ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Αν και ο Δεκέμβριος μετρά ήδη τέσσερις μέρες, εγώ θα σας πω καλό μήνα! Με το καλό να φτάσουμε στα Χριστούγεννα! Και μιας και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, ο Δεκέμβριος στο σπίτι της Μ@μ@ς ξεκινάει με διαγωνισμό!
Μέσα στον καταιγισμό του στολισμού, της προετοιμασίας για τα δώρα, τα τραπέζια στους δικούς μας ανθρώπους, τα ψώνια και όλες αυτές τις όμορφες ασχολίες αυτής της περιόδου, θέλω να θυμηθούμε λίγο όλοι μας τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου.
Ναι είναι η γιορτή της αγάπης και της χαράς, αλλά ποιας ακριβώς αγάπης και χαράς; Μην ξεγελιόμαστε, τα Χριστούγεννα είναι η ανάμνηση της γέννησης του Χριστού μας, που είναι ο ίδιος η Αγάπη, η Χαρά και η Ζωή, για όλους τους ανθρώπους . 
Μέσα σε όλες λοιπόν τις προετοιμασίες που κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας, για τις άγιες μέρες που έρχονται, μην ξεχάσουμε να τα προετοιμάσουμε και να ετοιμαστούμε και εμείς, μαθαίνοντας τους ποιος ήταν ο Χριστός, τι προηγήθηκε της Γέννησής Του, τι έγινε όταν γεννήθηκε και τι ακολούθησε τη Γέννησή Του. 
Ο καλύτερος τρόπος είναι βέβαια διαβάζοντας την ιστορία της Γέννησης μέσα από τα Ευαγγέλια, όμως η γλώσσα και τα συμπυκνωμένα νοήματα του κειμένου της Καινής Διαθήκης, ίσως το κάνει δύσκολο , ιδίως για τα πιο μικρά παιδάκια. 
Αναζητώντας λοιπόν κι εγώ για τα δικά μου παιδιά προσαρμοσμένη και κατανοητή για τις ηλικές τους την Καινή Διαθήκη, βρήκα τη σειρά με τα Παιδικά των εκδόσεων της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας. Έχω κατενθουσιαστεί με το πόσο προσεγμένα και καλαίσθητα είναι όλα τα βιβλία, αποδίδουν όλο το νόημα του Ευαγγελίου και της Βίβλου και είναι απόλυτα προσαρμοσμένο για τα παιδιά και τα μικρότερα και τα πιο μεγάλα.
Τρεις τυχεροί αναγνώστες λοιπόν του Μαμά για σπίτι μπορούν να αποκτήσουν από ένα αντίτυπο της σειράς Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ: Χριστούγεννα, Περιπέτειες από την Παλαιά Διαθήκη και Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους.

Πάμε να δούμε τα δώρα μας!

Ξεφυλλίστε το βιβλίο!
Στο Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Χριστούγεννα, τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της γέννησης του Ιησού σε έναν κόσμο γεμάτο από λεπτομέρειες και χρώματα.

Η ιστορία της γέννησης παρουσιάζεται με μια αφήγηση σε απλή γλώσσα και συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες σκηνές που περιέχουν πολλούς χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, ώστε τα παιδιά να τα αναζητήσουν στις μεγάλες αυτές εικόνες. Αντικείμενα-κλειδιά που πρέπει να αναζητήσουν βρίσκονται στο εσωτερικό της διπλωμένης σελίδας. Αυτές τις σελίδες τα παιδιά μπορούν να τις ανοίξουν και να ανακαλύψουν νέες ευχάριστες δραστηριότητες...

Μια πιστή διήγηση των κεφαλαίων 1 και 2 του Ευαγγελίου του Λουκά και του κεφαλαίου 2 του Ευαγγελίου του Ματθαίου, προσαρμοσμένη για παιδιά.

Ξεφυλλίστε το βιβλίο!
Αυτές οι αγαπημένες ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης παρουσιάζονται με μια αφήγηση σε απλή γλώσσα σε μεγάλες διπλωμένες σελίδες και είναι εικονογραφημένες με ενδιαφέρουσες σκηνές, γεμάτες με πολλούς χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, ώστε τα παιδιά να τα αναζητήσουν. Αντικείμενα-κλειδιά που πρέπει να αναζητήσουν βρίσκονται στο εσωτερικό της διπλωμένης σελίδας. Αυτές τις σελίδες τα παιδιά μπορούν να τις ανοίξουν και να ανακαλύψουν μια λίστα με αντικείμενα που πρέπει να ψάξουν και να βρουν.

Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται είναι: Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ (Γένεση 6-9), Η ΕΞΟΔΟΣ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Έξοδος 14), ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΩΣ (Ιησούς του Ναυή 6), Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ Ο ΓΟΛΙΑΘ (Α΄Σαμουήλ ή Βασιλειών Α΄16-17), Ο ΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ (Ιωνάς 1-4).


Ξεφυλλίστε το βιβλίο!
Στο Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους, τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν σύντομες ιστορίες από την Καινή Διαθήκη που αναφέρονται στη διδασκαλία, στη θεραπεία που πρόσφερε ο Ιησούς και στη συναναστροφή του με διάφορους ανθρώπους. Οι αφηγήσεις για τον Ιησού που συνάντησε πολλούς ανθρώπους σε διάφορες περιπτώσεις, παρουσιάζονται εδώ σε απλή γλώσσα σε μεγάλες διπλωμένες σελίδες. Αυτές οι αγαπημένες ιστορίες είναι εικονογραφημένες με ενδιαφέρουσες σκηνές που περιέχουν πολλούς χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, που πρέπει τα παιδιά ν' αναζητήσουν. Αντικείμενα-κλειδιά που πρέπει να αναζητήσουν βρίσκονται στο εσωτερικό της διπλωμένης σελίδας. Αυτές τις σελίδες τα παιδιά μπορούν να τις ανοίξουν και να ανακαλύψουν μια λίστα με αντικείμενα που πρέπει να ψάξουν και να βρουν.

Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται είναι: Ο ΙΗΣΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ (Ευαγγέλιο του Μάρκου 1, Ευαγγέλιο του Λουκά 3, Ευαγγέλιο του Ματθαίου 3), Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΡΑΣΙ (Ευαγγέλιο του Ιωάννη 2:1-12), ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ (Ευαγγέλιο του Μάρκου 2:1-12), Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ (Ευαγγέλιο του Μάρκου 4:1-20), Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΖΑΚΧΑΙΟΣ (Ευαγγέλιο του Λουκά 19:1-10).
Εικονογράφηση: Gill Guile, Πρωτότυπο κείμενο: Charlotte Thoroe, Απόδοση κειμένου στα ελληνικά: Άννα Σουμέκα, Επιμέλεια κειμένου: Καίτη Χιωτέλλη

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις
Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία ειναι μια Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποκλειστικό της έργο είναι η μετάφραση, έκδοση, προμήθεια και διάδοση της Αγίας Γραφής. Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία είναι από το έτος 2000 πλήρες μέλος των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών, μιας οικογένειας που απαριθμεί 146 Βιβλικές Εταιρίες σε περίπου 200 χώρες. Οι Ηνωμένες Βιβλικές Εταιρίες  είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, συμβουλευτικό μέλος της Ουνέσκο και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μετάφρασης, έκδοσης και διακίνησης της Αγίας Γραφής σε όλο τον πλανήτη. Επίσης δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η πρόληψη του ιού HIV του AIDS, και η ανακούφιση από καταστροφές, συνεργαζόμενος με όλες τις χριστιανικές Εκκλησίες και πολλές διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώστε την φόρμα που ακολουθεί.
 Όροι διαγωνισμού:
1. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 4/12/2015 έως τις 14/12/2015 στις 23.59.
2. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
3. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί , όλων των βημάτων που περιλαμβάνονται δηλ. α) Συμπλήρωση  έγκυρου email , β) Συμπλήρωση ονόματος , γ) Δημόσια κοινοποίηση της εικόνας του διαγωνισμού δ) Like στη σελίδα της Μαμάς για Σπίτι στο Facebook, ε) Όνομα στο facebook με το οποίο έγινε η κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού. Συμμετοχές που  θα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς κάποιο ή όλα τα βήματα του διαγωνισμού, δεν θα είναι έγκυρες.
4. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
5. Οι νικητές θα είναι τρεις και με την σειρά της κλήρωσης θα κερδίσουν ως εξής: ο πρώτος το "Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Χριστούγεννα" , ο δεύτερος "Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Περιπέτειες από την Παλαιά Διαθήκη" και ο τρίτος "Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους".
6. Οι  νικητές που μένουν Αθήνα θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από το κατάστημα της Βιβλικής Εταιρίας στο κέντρο της Αθήνας, οδός Εμμ. Μπενάκη αρ.50 τις εξής ημέρες και ώρες: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9.00-15.00, Τρίτη και Πέμπτη 9.00-14.30 & 17.00-20.00, Σάββατο κλειστά. Στους νικητές εκτός Αθηνών το δώρο τους θα αποσταλλεί ταχυδρομικά και τα έξοδα βαρύνουν το δωροθέτη.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί για το συγκεκριμένο νικητή που δεν απάντησε.
Η εικόνα του διαγωνισμού για κοινοποίηση είναι εδώ.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Σας φιλώ!

UPDATE 14/12/2015
Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό! Οι τυχεροί είναι :
- ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ - "Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Χριστούγεννα"
- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ - "Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Περιπέτειες από την Παλαιά Διαθήκη"
- ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ - "Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ - Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους"
Συγχαρητήρια και ευλογημένα Χριστούγεννα!

You May Also Like

5 σχόλια

  1. Καλησπέρα Κατερίνα μου, με χαρά μεγάλη παίρνω μέρος και σ'αυτόν το διαγωνισμό σου για βιβλία! Ευχαριστούμε πολύ, φιλιά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Super!!!! Υπέροχο δώρο!!!
    Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM