ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ

Μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω δώρα. Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί, αλλά όλη αυτή η διαδικασία της σκέψης, της επιλογής, το αμπαλάρισμα και βέβαια η χαρά αυτού που παίρνει το δώρο, είναι απο τις πιο αγαπημένες στιγμές!

 Μιας λοιπόν κι είναι η εποχή που όλοι δίνουμε δώρα, σας έχω ακόμα ένα καλά μου φιλαράκια! Ένα βιβλίο και πάλι, όμως αυτή τη φορά όχι για τα παιδάκια σας, αλλά για εσάς! Μάλιστα, να πάρει κάτι κι η μαμά, μέρες που είναι! 

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη , μέλος του ομίλου Nakas Group σας κάνουμε δώρο το νέο μυθιστόρημα της Κάλης Καρατζά "Ματωμένες Κερασιές".


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ένα λησμονημένο βότσαλο ταξιδεύει στις θάλασσες της Μικράς Ασίας και αποκαλύπτει τα συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Μαντώς Αϊβαλιώτη.  Από τα σοκάκια της όπου δύο νεαρά κορίτσια, η Διαμαντούλα και η Εμινέ, μοιράζονται τα μυστικά τους στα σοκάκια της Σμύρνης και κεντούν παρέα κερασιές πάνω σε ατλαζένια μαξιλάρια, μέχρι την καινούργια πατρίδα η γλυκιά Διαμαντούλα κρύβει βαθιά μέσα της την προδοσία της καλύτερής της φίλης και αφιερώνει τη ζωή της στη μικρή Ραλλού, καρπό του παράνομου έρωτα της Εμινέ.  Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται αργά αργά σκιαγραφώντας τις δυσκολίες τριών γυναικών να επιβιώσουν σε ένα χαμόσπιτο στον Πειραιά· η άβουλη Διαμαντούλα, η μικρή Ραλλού και η Ολυμπία, γόνος Φαναριωτών, με γαλλικά και πιάνο, που διαφεντεύει τις ζωές τους και ορίζει κάθε τους βήμα.Ύστερα από λίγα χρόνια, όταν ηχούν οι σειρήνες του πολέμου, η νεαρή Ραλλού σαγηνεύεται από ένα δάσκαλο και ζει μόνο για ένα βράδυ το μεγάλο έρωτα. Εκείνος όμως χάνεται στο σκοτάδι της Κατοχής  αφήνοντας πίσω το κορίτσι με τα μπλε μάτια,τη Μαντώ. Το πορτρέτο αυτής της οικογένειας ζωγραφίζεται με μουντά χρώματα, ενώ μαύρες σκιές ξεπροβάλλουν από το φόντο. Ένας απρόσμενος θάνατος στιγματίζει αυτές τις γυναίκες και καθορίζει το ταξίδι τους προς το μέλλον. Το τέλος απρόσμενο, συγκινητικό, ανθρώπινο.
Η γνωστή συγγραφέας Κάλη Καρατζά παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα Ματωμένες κερασιές . Για άλλη μια φορά συγκινεί με το καταιγιστικό γράψιμό της και δημιουργεί ένα πλέγμα μυθοπλασίας 
ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, όπου πάνω σ’ αυτό ακροβατούν οι ήρωες της ιστορίας.ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 14/12/2015 έως τις 28/12/2015 στις 23:59μ.μ.
2. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
3. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί , όλων των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση έγκυρου mail ,
 β) Συμπλήρωση ονόματος προφίλ στο facebook, 
γ) Like στις σελίδες των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη και Μαμά για σπίτι στο Facebook, 
δ) Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει όλα τα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
4. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
5. Οι νικητές θα είναι τρεις και ο καθένας θα κερδίσει ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος "Ματωμένες Κερασιές".
6. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει από τα κατά τόπους βιβλιοπωλεία - καταστήματα του ομίλου Nakas Group, ανάλογα με τον τόπο διαμονής του νικητή ή της νικήτριας, μετά από επικοινωνία με τις εκδόσεις.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί για το συγκεκριμένο νικητή που δεν απάντησε.Καλή επιτυχία!

UPDATE 29/12/2015
Ο διαγωνισμός μας έληξε και ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας!
Οι νικήτριες είναι:
1. Τζαβάρα Δέσποινα
2.Γκουτζουρέλα Παναγιώτα
3. Παπαρίζου Ευαγγελία


UPDATE 4/1/2016
Όπως αναγράφεται στους όρους του διαγωνισμού, στους νικητές αποστέλλεται email για την ενημέρωσή τους. Εάν δεν έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, τότε  η κλήρωση επαναλαμβάνεται. Καθώς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας ή με το δωροθέτη μια από τις νικήτριες και έχουν περάσει ήδη 6 ημέρες, η κλήρωση επαναλήφθηκε. Η νικήτρια είναι η Παπαρίζου Ευαγγελία.
Συγχαρητήρια και πάντα τυχερές!

Σας φιλώ!

You May Also Like

7 σχόλια

 1. Καλημέρα! !!!! Ευχαριστουμε πολύ για το δώρο! !!!! Τι καλά που θα ηταν να το κερδιζα να το έχω για το μαιευτηριο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάλι καλά που με αφορμή αυτό το διαγωνισμό συνειδητοποίησα οτι δε σου έχω κάνει λάικ! Ευτυχώς λύθηκε και αυτό το θέμα, ελπίζω μόνο να είμαι (μαζί με την Ευαγγελία παραπάνω) μια από τις τυχερές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχο δώρο!!!
  Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
  Καλές γιορτές με υγεία και αισιοδοξία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΎΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΎΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατερίνα ευχαριστώ πολύ! Τα βιβλία είναι μεγάλη αγάπη για μένα και ανυπομονώ να το διαβάσω μόλις μπει η νέα χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM