ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Τώρα το καλοκαίρι έχουμε άπειρο ελεύθερο χρόνο και εκτός από το ατελείωτο παιχνίδι , κάποιες ώρες τις αφιερώνουμε και στο διάβασμα. Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για δύο βιβλία, που μας συντροφεύουν πολύ όμορφα αυτό τον καιρό και αρέσουν πολύ στα κορίτσια.

Το πρώτο είναι "Το δελφινάκι του  Άη Νικόλα". Μια απίστευτα γλυκειά καλοκαιρινή περιπέτεια, με πρωταγωνιστές  το Βαγγέλη και το φίλο του το δελφίνι του Άη Νικόλα.
Ένα παραμύθι που μυρίζει θάλασσα και ακτινοβολεί τον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού, μέσα από τις εικόνες του!Ο Βαγγέλης και οι φίλοι του περνούν τις πιο όμορφες μέρες τους, πάνω στο βράχο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Άη Νικόλα. Μια μέρα, ο πατέρας του Βαγγέλη τους παίρνει βόλτα με τη βάρκα και τα παιδιά παίζουν με τους θαλασσινούς φίλους τους. Όμως στο γυρισμό ο Βαγγέλης ανακαλύπτει πως έχασε κάτι πολύτιμο... Τότε αναλαμβάνει δράση, ποιος άλλος; Το δελφίνι του Άη Νικόλα!
Το δελφινάκι αυτό μας έχει κλέψει την καρδιά. Ο Νικόλας Βαλζαβάνης (ο οποίος εκτός από συγγραφέας είναι και συνάδελφός μου και πολύ το χάρηκα) έχει πολύ όμορφη γραφή, που αγγίζει τα παιδάκια και τους μιλάει με αμεσότητα. Για δε την εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, δεν έχω να πω τίποτα, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους! Αξίζει απαραιτήτως να το διαβάσετε!Το δεύτερο βιβλίο, που αγαπάμε και μας συντροφεύει αυτό το διάστημα,  είναι το καλοκαιρινό τεύχος της σειράς "Γιορτάζω - τραγουδώ, παίζω - δημιουργώ" της Μαρίνας Παλιάκη -  Μπόκια και της Ελπίδας Παλιάκη- Ιεραπετρίτη.Είναι ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο δραστηριοτήτων, που σε συναρπάζει. Με πολύ πρωτότυπες δραστηριότητες και ζωηρή εικονογράφηση , μαθαίνει τα παιδιά για τις γιορτές του καλοκαιριού. Μέσα από κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, έξυπνες ασκησούλες, τραγούδια και παιχνίδια, τα παιδιά εξοικειώνονται με τους αγίους που τιμούμε το καλοκαίρι, αλλά και μυούνται στα μυστήρια των μεγάλων εορτών της Πεντηκοστής και της Μεταμόρφωσης.Παράλληλα, έξυπνες καλοκαιρινές κατασκευές (αγάπησα το καταμαράν), τραγούδια και παιχνίδια, γεμίζουν το βιβλίο, αλλά και το καλοκαίρι μας! Συνοδεύεται από cd με ιστορίες, τραγούδια, ύμνους και παιχνίδια.
Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άθως παιδικά.
Σας τα προτείνω και τα δύο  για τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο καλύτερος φίλος του παιδιού είναι το βιβλίο!
Καλή ανάγνωση και να περνάτε υπέροχα!
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.