ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ


Πλέον η Κωνσταντίνα διαβάζει κανονικά! Ό,τι πέσει στα χέρια της δεν το ξεφυλλίζει πια, αλλά κάθεται και σιγά σιγά διαβάζει και μπαίνει πλέον στο νόημα. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη, καταρχήν γιατί βλέπω τους κόπους της να ανταμείβονται, αλλά και γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλο μάθημα από το διάβασμα για τα παιδιά.
Έτσι προσπαθώ να ανανεώνω διαρκώς τη βιβλιοθήκη της, πλέον και με βιβλία για μεγαλύτερα παιδάκια.

Σε μια από τις επισκέψεις μου λοιπόν,  στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός στην Εμμ. Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας, την προσοχή μου  τράβηξε ένας πρωτότυπος τίτλος από τις νέες εκδόσεις:  " Ένα παρατσούκλι και για μένα παρακαλώ" . Το ξεφύλλισα και με ενθουσίασε. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν το έφερα στο σπίτι . Εννοείται ότι το μας το διάβασε η Κωνσταντίνα, αν και είναι αρκετά μεγάλο. Τελειώνοντας η ιστορία έχεις ένα αίσθημα πολύ όμορφο "όπως όταν βγαίνω στην αμμουδιά, μετά από πολλές ώρες κολύμπι" , όπως λέει και ο πρωταγωνιστής.
Με πολύ όμορφο τρόπο και μεγάλη ευαισθησία, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά, η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα προσεγγίζει το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και δείχνει πώς μια φαινομενική δυσκολία και ένα "πρόβλημα" μπορεί να ξεπεραστεί.  Αρκεί το παιδί βρει αυτό στο οποίο είναι πραγματικά καλό. Το κάθε παιδί έχει ένα ταλέντο και ένα χαρακτηριστικό που το καθορίζει και αυτό που οφείλουμε να το βοηθήσουμε είναι να το ανακαλύψει.
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Στέφανος, ένα οχτάχρονο αγοράκι. O Στέφανος δεν μπορεί να πει στους φίλους του: «Ένα παρατσούκλι και για μένα, παρακαλώ». Αυτό είναι κάτι που γίνεται από μόνο του. Την Πολυξένη τη φωνάζουν Πριγκίπισσα, ο Αλέξανδρος είναι ο Αστερίξ, ο Μάνος έχει γίνει Μπετόβεν και η Άννα είναι ο Αϊνστάιν της παρέας. Ο Στέφανος είναι Στέφανος σκέτο. Υπάρχουν πράγματα που τον χαρακτηρίζουν αλλά δε θέλει τέτοια παρατσούκλια. Ανορθόγραφος ή Δυσλεκτικός θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης του. Όμως η λύση είναι μπροστά στα μάτια του. Και είναι μια λύση με τέσσερα θαυμαστικά! (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου). Αν θέλετε να ξεφυλλίσετε και σεις το βιβλίο, δείτε το εδώ!
Κι επειδή μου αρέσει να κάνω δώρα, όπως έχετε καταλάβει τόσο καιρό, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ένα παρατσούκλι και για μένα παρακαλώ" από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για έναν τυχερό αναγνώστη μας!
Αυτό που πρέπει να κάνετε για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης και να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.UPDATE 28-3-2016
Ο διαγωνισμός μας έληξε και σας ευχαριστώ πολύ για τις συμμετοχές σας! Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Μαρία Παπαδημοπούλου! Συγχαρητήρια!! 
Η νικήτρια θα ενημερωθεί με e-mail για το αποτέλεσμα!


  ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 16/3/2016 έως τις 27/3/2016 στις 23:59μ.μ.
2. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
3. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση έγκυρου mail ,
 β) Συμπλήρωση ονόματος προφίλ στο facebook,
γ) Προαιρετικά Like στις σελίδες των εκδόσεων Ψυχογιός και Μαμά για σπίτι στο Facebook,
δ) Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
4. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
5. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ένα παρατσούκλι και για μένα, παρακαλώ" της Ιωάννας Μπαμπέτα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
6. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Εάν ο νικητής κατοικεί στην Αττική, η παραλαβή θα γίνει από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός στο κέντρο της Αθήνας (Εμμ. Μπενάκη 13-5 Εξάρχεια). Εάν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα χρειαστεί ονομοτεπώνυμο και διεύθυνση, για να αποσταλλεί ταχυδρομικώς το βιβλίο.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί για το συγκεκριμένο νικητή που δεν απάντησε.
8. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί σε sites διαγωνισμών.Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

You May Also Like

8 σχόλια

 1. Ευχαριστούμε πολύ!!!Μακαρι για την κορουλα μου που λατρευει τα βιβλία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
  Ελπίζω να συμπλήρωσα σωστά τη φόρμα συμμετοχής γιατί με μπέρδεψε λιγάκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πόσο χαίρομαι όταν διεξάγονται διαγωνισμοί με βιβλία, δε λέγεται! Ευχαριστούμε Κατερίνα! Καλή μας επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μας αρέσει πολύ η συγκεκριμένη σειρά των εκδόσεων Ψυχογιός! Και αυτό το βιβλίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM