SURPRISE LOVE CAKE

13.2.16


 Aυτό που μου αρέσει να κάνω σε όλες τις εμπορευματοποιημένες γιορτές, είναι να βρίσκω κάτι ουσιαστικό και να το νοηματοδοτώ όπως τα δικά μου πιστεύω μου υπαγορεύουν. Γι' αυτό λοιπόν διάλεξα τη σημερινή μέρα να ανεβάσω μια ανάρτηση, αφιερωμένη στα αγαπημένα ζευγάρια, που θέλουν να γιορτάζουν με διάφορες αφορμές τον έρωτα και την αγάπη τους.
Σήμερα τιμάται η μνήμη ενός αγίου ζευγαριού, του Αγίου Ακύλλα και της Αγίας Πρίσκιλλας, που έδωσαν στην αγάπη τους μια διάσταση ανώτερη  από τις ανθρώπινες, αυτή του Χριστού. Γι΄αυτήν την αγάπη έζησαν και γι΄αυτήν μαρτύρησαν μαζί, μένοντας έτσι ενωμένοι και στη γη και στο θάνατο και μετά στην αιώνια ζωή. Είμαι σίγουρη πως κι εκείνοι οι άγιοι, γιόρταζαν και δόξαζαν το Θεό για δώρο αυτό της συντροφικότητας, του έρωτα και της αγάπης, γιατί δώρο είναι αυτό, με αξεπέραστη σημασία για τη ζωή μας.
Κι αν δεν θέλετε να γιορτάζετε με κόκκινες καρδούλες κι αρκουδάκια, καλά κάνετε! Όμως μην ξεχνάτε να γιορτάζετε συχνά πυκνά για το δώρο που έχετε στη ζωή σας. 
Αν πάλι θέλετε να κάνετε λίγο διαφορετική τη σημερινή μέρα, με πολύ απλό τρόπο, έχω να σας προτείνω ένα  κέικ, με μια κρυμμένη έκπληξη!



Πάμε να δούμε πώς γίνεται:

Υλικά
Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
260 γρ. γάλα
500 γρ. αλεύρι (περίπου)
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσσο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σ. κακάο
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλ. σπορέλαιο
3-4 κουτ.σ. ζεστό νερό

Για τη διακόσμηση
χρωματιστή τρούφα
κας - κας καρδούλες

Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε καλά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Χωρίζουμε από το μείγμα το 1/3 του περίπου και το βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ. Το χρωματίζουμε με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, δίνοντάς του την απόχρωση που εμείς θέλουμε. Σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα ψήνουμε αρχικά το ροζ μείγμα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' ή μέχρι να ψηθεί καλά, ανάλογα με το φούρνο . Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε το ροζ κέικ και το κόβουμε. Με ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας, σχηματίζουμε καρδούλες από το κέικ. Στη συνέχεια, αφού βουτυρώσουμε καλά μια μεγαλύτερη μακρόστενη φόρμα, ρίχνουμε λίγο από το λευκό μείγμα , που έχουμε φυλάξει, και πάνω τοποθετούμε στη σειρά τις ροζ καρδούλες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, ώστε να καλυφθούν καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45' ή μέχρι το κέικ να έχει ψηθεί, ανάλογα με το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το γλάσσο μας να έχει την υφή που θέλουμε. Αν θέλετε να είναι πιο παχύρρευστο, προσθέστε λίγη ακόμα ζάχαρη άχνη. Γαρνίρετε το κέικ με το γλάσσο, την τρούφα και τις καρδούλες.







Καλή απόλαυση και εύχομαι σε όλους να γιορτάζετε κάθε μέρα την αγάπη που έχετε στη ζωή σας! Χωρίς αυτήν δεν κάνουμε τίποτα!
Σας φιλώ!




You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πόσο τέλειο!!! Φοβερή η καρδούλα στην καρδιά του κέικ!
    Χρόνια πολλά - δημιουργικά και γεμάτα αγάπη !!
    --με αφορμή το κεικ σου και όχι του αγίου Βαλεντίνου ;) --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Επίσης χρόνια πολλά! ;-) Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Αν σου πω ότι δε γνώριζα για τον Άγιο Ακύλλα και την Αγία Πρίσκιλλα...
    Όμορφη ιδέα το κέικ. Να σε ρωτήσω, το εσωτερικό κέικ (οι καρδούλες δηλ) δεν παραψήνονται 2 φορές που ψήνονται; Ή το 2ο ψήσιμο δεν τις επηρεάζει;
    Καλημέρα Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το έμαθες!χιχι! Λοιπόν αυτή την απορία είχα και γω, αλλά δεν επηρεάζει καθόλου. Ίσως μόνο λίγο να συμπιεστουν οι καρδιές, αλλά κατά τα άλλα δεν παθαίνουν τίποτα. Φιλιά!!

      Διαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON FACEBOOK

Μαμαδο-blogs Member

It's all greek to you? Click here to translate!

FAMILIVES MAGAZINE