Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ


Xριστός Ανέστη φίλοι μου!! Ελπίζω να περάσατε υπέροχα την ημέρα του Πάσχα και να γεμίζετε όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις χαράς.
Ο Μάιος είναι εδώ και σήμερα σας έχω μια άκρως ανοιξιάτικη και δημιουργική βιβλιοπρόταση! Μόλις είδα αυτό το βιβλίο μου τράβηξε την προσοχή η υπέροχη εικονογράφηση του εξωφύλλου , αλλά και ο τίτλος του: "Ο Μάστορας των λουλουδιών". Αφού το ξεφύλλισα λίγο , ενθουσιάστηκα! 
Είναι ίσως ένα από τα πιο πρωτότυπα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει.
Ο Άρης την Παρασκευή μετά το σχολείο, ταξιδεύει στο χωριό του παππού και της γιαγιάς. Με τους σπόρους και τα εργαλεία του και τη βοήθεια του παππού και της γιαγιάς, ο Άρης φτιάχνει μόνος του το δικό του μικρό λαχανόκηπο. Μαθαίνει να φροντίζει τα φυτά του μέχρι να μεγαλώσουν και να δώσουν όμορφα λουλούδια και λαχανικά.

Μαζί με τον Άρη όμως, μαθαίνουν και τα δικά μας πιτσιρίκια τα πάντα για την κηπουρική, αφού μέσα στο βιβλίο υπάρχουν οδηγίες για να φτιάξουν το δικό τους σπορείο, μυστικά για να φροντίζουν τα λουλούδια τους και πληροφορίες για το πότε θα έχουν καρπούς , όταν φυτέψουν τα λαχανικά τους, αλλά και πολλά ακόμα μυστικά.

Είναι ό,τι πρέπει για ξεχωριστή δημιουργική απασχόληση των παιδιών τώρα την άνοιξη, ακόμα και στη βεράντα του σπιτιού μας. Θα δείτε ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την ιδέα να παίξουν με χώματα και γλάστρες και μετά όλη την ώρα θα θέλουν να ποτίζουν! (true story,experience speaking ;) )

Η συγγραφέας Ελευθερία Σπαντιδάκη, έχοντας αγαπήσει από πολύ μικρή τη φύση και τα λουλούδια, έγραψε για το γιο της αυτό το όμορφο βιβλίο, αλλά και για τα δικά μας παιδιά! Η χαρούμενη  εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά ζωντανεύει την ιστορία και την κάνει απίστευτα ελκυστική.

Σας φιλώ!You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.