ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ


Τα σχολεία σιγά σιγά τελειώνουν και τα παιδιά μας, μικρά και μεγαλύτερα, έχουν ήδη μπει σε καλοκαιρινή διάθεση. Οι πανελλήνιες έχουν ξεκινήσει και τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου δίνουν και εκείνα το δικό τους αγώνα , με τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Όμως, αυτά για λίγες μέρες... Μετά, χαλάρωση, ξεγνοιασιά, ύπνος, ήλιος, βόλτες! Για τις ώρες της χαλάρωσης λοιπόν, σήμερα σας έχω μια βιβλιοπρόταση για πιο μεγάλα παιδιά, από 10 χρονών και πάνω.

"Το ημερολόγιο του Πέτρου" είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: το ημερολόγιο του δωδεκάχρονου Πέτρου, ο οποίος έχει όνειρο να γίνει μια μέρα συγγραφέας. Όταν λοιπόν αυτός , οι γονείς του και τα υπόλοιπα έξι αδέλφια του αναγκάζονται να μετακομίσουν από τη μεγάλη πόλη, σε ένα γραφικό χωριό δίπλα στην θάλασσα, ο Πέτρος καταγράφει τις περιπέτειες της νέας του ζωής. Είναι μια απολαυστική ιστορία, που με πολύ ευρηματικό τρόπο εισάγει τα παιδιά στην πνευματική ζωή και τους δείχνει με απλό τρόπο το δρόμο προς την αυτογνωσία.
Η πλοκή του μυθιστορήματος και οι χαρακτήρες, του Λουκά που είναι σκιτσογράφος, της δυναμικής Αγγελικής, της χαριτωμένης Ιωάννας, τα δίδυμα ο Γαβριήλ κι ο Μιχαήλ και το μωράκι ο Σταύρος προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες σε μια βουτιά στην παράδοση και στον κόσμο της παιδικής αγνότητας, με χιούμορ και φαντασία.Η πένα της Σταυρούλας Σταμάτη θα κρατήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα, ενώ η υπέροχη εικονογράφηση του Χρήστου Γουσίδη συμπληρώνει και ζωντανεύει την ιστορία.
Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα ποιοτικό δώρο για τις καλοκαιρινές διακοπές σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Προσωπικά να σας πω την αλήθεια, έχω περάσει πολλά καλοκαιρινά μεσημέρια διαβάζοντας εφηβικά μυθιστορήματα, γιατί με τη φρεσκάδα και την αγνότητα που μεταδίδουν, μου ξαναθυμίζουν πράγματα που μεγαλώνοντας, δυστυχώς ξεχνάω...
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.