XEIPOΠOIHTEΣ ΛAMΠAΔEΣ


Καλημέρα φίλοι μου! Χθες στις εκκλησίες ακούσαμε τον Ακάθιστο Ύμνο, σήμερα κόψαμε το πέμπτο ποδαράκι της κυρά - Σαρακοστής, όλα αυτά είναι σημάδια ότι μας χωρίζει μια ανάσα από το Πάσχα!!
Για όσους είμαστε νονοί, το Πάσχα πάντα σημαίνει λίγο παραπάνω τρέξιμο, να βρούμε την ιδανική λαμπάδα για τα βαφτιστήρια μας, να διαλέξουμε το δώρο τους και όλα αυτά τα όμορφα!

Με τον άντρα μου έχουμε τέσσερα βαφτιστήρια, οπότε για μένα κάθε χρόνο η αναζήτηση ξεκινάει πολύ νωρίς. Συνήθως μου αρέσει να στολίζω εγώ τις λαμπάδες τους, αλλά και να φτιάχνω και για μας , τις αδερφές μου, φίλες μου, γενικά μια παραγωγή λαμπάδας υπάρχει κάθε χρόνο.

Στις αρχικές μου απόπειρες χρησιμοποίησα πολύ τα ξύλινα διακοσμητικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Χάντρες και κορδέλες συμπληρώνουν το στολισμό!

Οι λαμπάδες του εμπορίου δεν μου αρέσουν, γιατί βασικά είναι ένα τεράστιο παιχνίδι και μαζί έχει ένα κακής ποιότητας κερί. Οπότε προτιμώ να είναι άλλο το δώρο από  τη λαμπάδα. Βεβαίως τώρα που τα βαφτιστήρια μεγάλωσαν κι έχουν δική τους άποψη, λίγο τροποποιήθηκε η διαδικασία (γκουχ γκουχ!! χαζονονά εδώ...). Ακόμα κι έτσι όμως, είναι δυνατόν η λαμπάδα να φτιαχτεί από μας, με υλικά που εμείς θα διαλέξουμε.

Όταν τα αγόρια ήταν μωράκια, οι επιλογές ήταν πολλές και πιο εύκολες... Μια κοριτσομάνα κάνει διπλάσιο χρόνο να διαλέξει αγορίστικα παιχνίδια τελικά... ;-)

Εδώ σας δείχνω όλες τις λαμπάδες που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια, όσες δηλαδή έχω κρατήσει φωτογραφίες. Παλιότερα σας είχα δείξει ξανά κάποια από τα χειροποίητα στολίδια που είχα φτιάξει. Για μένα είναι από τις αγαπημένες μου δημιουργίες και ελπίζω να πάρετε κι εσείς ιδέες και να δημιουργήσετε κάτι προσωπικό και μοναδικό για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Τα ξύλινα όπως βλέπετε μου άρεσαν πάρα πολύ!! :-)Τα υλικά μπορεί να είναι πολύ απλά ή και πιο περίπλοκα, κουκλάκια ή ξύλινα στολίδια, χειροποίητα μαγνητάκια από πηλό. Ακόμα μπορείτε για τους μεγάλους να γράψετε Χριστός Ανέστη πάνω στη λαμπάδα, με ειδικό μαρκαδοράκι. Επίσης και με την τεχνική της χαρτοπετσέτας, μπορείτε να στολίσετε τις λαμπάδες, για πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα.

Τα στολίδια εδώ είναι όλα χειροποίητα!
Κουκλίτσες με σύρμα και πηλό και πήλινα μαγνητάκια!
Κορδέλες, χάντρες, κουμπιά, κορδόνια, σπάγγος, washi tape και τόσα άλλα υλικά, συμπληρώνουν με πολύ όμορφο τρόπο τις δημιουργίες σας!! 
Οι ιδέες είναι άπειρες, φαντασία και όρεξη να έχετε και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!!
Καλές δημιουργίες λοιπόν και περιμένω να δω και τις δικές σας λαμπάδες!Από δω και μπρος οι αναρτήσεις θα έχουν πασχαλινά θέματα, κατασκευές, συνταγές και συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν κάθε χρόνο αυτές τις μέρες.

Μόλις είδα αυτό το στολίδι μου έκλεψε την καρδιά! Λίγη washi tape και έτοιμη για την παραλήπτριά της!


Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.