ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ένα λησμονημένο βότσαλο ταξιδεύει στις θάλασσες της Μικράς Ασίας και αποκαλύπτει τα συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Μαντώς Αϊβαλιώτη.  Από τα σοκάκια της όπου δύο νεαρά κορίτσια, η Διαμαντούλα και η Εμινέ, μοιράζονται τα μυστικά τους στα σοκάκια της Σμύρνης και κεντούν παρέα κερασιές πάνω σε ατλαζένια μαξιλάρια, μέχρι την καινούργια πατρίδα η γλυκιά Διαμαντούλα κρύβει βαθιά μέσα της την προδοσία της καλύτερής της φίλης και αφιερώνει τη ζωή της στη μικρή Ραλλού, καρπό του παράνομου έρωτα της Εμινέ.  Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται αργά αργά σκιαγραφώντας τις δυσκολίες τριών γυναικών να επιβιώσουν σε ένα χαμόσπιτο στον Πειραιά· η άβουλη Διαμαντούλα, η μικρή Ραλλού και η Ολυμπία, γόνος Φαναριωτών, με γαλλικά και πιάνο, που διαφεντεύει τις ζωές τους και ορίζει κάθε τους βήμα.Ύστερα από λίγα χρόνια, όταν ηχούν οι σειρήνες του πολέμου, η νεαρή Ραλλού σαγηνεύεται από ένα δάσκαλο και ζει μόνο για ένα βράδυ το μεγάλο έρωτα. Εκείνος όμως χάνεται στο σκοτάδι της Κατοχής  αφήνοντας πίσω το κορίτσι με τα μπλε μάτια,τη Μαντώ. Το πορτρέτο αυτής της οικογένειας ζωγραφίζεται με μουντά χρώματα, ενώ μαύρες σκιές ξεπροβάλλουν από το φόντο. Ένας απρόσμενος θάνατος στιγματίζει αυτές τις γυναίκες και καθορίζει το ταξίδι τους προς το μέλλον. Το τέλος απρόσμενο, συγκινητικό, ανθρώπινο.
Η γνωστή συγγραφέας Κάλη Καρατζά παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα Ματωμένες κερασιές . Για άλλη μια φορά συγκινεί με το καταιγιστικό γράψιμό της και δημιουργεί ένα πλέγμα μυθοπλασίας 
ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, όπου πάνω σ’ αυτό ακροβατούν οι ήρωες της ιστορίας.

Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.