ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Καλό μήνα! Ο Σεπτέμβρης για μένα είναι πάντα κάτι σαν την πρωτοχρονιά. Είναι η εποχή των αποφάσεων, των νέων ξεκινημάτων, γενικά με διακατέχει ένας αέρας δημιουργικότητας και ανανέωσης. Ο φετινός Σεπτέμβρης δεν διαφέρει καθόλου σε αυτό. Σχέδια, ιδέες, εκπλήξεις και πολλά ακόμα είναι στα σκαριά. Άλλα είναι ήδη έτοιμα, άλλα ετοιμάζονται, όλα όμως με πολύ μεράκι και ακόμα περισσότερη αγάπη! 
Το φθινόπωρο εδώ στο μπλογκοσπιτάκι μου θέλω να το υποδεχτώ μαζί σας, με διάθεση δημιουργίας και εκπλήξεις, αρχίζοντας  με έναν πολύ πολύ ξεχωριστό διαγωνισμό. Όσοι αγαπάτε τη δημιουργία, την εικαστική έκφραση και κάθετι που έχει να κάνει με την καλλιτεχνία είμαι σίγουρη ότι θα τον λατρέψετε!
Ένας διαγωνισμός εικονογράφησης λοιπόν έρχεται από σήμερα κοντά σας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Θύρα. Όσοι καλλιτέχνες ή απλά λάτρεις της εικαστικής τέχνης σπεύσατε!
Οι εκδόσεις Θύρα δίνουν τη δυνατότητα σε ταλαντούχους καλλιτέχνες εικονογράφους, να αναδείξουν το ταλέντο τους ώστε να αναγνωριστεί δημοσίως, αλλά και την ευκαιρία για μια πιθανή επαγγελματική συνεργασία.
Λίγα λόγια για τις εκδόσεις ΘΥΡΑ
Μια θύρα ανοιχτή, μια ανάσα δροσιάς, ελπίδας και ελευθερίας.
Οι Eκδόσεις Θύρα είναι μια σύγχρονη σειρά εκδόσεων βιβλίων, οπτικακουστικών έργων και λογισμικού που δημιουργήθηκε με ελληνικές ρίζες και καταβολές και διεθνή οπτική.

Οι  κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τρεις:
 • Παιδιά – Ζωγραφίστε  τα παιδιά σε κάποιο στιγμιότυπο της καθημερινής τους ζωής.
 • Χειμώνας-  Μοιραστείτε ένα τοπίο που σας συγκίνησε.
 • Παιδική κατασκευή- Δείξτε τα στάδια μιας κατασκευής για παιδιά με διάφορα σκίτσα.
Τεχνικές λεπτομέρειες
Τα δείγματα της εικονογράφησης μπορεί να είναι με οποιαδήποτε τεχνική. Η υποβολή όμως των έργων  θα γίνει αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Αν ζωγραφίσατε σε χαρτί ή άλλο υλικό, αποστείλετε μας φωτογραφία (αρχεία .jpg , .png). Αν σχεδιάσατε κατευθείαν σε ψηφιακή μορφή στείλτε μας αρχικά το αρχείο σε χαμηλή ανάλυση. Ισως αργότερα σας ζητηθεί να το στείλετε και σε υψηλή ανάλυση.

Οι νικητές θα είναι τρεις, ένας για κάθε κατηγορία.

Η συμμετοχή σας θα γίνεται με αποστολή του αρχείου στο email  μας, μαζί με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με τον τίτλο "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ".

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο ενήλικες.

Η επιλογή των νικητών θα γίνει από την καλλιτεχνική επιτροπή των εκδόσεων ΘΥΡΑ.
Το έπαθλο του διαγωνισμού θα είναι για κάθε έναν από τους νικητές 3 βιβλία της αρεσκείας του.
Περαιτέρω, οι συμμετοχές των νικητών θα παρουσιασθούν στις εκδόσεις ΘΥΡΑ, οι οποίες πιθανόν να αναθέσουν στον εικονογράφο την εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου με αμοιβή.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 1/9/2016 μέχρι και την 30/9/2016 στις 23:59 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι η  Μαμά για σπίτι, δεν έχει καμία ανάμειξη ή ευθύνη στη διεξαγωγή της επιλογής των νικητών, ενώ φέρει ευθύνη μόνο για την συγκέντρωση των συμμετοχών και την αποστολή τους στην καλλιτεχνική επιτροπή των εκδόσεων ΘΥΡΑ.

Μια νέα δημιουργική πρόκληση είναι λοιπόν εδώ και περιμένει την ανταπόκρισή σας!
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

5 σχόλια

 1. Κατερίνα μου καλή σου μέρα! Εντελώς τυχαία είδα την ανάρτηση σου σχετικά με τον διαγωνισμό τον οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον και θα ήθελα να συμμετάσχω. Θα ήθελα να ρωτήσω μπορώ να στείλω εικόνα μόνο σε μια κατηγορία ή και περισσότερες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα Γιάννα! Χαίρομαι πολύ που θα συμμετεχεις! Μπορείς να σε συμμετασχεις σε όσες απο τις κατηγορίες επιθυμείς! Καλή επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα το τολμήσω κι εγώ Κατερίνα μου,σε ευχαριστώ για την ευκαιρία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπερα εγω παλι τωρα το ειδα...θα υπαρξει και αλλη ευκαιρια για εικονογραφηση; Ονριρο μου ρινσι να εργαδτω ως εικονογραφος...θα γινει παλι μια τετοια πρωτοβουλεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM