HOMEMADE PLAYDOUGH


Καλημέρα φίλοι μου!!
Τα απογεύματά μας πλέον έχουν γεμίσει με δραστηριότητες, μιας και ο καιρός είναι καλός και μπορούμε να είμαστε περισσότερο έξω από το σπίτι. Κάποιες φορές όμως, μένουμε μέσα και τότε ψάχνουμε όμορφους τρόπους να περάσουεμ το χρόνο μας. Ένα τέτοιο απόγευμα, αποφασίσαμε με τη μικρή μου, μιας και ήμασταν οι δυο μας, να φτιάξουμε πλαστελίνες!

Από καιρό μαζεύω ιδέες στο Pinterest, διαβάζοντας όμως τις συνταγές είδα ότι η βασική συνταγή για αυτές που δεν ήθελαν μαγείρεμα, ήταν η δική μας αλατοζύμη! Ναι ναι, αυτή που φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή μας και αυτή που χρησιμοποιήσαμε για τα στολίδια κανέλας τα Χριστούγεννα.
Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα τη φτιάξουμε!
Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα αλάτι
1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
3/4 κούπας ζεστό νερό
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Πώς το φτιάχνουμε
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το σπορέλαιο και σιγά σιγά προσθέτουμε το  νερό. Προσοχή, η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακή, αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφού έχουμε έτοιμη τη ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, όσα θέλουμε. Εμείς τη χωρίσαμε σε έξι. Στη συνέχεια με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε τις αποχρώσεις που θέλουμε και χρωματίζουμε τα κομμάτια. Αναμειγνύοντας τα τρία χρώματα (κίτρινο, μπλε, κόκκινο) μπορείτε να πετύχετε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. extra tip:  Αν τα χρώματα είναι σε υγρή μορφή, όπως αυτά που χρησιμοποιήσαμε κι εμείς, όταν χρωματίζετε τα κομμάτια να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. 

Αυτό ήταν! Έχετε τις δικές σας σπιτικές πλαστελίνες, απόλυτα υγιεινές και ασφαλείς για τα παιδάκια σας.

 Σας εγγυώμαι ένα ήσυχο και δημιουργικό απόγευμα, με πολύ παιχνίδι και δημιουργίες!Αν θέλετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κομμάτια της πλαστελίνης σε αεροστεγή σακουλάκια (κατά προτίμηση στο ψυγείο) και να παίξετε κι άλλες μέρες. Απλά δεν κρατάει και για πολύ καιρό, ακριβώς λόγω του ότι είναι ζύμη. 
Μια ωραία ιδέα είναι να αφήσετε τις δημιουργίες του παιδιού στη βεράντα να στεγνώσουν και μετά να τις στολίσετε.Καλά παιχνίδια! 

Σας φιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.