβάσετε τους όρους του διαγωνισμού, συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.


UPDATE 17/9/2016 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο διαγωνισμός έληξε και σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή!
Νικήτρια είναι η Όλγα Σεκέρκα.
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Θύρα προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι" του Στέφανου Γανωτή.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 8/9/2016 έως τις 16/9/2016 στις 23:59μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
 β) Συμπλήρωση έγκυρου mail στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή .
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Θύρα στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας (1) και θα κερδίσει ένα  αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού "Η μικρή Κωνσταντίνα και το φεγγαράκι".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.

Καλή επιτυχία σε όλους! 

You May Also Like

3 σχόλια

  1. Καλοταξιδο!!!!!!!!ειναι υπέροχο!!!!!!!μακαρι να ειμαι τυχερή να το διαβασω στην κορουλα μου που τρελαινεται για τα παραμυθια!Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM