DIY ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ ΣΕ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ


Ο Μάιος είναι ο κατεξοχήν ανοιξιάτικος μήνας! Παρόλο που εδώ στην Ελλάδα είναι και λίγο καλοκαίρι, τα ανθισμένα παρτέρια, τα γεμάτα άνθη και μπουμπούκια γλαστράκια μας και τα αρώματα που σκορπάει ο αέρας που μπαίνει από τα ανοιχτά παράθυρα, είναι ο ορισμός της άνοιξης. Προσωπικά την άνοιξη καταγίνομαι με την κηπουρική. Γεμίζω τη βεράντα νέα λουλούδια, φυτεύω νέα φυτά στα παρτέρια και κάθε επίσκεψη στη λαϊκή σημαίνει πολλά γλαστράκια.
Δεν μπορώ να πω ότι ζουν όλα μου τα φυτά... Δυστυχώς! Έχουν περάσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια από τη βεράντα μου και πολλά έχουν χαλάσει - καεί- μαραθεί, όχι πάντα από δικό μου φταίξιμο όμως, να τα λέμε κι αυτά. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως, το έχω καταφέρει!
Το μυστικό είναι να ρωτάς πάντα το γεωπόνο που αγοράζεις το λουλούδι να σου πει α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς  πώς θα τα περιποιείσαι και να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες.
Φέτος λοιπόν, μιας και το Πάσχα συνέπεσε με την Πρωτομαγιά, σκέφτηκα να κάνουμε ένα λίγο διαφορετικό δώρο στις δασκάλες των κοριτσιών, με αφορμή και το "Μάστορα των Λουλουδιών" που είχαμε πρόσφατα αποκτήσει. Από ένα γλαστράκι, που θα το είχαν φτιάξει τα κορίτσια μόνα τους. Τους το πρότεινα και φυσικά ενθουσιάστηκαν, επομένως προμηθεύτηκα τα λουλουδάκια και ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Αλλιώς τα είχα κανονίσει η αλήθεια είναι, αλλά οι κόρες μου είχαν άλλες απόψεις, έτσι κάναμε ένα συγκερασμό και να το αποτέλεσμα... Εμείς το ευχαριστηθήκαμε πολύ και σας το προτείνω και σε εσάς. Ένα όμορφο δημιουργικό απόγευμα, που θα γεμίσει χώματα τα χέρια και τη βεράντα, αλλά και πολλά χαμόγελα τα προσωπάκια των παιδιών!
Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε και πώς γίνεται!Υλικά
τενεκεδάκια (από γάλα ή κονσέρβες)
χώμα
γλαστράκια με λουλούδια
ακρυλικό χρώμα
κορδέλα από λινάτσα
λευκή  κορδέλα
διακοσμητικά λουλουδάκια και πεταλούδες κομφετί
σπάγκο
κόλλα σιλικόνης
τριμπουσόν


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα τενεκεδάκια. Με το τριμπουσόν ανοίγουμε στο κάτω μέρος τους τρυπίτσες (για να φεύγει το νερό κατά το πότισμα). Τώρα είναι η στιγμή για αυτοσχεδιασμό: Μπορείτε να βάψετε με ακρυλικό χρώμα της αρεσκείας σας το τενεκεδάκι. Σε αυτή την περίπτωση, αφού περάσετε ένα χέρι χρώμα, αφήνετε να στεγνώσει καλά και περνάτε κι ένα δεύτερο. Στη συνέχεια κολλάμε τα λουλουδάκια και τις πεταλούδες κομφετί πάνω στο γλαστράκι.Επίσης μπορείτε αντί για τα κομφετί, να στολίσετε το γλαστράκι με κορδέλα.Διαφορετικά, μπορείτε να αφήσετε το τενεκεδάκι ως έχει  και να το διακοσμήσετε με την κορδέλα από λινάτσα, από πάνω για χρώμα να βάλετε μια λευκή κορδέλα ή δαντελίτσα (όπως στο δικό μου) και να κολλήσετε ένα φιογκάκι από σπάγκο.Αφού τελειώσουμε με τη διακόσμηση της γλαστρούλας μας, βάζουμε χώμα μέσα στο τενεκεδάκι και φυτεύουμε το λουλούδι μας. Γεμίζουμε με χώμα το γλαστράκι, ποτίζουμε, στραγγίζουμε κι έτοιμο!
Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή κατασκευή!
Κι επειδή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, δείτε και τα γλαστρακια της Αλεξάνδρας, που έφτιαξαν με τη μικρή της για τις δικές τους δασκάλες.

Να έχετε έναν όμορφο Μάιο!

Και μην ξεχνάτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για το άκρως ανοιξιάτικο βιβλίο "Ο Μάστορας των λουλουδιών", με υπέροχες δραστηριότητες και πληροφορίες για κάθετι που έχει να κάνει με την κηπουρική!Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.