ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ - ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΙΩΣ

Πόσες φορές δεν έχουμε συναντήσει ένα παιδάκι τεσσάρων, πέντε, έξι ετών και έχουμε εντυπωσιαστεί από τη νοημοσύνη του, την ωριμότητά του, την παρατηρητικότητά του, ακόμα και το χιούμορ του; Και πόσες φορές δεν έχουμε εκπλαγεί από τις φοβερές ικανότητες που κάποια από αυτά τα παιδιά επιδεικνύουν; Προσωπικά έχω στο πολύ στενό φιλικό περιβάλλον μου, ένα παιδάκι το οποίο πριν ξεκινήσει την πρώτη δημοτικού ήξερε να λύνει με το νου του ασκήσεις μαθηματικών και συλλάμβανε μαθηματικές έννοιες , που για μένα μοιάζουν κινέζικα. Κι αυτό το παιδί είναι ένα από τα πολλά λεγόμενα χαρισματικά παιδιά.
Τα χαρισματικά παιδιά έχουν υψηλή αντιληπτική ικανότητα, απίστευτα υψηλές επιδόσεις σε πληθώρα αντικειμένων και παρουσιάζουν ηγετικά χαρακτηριστικα, μεγάλη αντίληψη του δικαίου, ωριμότητα, χιούμορ. Βέβαια κάθε παιδί έχει διαφορετικά γνωρίσματα και δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί χαρισμάτικό.
 Και βέβαια, τα χαρισματικά παιδιά δεν σημαίνει ότι όλα άριστοι μαθητές στο σχολείο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στα σχολεία μας δεν είναι καθόλου προσαρμόσιμο στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών.
Τα χαρισματικά παιδιά πολύ συχνά αισθάνονται μια απομόνωση και έχουν την αίσθηση, που τις περισσότερες φορές είναι και πραγματικότητα, ότι το περιβάλλον τους, ακόμα και το οικογενειακό δεν τα καταλαβαίνει. Πολλές φορές μάλιστα τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να αναπτύξουν τις μεγάλες και ιδιαίτερες ικανότητες τους, τόσο γιατί δεν τους δίνεται η ευκαιρία, αλλά και γιατί δεν τις γνωρίζουν ή δεν θέλουν να στιγματιστούν ως "διαφορετικά".
Αυτό το κενό στην εκπαίδευση λοιπόν έχει σκοπό να καλύψει η Χαρισμάθεια. Ομολογώ ότι όταν ανακάλυψα τη δουλειά της Χαρισμάθειας, εντυπωσιάστηκα. Είναι από αυτές τις φορές που λες μπράβο, μέσα απο την καρδιά σου και εύχεσαι να υπάρξουν ακόμα περισσότερες τέτοιες δυνατότητες στην εκπαίδευση.
Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις της Χαρισμάθειας και τι προσφέρει στα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site της!Και φυσικά επειδή η εκπαίδευση δεν προσφέρεται μόνο μέσα από το σχολείο, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό και έξω από αυτό, η Χαρισμάθεια οργανώνει και Summer school!
Το καλοκαίρι αλλιώς λοιπόν! 
Η Χαρισμάθεια και το ELC Anifantis προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία για να συνεργαστούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν παίρνοντας μέρος σε ένα θεματικό παιχνίδι! Δύο περίοδοι που θα προσφέρουν εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις στους μικρούς εξερευνητές! 
Στην πρώτη περίοδο για παιδιά 7 έως 12 ετών, μαζί με το Φιλέα Φογκ τα παιδιά κάνουν το γύρο του κόσμου σε 10 ημέρες, γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς . Ενώ στη δεύτερη περίοδο για παιδιά από 7 έως 12 ετών και από 13 έως 17 ετών, τα παιδιά θα προσπαθήσουν να ξαναγράψουν τις σελίδες για τα 7 θαύματα του Κόσμου, που έχουν καταστραφεί, στο βιβλίο της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Μια μικρή απόδραση μακριά από την πόλη, στη Στενή Ευβοίας, μόλις 100 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας για τους μικρούς φίλους της Χαρισμάθειας! Τα παιδιά θα περάσουν λίγες μέρες στο βουνό, θα έρθουν σε επαφή με τη φύση, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και τις πλούσιες παροχές ενός υπέροχου ξενώνα!Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και δράσεις του summer school  εδώ, καθώς και πώς θα κάνετε αίτηση συμμετοχής εδώ!
Ευχαριστώ πολύ τον Αλέξανδρο Παπανδρέου , πρόεδρο της Χαρισμάθειας, για όλες τις πληροφορίες και ελπίζω ότι πολλοί γονείς θα βοηθηθούν από την καταπληκτική δουλειά της Χαρισμάθειας, γιατί τα χαρισματικά παιδιά χρειάζονται την ιδιαίτερη προσοχή όλων μας! 
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.