ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Τα σχολεία σιγά σιγά τελειώνουν και τα παιδιά μας, μικρά και μεγαλύτερα, έχουν ήδη μπει σε καλοκαιρινή διάθεση. Οι πανελλήνιες έχουν ξεκινήσει και τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου δίνουν και εκείνα το δικό τους αγώνα , με τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Όμως, αυτά για λίγες μέρες... Μετά, χαλάρωση, ξεγνοιασιά, ύπνος, ήλιος, βόλτες! Για τις ώρες της χαλάρωσης λοιπόν, σήμερα σας έχω μια βιβλιοπρόταση για πιο μεγάλα παιδιά, από 10 χρονών και πάνω.

"Το ημερολόγιο του Πέτρου" είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: το ημερολόγιο του δωδεκάχρονου Πέτρου, ο οποίος έχει όνειρο να γίνει μια μέρα συγγραφέας. Όταν λοιπόν αυτός , οι γονείς του και τα υπόλοιπα έξι αδέλφια του αναγκάζονται να μετακομίσουν από τη μεγάλη πόλη, σε ένα γραφικό χωριό δίπλα στην θάλασσα, ο Πέτρος καταγράφει τις περιπέτειες της νέας του ζωής. Είναι μια απολαυστική ιστορία, που με πολύ ευρηματικό τρόπο εισάγει τα παιδιά στην πνευματική ζωή και τους δείχνει με απλό τρόπο το δρόμο προς την αυτογνωσία.
Η πλοκή του μυθιστορήματος και οι χαρακτήρες, του Λουκά που είναι σκιτσογράφος, της δυναμικής Αγγελικής, της χαριτωμένης Ιωάννας, τα δίδυμα ο Γαβριήλ κι ο Μιχαήλ και το μωράκι ο Σταύρος προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες σε μια βουτιά στην παράδοση και στον κόσμο της παιδικής αγνότητας, με χιούμορ και φαντασία.Η πένα της Σταυρούλας Σταμάτη θα κρατήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα, ενώ η υπέροχη εικονογράφηση του Χρήστου Γουσίδη συμπληρώνει και ζωντανεύει την ιστορία.
Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα ποιοτικό δώρο για τις καλοκαιρινές διακοπές σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Προσωπικά να σας πω την αλήθεια, έχω περάσει πολλά καλοκαιρινά μεσημέρια διαβάζοντας εφηβικά μυθιστορήματα, γιατί με τη φρεσκάδα και την αγνότητα που μεταδίδουν, μου ξαναθυμίζουν πράγματα που μεγαλώνοντας, δυστυχώς ξεχνάω...
Και φυσικά έχω για έναν τυχερό από εσάς ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το ημερολόγιο του Πέτρου" από τις Εκδόσεις Σταμούλη - Άθως Παιδικά - Εφηβικά. Αν θέλετε να το αποκτησετε, διαβάστε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού και συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.


UPDATE 24/5/2016
Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε και σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή σας!
Νικήτρια είναι η ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ!
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερή!ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις Σταμούλη - Άθως Παιδικά - Εφηβικά προσφέρουν σε έναν αναγνώστη του blog mamagiaspiti.gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ" της Σταυρούλας Σταμάτη.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 17/5/2016 έως τις 23/5/2016 στις 23:59μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση έγκυρου mail στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή,
 β) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου.
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  Μαμά για σπίτι στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας (1) και θα κερδίσει ένα  αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog mamagiaspiti.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: για το νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για το νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .
12. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

5 σχόλια

 1. Ακούγεται πολύ ωραίο Κατερίνα μου! Ευχαριστούμε πολύ! Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Eυχαριστούμε πολυ!!!Υπέροχο για τα παιδακια μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τέλειο δωράκι!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ότι πρέπει για τον ανιψιό μου! Ευχαριστούμε!
  Meandmamablog.wordpress.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπέροχοοοοοοο δώροοοοοοοοοο
  Σας ευχαριστούμε πολύ !!!
  Καλή μας επιτυχία .
  Facebook name : Elen Mour

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM