ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ

via
Η ώρα είναι 7 παρά τέταρτο το πρωί. Η μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Σηκώνομαι από το κρεβάτι και μιλάω στα κορίτσια για να ξυπνήσουν. Πλένομαι και ντύνομαι και ξαναπάω στα παιδιά, που ακόμα χουζουρεύουν. Τις βοηθάω να ντυθούν και πίσω στην κουζίνα. Βάζω νερό στο βραστήρα και το αφήνω να βράσει για να φτιάξω καφέ.
Ετοιμάζω το κολατσιό των κοριτσιών για το σχολείο, βάζω καθαρό νερό στα παγούρια τους και τις ρωτάω πότε θα σηκωθούν επιτέλους, η ώρα είναι 7.20.
Τους ετοιμάζω το πρωινό και επιτέλους έρχονται. Η μεγάλη ξανακοιτάει την ορθογραφία, η μικρή έχει ήδη ξεκινήσει παιχνίδι.
Όσο τρώνε ανοίγω παράθυρα και σηκώνω τα σεντόνια. Φτιάχνουμε μαλλιά και βάζουμε παπούτσια φιλιά αγκαλιά και έφυγαν. Το νερό για τον καφέ έχει κρυώσει, η ώρα είναι 8 παρά 10.
Ξαναζεσταίνω το νερό στο βραστήρα και στο μεταξύ, αδειάζω το πλυντήριο, το γεμίζω με τα πρωινά φλυτζάνια και πιάτα, μαζεύω τα αφημένα παιχνίδια και τα λαστιχάκια που βρίσκονται παντού. Τα πάω στο δωμάτιο και πιάνω να τακτοποιήσω τις πυτζάμες και τα χαρτιά με τις πρωινές ζωγραφιές της μικρής.
Μιας και είμαι εκεί, στρώνω και τα κρεβάτια, πάω και στρώνω και το δικό μας κρεβάτι, μαζεύω ό,τι είναι πεταμένο και ρίχνω μια ματιά στη βεράντα.
Τα λουλούδια θέλουν πότισμα. Βγαίνω, σκουπίζω λίγο τα πέταλα που έχουν σκορπιστεί και το χώμα για να μη γίνει λάσπη και ποτίζω.
Το νερό για τον καφέ έχει ήδη κρυώσει, η ώρα είναι 8.30. Ξαναβάζω βραστήρα να ζεσταθεί και πάω στο μπάνιο να καθαρίσω τα χέρια μου από τα λουλούδια. Ψεκάζω με το σπρέι και καθαρίζω το νιπτήρα και την τουαλέτα, αδειάζω το καλαθάκι , τακτοποιώ τις βούρτσες και τις πετσέτες, πίσω στην κουζίνα.
Επιτέλους βάζω καφέ και ζάχαρη στην κούπα και χτυπάει το τηλέφωνο. Μέχρι να τελειώσει το τηλεφώνημα το νερό έχει ξανακρυώσει, άντε πάλι να το ζεστάνω. Η ώρα είναι 9.
Ο καφές σε τρία λεπτά είναι έτοιμος στην κούπα.
Σκουπίζω το τραπέζι από κάτι ξεχασμένα ψίχουλα και επιτέλους κάθομαι να απολαύσω τα ολόδικά μου 15 λεπτά , που είναι η τελετουργία του πρωινού μου καφέ... Κι ας έχουν περάσει 2 ώρες από τότε που ξεκίνησα να τον... ετοιμάζω!
Θα μου πείς κάτσε κοπελιά πιες τον καφέ, που θες να είναι και όλα μαζεμένα! Ε ναι, αλλιώς δεν μπορώ να το απολαύσω.
Εσείς πόσες ώρες κάνετε να πιείτε τον καφέ σας;;
Καλημέρα!
Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.