ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Την Κυριακή είχαμε μια υπέροχη θεατρική εμπειρία με τα κορίτσια μου. Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Στο Φωτεινό Δωμάτιο", που ανεβαίνει φέτος στην Παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.
Το έργο της Ντίνας Σταματοπούλου, σε μουσική του Κωστή Μαραβέγια, εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γκαίτε «Ο μαθητευόμενος μάγος», αποτελεί μια αλληγορία πάνω στην παιδική ηλικία και την ωρίμανση, που ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την επίγνωση των συναισθημάτων τους ώστε να ελέγξουν δημιουργικά το πάθος και τον ενθουσιασμό τους…
Να ανακαλύψουν τη μαγική εξίσωση, συνταιριάζοντας την ‘καρδιά’ και το μυαλό, τη γνώση και το ένστικτο, την ορμή και τη μεθοδικότητα, σε μια παράσταση για τη συναισθηματική νοημοσύνη υπό την τιμητική αιγίδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

via


Το παιδικό δωμάτιο, αντικατοπτρίζοντας το παιδικό μυαλό, μετατρέπεται σε ένα προσωπικό κι απέραντο μυθικό βασίλειο, ένα τοπίο ποτισμένο φαντασία κι επιθυμία για πειράματα, νέες εμπειρίες κι ανακαλύψεις κόσμων φανταστικών.
Πώς θα ήταν ένας κόσμος μακριά από το «άγρυπνο βλέμμα» των μεγάλων; Πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς κανόνες… κι επιτέλους πόσο δύσκολο είναι να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου! Όταν η πόρτα του παιδικού δωματίου κλείσει, ζωντανεύει η φαντασία κι όλα μπορούν να συμβούν! Με βάρκα την αθωότητα πλέουμε σε ονειρικά τοπία με μαγεμένες λίμνες και μονόκερους αλλά και σε πιο ‘σκοτεινές’ περιοχές του παιδικού μυαλού, όπου αντηχούν τα τραγούδια των σειρήνων, με φιγούρες που εκτείνονται μέχρι την αίθουσα και ανάμεσα στους θεατές! Υπάρχει χώρος σε αυτό το σύμπαν για έναν μεγάλο; Και βέβαια! Αν πρόκειται για τον πολυμήχανο Μέντορα ΜΜ…
Ήταν μια παράσταση πραγματικά μαγευτική! Οι ηθοποιοί , απίστευτα ενεργητικοί και ταλαντούχοι, συνομιλούσαν με τα παιδιά, βρίσκονταν ανάμεσά μας και σε έκαναν να ζεις πραγματικά την παράσταση... Να ζεις μαζί τους όλες τις μαγικές περιπέτειες που ζωντάνευαν πάνω στη σκηνή! Ζωντανή μουσική, σιλουέτες, παιχνίδια με τον ήχο και το φως και πολλές πολλές εκπλήξεις, μας χάρισαν μια μαγική εμπειρία.Τα κορίτσια ήταν ξετρελαμένα, δεν ήθελαν να τελειώσει, γελούσαν και συμμετείχαν και φυσικά μέχρι και τώρα, ακόμα συζητάμε για το θέατρο. Για αυτές ήταν κάτι πολύ γνώριμο όλο αυτό το σκηνικό, μιας και τα παιχνίδια με τη φαντασία τους, η δημιουργία ολόκληρου σεναρίου κρατώντας μόνο ένα παιχνίδι ή ένα οποιοδήποτε αντικείμενο είναι μια καθημερινότητα ακόμα...
Για μένα ήταν μιάμιση ώρα συγκίνησης... Μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια , τότε που παίζαμε με τις ώρες, που ο κόσμος της φαντασίας ήταν ένα με την πραγματικότητα. Και πραγματικά στο φινάλε της παράστασης, με πήραν τα δάκρυα.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε να τη δείτε την παράσταση! Είναι μια μοναδική εμπειρία και θα ενθουσιάσει και τα παιδιά και εσάς.Και για να είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρετε να πάτε, εξασφαλίσαμε για σας τρεις διπλές προσκλήσεις! Είναι για την Κυριακή 21/2/2016 για την παράσταση στις 15.00 το μεσημέρι.
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 16/2/2016 έως τις 19/2/2016 στις 16.00.
2. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
3. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί , όλων των βημάτων που περιλαμβάνονται δηλ.
α) Συμπλήρωση  έγκυρου email ,
β) Συμπλήρωση ονόματος ,
γ) Δημόσια κοινοποίηση της εικόνας του διαγωνισμού εδώ
δ) Like στη σελίδα της Μαμάς για Σπίτι στο Facebook,
ε) Όνομα στο facebook με το οποίο έγινε η κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού. Συμμετοχές που  δεν θα έχουν συμπληρώσει τα τρία πρώτα βήματα  ή όλα τα βήματα του διαγωνισμού, δεν θα είναι έγκυρες.
4. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
5. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail και  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, για την κράτηση των θέσεων, έγκαιρα.

UPDATE 19/2/2016
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:
1. Ευτυχία Τολμίδου
2. Μάγδα Ζήνδρου
3. Μαρία Χάτσιου
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερές!
Θα επικοινωνήσω με mail με τις νικήτριες για να ενημερώσω για τα αποτελέσματα!Καλή επιτυχία σε όλους! Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε και εσείς!

You May Also Like

2 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM