ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΡΑΣΜΑ

 Πώς διαλέγεις ένα βιβλίο; Τι είναι αυτό που σε κερδίζει; Δεν μιλάω για τις φορές που πας ξέροντας τι ψάχνεις. Λέω για τις φορές εκείνες που πας στο βιβλιοπωλείο και χάνεσαι. Πώς μου αρέσει αυτή η διαδικασία, δεν φαντάζεστε! Να ψάχνω, να χαζεύω εξώφυλλα, να διαβάζω τρεις τέσσερις σελίδες στα πεταχτά, προσπαθώντας να ισορροπήσω τα τέσσερα βιβλία που κρατάω στο χέρι και τα άλλα δύο πιασμένα στον αγκώνα... 
Πριν λίγες μέρες λοιπόν βρέθηκα σε ένα βιβλιοπωλείο και είδα ένα εξώφυλλο, που πραγματικά με ενθουσίασε. Ήταν τόσο λαμπερά τα χρώματα, σχεδόν μύριζε καλοκαίρι.

Ο τίτλος του βιβλίου το "Τελευταίο κέρασμα" με έβαλε σε πειρασμό κι έτσι λίγο αργότερα βρέθηκα να το διαβάζω, επιστρέφοντας στο σπίτι. Ομολογώ ότι το διάβασα μονορούφι σε ένα απόγευμα. 
Βιβλίο της Σοφίας Χατζή είχα ξαναδιαβάσει και σας το έχω προτείνει κι εσάς, το Μουτότο . Όμως το "Τελευταίο κέρασμα" είναι κάτι το διαφορετικό....Ιστορίες απλές, καθημερινές, που θα μπορούσαν να είναι ιστορίες της γιαγιάς μας, του θείου μας ή του γείτονά μας. Οι ήρωες των διηγημάτων του βιβλίου δεν έχουν καμιά συγκλονιστική ιστορία, ίσως μάλιστα κάποιες φορές να μας γίνουν κι αντιπαθητικοί με τη συμπεριφορά τους. Κι όμως, αν δούμε λίγο καλύτερα, αν καθίσουμε να αφουγκραστούμε ποια είναι η ιστορία της κυρ' Αλεξάνδρας , ίσως την καταλάβουμε και αποφασίσουμε ότι δεν είναι και τόσο κακιά τελικά...Θα δακρύσετε με το τελευταίο κέρασμα του Κώστα, ενώ μπορεί να αγανακτήσετε με τη συμπεριφορά των γυναικών του χωριού προς την "ξένη". Αλλά σίγουρα θα βρείτε ψήγματα της δικής μας συμπεριφοράς προς τον διπλανό και οι σκέψεις των ηρώων θα ταυτιστούν με τις δικές σας.
Ένα υπέροχο ανάγνωσμα που θα σας φέρει στο μυαλό τον Παπαδιαμάντη και την ελληνική ύπαιθρο . Και σίγουρα θα σας κάνει να σκεφτείτε ότι η παρουσία του Θεού είναι φανερή ακόμα και στα πιο μικρά γεγονότα που συναντάμε στη ζωή μας.Το υπέροχο εξώφυλλο είναι φιλοτεχνημένο από τον Χρήστο Κεχαγιόγλου, ενώ η ζωγραφική και τα σχέδια του βιβλίου έχουν την υπογραφή της Αγγελικής Δελεχά. Το βιβλίο "Τελευταίο κέρασμα" της Σοφίας Χατζή, κυκλοφορεί από τη νέα σειρά Θύρα Εκδόσεις.
UPDATE 2/8/2016
Ο διαγωνισμός μας έληξε και ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή! Νικήτρια είναι η YIANNA PANOU! 
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!Και μιας και ξέρετε πόσο μου αρέσει να μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν, οι Εκδόσεις Θύρα δίνουν την ευκαιρία σε ένα τυχερό από εσάς να κερδίσετε το βιβλίο το "Τελευταίο κέρασμα". Αν θέλετε να το διεκδικήσετε, μπορείτε να το κάνετε διαβάζοντας τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι Εκδόσεις Θύρα προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Τελευταίο κέρασμα" της Σοφίας Χατζή.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 26/7/2016 έως την 1/8/2016 στις 23:59μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α)Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου
  β) Συμπλήρωση έγκυρου mail στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή.
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Θύρα στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας (1) και θα κερδίσει ένα  αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού "Τελευταίο κεράσμα".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.

You May Also Like

5 σχόλια

 1. Έχει πολυ όμορφο εξώφυλλο και φαίνεται ενδιαφέρον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο!! Και πραγματικά πολύ ωραίο εξώφυλλο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γειά σου μαμα για σπιτι,που δεν σε βλέπω στο σπίτι πολύ ...ώρα!!!χαχαχα τι κανουμε για να κερδισουμε το βιβλίο δηλαδή? Αρκεί εδω να γράψουμε ,γιατί δεν έχουμε facebook!
  Το όνομα είναι Ευαγγελία Αλεβιζοπουλου ,e-mail:midand2012@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM