TAPTA KEPAΣI

6.6.15


Πριν λίγες μέρες βρέθηκα πρωί πρωί σε ένα Ειρηνοδικείο, κάπου βόρεια , για δικαστήριο. Μιας και είχα φύγει χαράματα από το σπίτι, μόλις τελείωσα από το ακροατήριο, αποφάσισα να επισκεφθώ το φούρνο που ήταν στη γωνία του δρόμου και σκορπούσε απίστευτες μυρωδιές... Ανάμεσα στα υπόλοιπα καλούδια βρήκα και κάτι  ταρτάκια, που με ενθουσίασαν. Πήρα μερικά (μην θέλετε να τα μαθαίνετε και όλα... ;-) ) και έφυγα. Πρέπει να σας πω ότι ήταν φανταστικά και τα τσάκισα (μη σχολιάζετε, σας ακούω...)

Μην τα πολυλογώ, αποφάσισα να δοκιμάσω να τα φτιάξω και μόνη μου, μιας και ο συγκεκριμένος φούρνος παραείναι μακριά.
Τα υλικά τα είχα όλα, διάλεξα το πρωινό του Σαββάτου (που δεν έχουμε δουλειές, λέμε τώρα) και... έτοιμη η τάρτα μου! Μιας και τα κεράσια έχουν γεμίσει τους πάγκους στις λαϊκές και το ψυγείο μου, σε όλες τις μορφές φρέσκα και μαρμελάδα, προτίμησα να χρησιμοποιήσω την Μαρμελάδα της Γιαγιάς, για να είμαι σίγουρη ότι είναι χειροποίητη, χωρίς συντηρητικά και με απίθανη γεύση.
Αν θέλετε, διαβάστε τη συνέχεια, για να  φτιάξετε κι εσείςτην τάρτα κεράσι!



Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3 φλυτζ. αλεύρι φαρίνα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2/3 φλυτζ. λάδι
8-10 κουτ. σουπ. κρύο νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 - 3 φλυτζ. κρέμα (στη δική μου χρησιμοποίησα κρέμα αραβοσίτου)
1-2 φλυτζάνια Μαρμελάδα της Γιαγιάς με γεύση κεράσι


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το λάδι. Τρίβουμε καλά το αλεύρι, ώστε να πάει παντού το λάδι και να γίνουν μικροί μικροί σβώλοι. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μια κουταλιά το νερό, προσέχοντας να μην λασπώσει η ζύμη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 20'. Στο μεταξύ έχουμε έτοιμη την κρέμα μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κρατάμε ένα κομμάτι (περίπου το 1/3) για να κάνουμε από πάνω τα σχέδια. Βουτυρώνουμε καλά την ταρτιέρα και ανοίγουμε τη ζύμη, ώστε να καλύπτει όλη την ταρτιέρα, αλλά και τα πλαϊνά της. Αφού βάλουμε τη ζύμη στο σκεύος, γεμίζουμε το εσωτερικό με την κρέμα, κατά τα 2/3. Από πάνω απλώνουμε την μαρμελάδα, ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια. Με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης που έχουμε κρατήσει, φτιάχνουμε λωρίδες και τις βάζουμε χιαστί πάνω από τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 35 με 40 λεπτά, ανάλογα πάντα και με το φούρνο σας.


Η ζύμη είναι μπισκοτένια και ο συνδυασμός με την κρέμα και το κεράσι είναι πραγματικά εκρηκτικός!
Καλή απόλαυση!



Σας φιλώ!!

Υ.Γ. Για τη ζύμη δανείστηκα μια από τις συνταγές του βιβλίου "Σαρακοστιανά".

You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Μμμμμ λαχταριστό-λαχταριστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σου πω Κατερίνα πώς φλέρταρα με τα κεράσια μου, για κάτι αντίστοιχο, θα με πιστέψεις? Τελικά κατέληξα στα κεκάκια με μαρμελάδα φράουλα....χιχιχι Γεια στα χέρια σου, είναι πολύ λαχταριστή! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα κεκάκια σου πεντανόστιμα φαίνονται! Σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Μμμμ!!!! Θα αξιοποιηθεί άμεσα η συνταγή Κατερίνα... με μαρμελάδα βύσσινο όμως γιατί κεράσι δεν έχω!!!! Την ζήλεψα τώρα .. είναι και βράδυ πω πω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίριδα περιμένω εντυπώσεις! Όσο για μαρμελάδα κεράσι... οι Μαρμελάδες της Γιαγιας να είναι καλά! ;-) Και με βύσσινο θα είναι πεντανόστιμη! Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. μιαμ μιαμ!! αγαπαμε τα κερασια!! πολυ ωραια συνταγη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστούμε!! :-) Ελπίζω να τη δοκιμάσετε!

      Διαγραφή
  5. Αχ τι λαχταριστή τάρτα είναι αυτή !! Πολύ μου αρέσει !! Θα πρέπει να την δοκιμάσω ευχαριστούμε για τη συνταγή! Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπω φαίνεται πολύ λαχταριστή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON FACEBOOK

Μαμαδο-blogs Member

It's all greek to you? Click here to translate!

FAMILIVES MAGAZINE