ΜΟΥΤΟΤΟ - ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΒΑΝΑ

Πριν λίγο διάστημα οι γονείς μου βρέθηκαν στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Κογκό στην πόλη της Κινσάσα. Γενικά είμαστε πολυταξιδεμένη οικογένεια , αλλά για τόσο μακριά δεν είχα αποχωριστεί ποτέ τους γονείς μου. Στα κορίτσια μιλήσαμε γι' αυτό το ταξίδι του παππού και της γιαγιάς , για αυτή την τελείως διαφορετική ήπειρο , την Αφρική, εκεί όπου όταν εδώ έχουμε χειμώνα εκεί έχει καλοκαίρι, εκεί που στους ποταμούς ζουν ιπποπόταμοι και κροκόδειλοι και τα δέντρα έχουν φρούτα τροπικά, σαν το μάνγκο και την παπάγια.
Όταν άρχισαν μας στέλνουν τις πρώτες φωτογραφίες από εκεί , τα κορίτσια εντυπωσιάστηκαν. Και η ερώτηση της Κωνσταντίνας : "Μαμά, γιατί τα παιδάκια που είναι με τον παππού και τη γιαγιά δεν φοράνε παπούτσια;" ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε ακόμα περισσότερο.
Για τα παιδάκια που δεν μπορούν πάντα να αγοράσουν παπούτσια και ρούχα, για τους ανθρώπους που πολύ συχνά μένουν νηστικά, για τα φάρμακα και τα εμβόλια που δεν υπάρχουν πάντα εκεί για να γιατρέψουν τους άρρωστους ανθρώπους. Για τους ιεραποστόλους που αφήνουν την άνεση και την ευκολία τους για να πάνε εκεί, να βοηθήσουν τον κόσμο.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, μόλις είδα το βιβλίο "ΜΟΥΤΟΤΟ" ήξερα ότι ήταν ό,τι έπρεπε ...
Μουτότο θα πει παιδί. Ο Μουτότο και η αδερφούλα του η Κιλόκο (που σημαίνει "μικρή"), δεν είχαν ούτε μάμα ούτε πάπα. Όταν πέθανε και ο θείος τους φρόντιζε τα ορφανά αδερφάκια, αναγκάστηκαν να φύγουν από το χωριό τους και να βρουν ένα νέο μέρος για να ζήσουν. Τελικά τους βρήκε ο μπάμπα Νεκτάριος, πράγμα που αποδείχθηκε καλύτερο, όπως λέει κι ο ίδιος ο Μουτότο. Γιατί ο μπάμπα Νεκτάριος , πήρε τα παιδιά μαζί του στη Μισσιόνα και έζησαν στο οικοτροφείο και έτσι έτρωγαν τρεις φορές τη μέρα και κοιμούνταν σε κρεβάτι, ενώ έμαθαν και γράμματα στο σχολείο.
Τι γίνεται όμως όταν τα μαθήματα τελειώνουν και όλα τα παιδιά φεύγουν για να πάνε στους συγγενείς τους; Ο φίλος του Μουτότο - Κοσμά, τον προσκαλεί στο σπίτι του αδερφού του και έτσι ο Μουτότο, η Κιλόκο , ο μπάμπα Νεκτάριος και ο Χριστόφορος ξεκινούν όλοι μαζί για ένα ταξίδι μέσα στη σαβάνα.


Το ταξίδι είναι γεμάτο περιπέτειες και κινδύνους... Τι γίνεται όταν ένας τεράστιος ιπποπόταμος τους επιτίθεται; Θα γίνει καλά ο Μουτότο από την αρρώστια του; Θα μπορέσουν να ελευθερωθούν από το στρατόπεδο, όπου πιάστηκαν αιχμάλωτοι;
Η ιστορία του Μουτότο είναι γεμάτη δράση και περιπέτειες, αλλά και μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία και τη δύναμη της πίστης και της θυσίας. Τα παιδιά, αλλά και εμείς που τη διαβάζουμε, γνωρίζουμε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από τον δικό μας, όπου το καθημερινό ψωμί δεν είναι δεδομένο για όλους και παιδί δεν σημαίνει ξεγνοιασιά και παιχνίδι, αλλά εργασία και αγώνας για επιβίωση.
Μέσα από το βιβλίο, αναδεικνύεται η προσπάθεια και η μεγάλη προσφορά της Ιεραποστολής στη Αφρική. Η συγγραφέας Σοφία Χατζή, έχει ζήσει η ίδια εκεί και όσα γράφει είναι μέσα από την εμπειρία της.
Όσο για την Κωνσταντίνα, το βιβλίο αυτό το έχει αγαπήσει. Αν  κάποιες λέξεις τη δυσκολεύουν, γιατί χρησιμοποιείται η γλώσσα του Μουτότο (με μετάφραση εννοείται), το έχει δίπλα στο μαξιλάρι της και σε κάθε ευκαιρία το διαβάζει και γοητεύεται. Και εννοείται κι εγώ το λάτρεψα, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για την απλότητα και τη ζωντάνια του.
Ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για τον ελεύθερο καλοκαιρινό χρόνο είναι ο Μουτότο και είμαι σίγουρη πως και τα δικά σας παιδάκια θα το αγαπήσουν! Κάντε ένα ξεχωριστό  δώρο στα παιδιά και στους φίλους τους!

Επειδή λοιπόν μας άρεσε πολύ και πιστεύω ότι θα αρέσει και σε εσάς, σας δίνουμε την ευκαιρία, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άθως Παιδικά, να αποκτήσετε ένα αντίτυπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί.

UPDATE 18/6/2016
Ο διαγωνισμός μας έληξε ! Ευχαριστούμε για τις συμμετοχές.
Νικήτρια είναι η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ! Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Σταμούλη - Άθως Παιδικά - Εφηβικά προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "ΜΟΥΤΟΤΟ 2" της Σοφίας Χατζή.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 11/6/2016 έως τις 17/6/2016 στις 23:59μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση έγκυρου mail στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή,
 β) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου.
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι  και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας (1) και θα κερδίσει ένα  αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού "ΜΟΥΤΟΤΟ 2".
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

7 σχόλια

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΡΟΓΑ,ΙΣΩΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχουμε ζήσει στην Κινσάσα και η εμπειρία σου αλλάζει το πώς βλέπεις τη ζωή! Πάντα θυμάμαι την Ελληνική Εκκλησία και τους ανθρώπους της με αγάπη και θαυμασμό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπεροχο δωρο για την κορουλα μου,ευχαριστω πολυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπεροχο δωρο για την κορουλα μου,ευχαριστω πολυ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστούμε πολυ για το ωραιο δωρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστούμε πολυ για το ωραιο δωρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM