SORBET ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

11.7.16

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό γίνεται; Και βέβαια όχι! Όμως επειδή η σωστή διατροφή δεν κάνει διακοπές, ψάχνω διαρκώς να βρω όσο πιο υγιεινές λύσεις γίνεται, αλλά με αποτέλεσμα που να θυμίζει ότι τρώμε παγωτό και όχι απλά παγωμένο ρόφημα...
Αυτό λοιπόν το σορμπέ, τα έχει όλα! Έχει μέσα ολόκληρο το φρούτο, ενώ η ποσότητα του ζαχαρούχου είναι πολύ μικρή. Και μάλιστα είναι σπιτικό, φτιαγμένο από εμάς , με υλικά πολύ απλά . Το συγκεκριμένο σορμπέ εκτός από εξαιρετικά δροσερό, είναι και πάρα πολύ ελαφρύ, για γλυκειά απόλαυση χωρίς πολλές τύψεις. Όσο για την υφή και τη γεύση, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα έτοιμα! Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν!
Εμείς το αγαπήσαμε οικογενειακώς και για τη γεύση του, αλλά και για το πόσο γρήγορα γίνεται!
Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνουμε
Υλικά
500 γρ. ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια και κατεψυγμένα
80 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κάψουλες βανίλια ή 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας



Πώς το κάνουμε
Βάζουμε στην κατάψυξη τα ροδάκινα κομμένα σε κομματάκια, να παγώσουν. Τα αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ, μαζί  με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει μια λεία και παχύρρευστη κρέμα. Βάζουμε σε ένα παγωτοδοχείο το σορμπέ και το αφήνουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες. Καλό είναι πριν το σερβίρουμε, να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά.
Έτοιμο! 
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ροδάκινο και με κάποιο άλλο φρούτο.






Καλή απόλαυση!
Σας φιλώ!

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Πανέυκολο φαίνεται και σίγουρα δροστιστικό!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα Κατερινάκι. Πάω να το κάνω πιν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι είναι πανευκολο Δήμητρα μου! Περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πεντανοστιμο κι επειδή ειναι αρκετά υγιεινό θα το δοκιμάσουμε σίγουρα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει Σωτηρία! Όταν το δοκιμασεις, πες μου εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  3. Πλάκα κάνεις? Μόνο αυτά τα υλικά χρειάζονται Κατερίνα? Πολύ εύκολο είναι! Και δεν θέλει καθόλου χτύπημα ξανά ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο αυτά Μαρακι και όχι, δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα. Απλα θα το αφήσεις για ενα 5'-8' να μαλακωσει λίγο, για να το σερβίρεις! Καλη απόλαυση! 😉

      Διαγραφή
  4. Αχ!!! λατρευω σορμπε!!! και η συνταγη σου ειναι καταπληκτικη! θα την κανω σημερα κιολας ::)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο και καλοκαιρινό! Συνέχισε την καλή δουλειά! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM

Like us on Facebook

It's all greek to you? Click here to translate!

Pinterest

Μαμαδο-blogs Member

FAMILIVES MAGAZINE

recent posts