Πέρκα με σάλτσα μουστάρδας και θυμάρι

20.2.15

 Καλημέρα φίλοι μου!!! Η εβδομάδα αυτή είναι η τελευταία πριν τη Σαρακοστή και μπορούμε να τρώμε τα πάντα εκτός από το κρέας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη συνταγή, για να σας δώσω ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι! 





Είναι πέρκα στο φούρνο, με σάλτσα μουστάρδας και θυμάρι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο νόστιμο είναι αυτό το φαγητό, μπορώ όμως να σας προτρέψω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Θα με θυμηθείτε!
 Η γεύση είναι απίθανη κι επίσης, κάτι που μου έκανε πολλή εντύπωση, δεν μύριζε καθόλου η χαρακτηριστική μυρωδιά ψαριού. Φανταστικό!
Τι θα χρειαστείτε:

- Φιλέτο ψαριού (πέρκα ή μπακαλιάρο)
-2 κουτ. σουπ. μουστάρδα 
- 1 ζωμό λαχανικών
-1 ποτήρι ζεστό νερό
-2 λεμόνια
-θυμάρι
-ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε κι από τις δυο πλευρές.  Διαλύουμε το ζωμό και τη μουστάρδα μέσα στο ζεστό νερό και περιχύνουμε το ψάρι. Στίβουμε και τα λεμόνια ρίχνουμε το χυμό στα ψαράκια.  Πασπαλίζουμε με θυμάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.  




Μην φοβηθείτε να έχει πολύ ζουμάκι, γιατί θέλουμε να έχει σάλτσα αρκετή για το σερβίρισμα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς (αέρα). Το τελευταίο τέταρτο γυρίζουμε πλευρά τα ψάρια, για να πάρουν χρώμα κι από τις δυο μεριές. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή και ρύζι.




Περιμένω τα σχόλιά σας!! 

Σας φιλώ!

You Might Also Like

19 σχόλια

  1. Όλο το μυστικό πρέπει να βρίσκετε στο θυμάρι έτσι??? Θα δίνει τέλεια μυρωδιά και ιδιαίτερη γεύση. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τούλα είναι όλο το πακέτο! Η μουστάρδα το κάνει πικάντικο, το θυμάρι δίνει απίστευτο άρωμα, για το λεμόνι τι να λέμε, τα ξέρεις... ;-) Ελπίζω να σου αρέσει!! Φιλιά

      Διαγραφή
  2. την κρατώ την συνταγή σου, Κατερίνα μου και σε ευχαριστώ!

    ναι, αυτή την "μυρωδιά" του κατεψυγμένου ψαριού θέλουμε να καλύψουμε και αυτή η σάλτσα σίγουρα το πετυχαίνει.

    Καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή!

    την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω θα αρέσει σε όλους σας Αλεξία μου! Περιμένω εντυπώσεις!! Φιλιά, καλό τριημερο και ευλογημένη Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένο ψάρι η περκα!!!κ εγώ την κάνω στο φουρνο με πατάτες! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την κι έτσι Ευαγγελία μου και θα δεις ότι απογειώνεται! ;-)

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσουν πολύ όλα τα συστατικά !! Θα την δοκιμάσω σίγουρα!! Πολλά φιλιά και καλό ΣΚ! Φαίνεται λαχταριστό το ψαράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα από σένα περιμένω όπωσδήποτε σχόλιο!! χιχιχι ;-)

      Διαγραφή
  5. Αυτό το φαγητάκι το τρώγαμε στην κατασκήνωση και μου φέρνει τις πιο όμορφες αναμνήσεις! Θα το φτιάξω σίγουρα!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θυμίζει καλοκαίρι... κάτι ξέρω από κατασκήνωση, οπότε χαίρομαι πάρα πολύ που σου θύμισε όμορφες στιγμές! Περιμένω να μου πεις τη γνώμη σου! Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. άψογο το φαγητό όπως το βλέπω στη φωτογραφία. Καλή σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάπως έτσι τη φτιάχνω κι εγώ αλλά στεγνή! Να σε ρωτήσω, δεν είναι πολύ 45 λεπτά; Εμένα σε 20 λεπτά λιώνει! Μήπως χρησιμοποιείς φρέσκια πέρκα; Εγώ βάζω κατεψυγμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 20 λεπτά δεν έχει ψηθεί μέσα το ψάρι, είναι παχύ ψάρι η πέρκα. Φρεσκοκατεψυγμενη είναι συνήθως, αλλά έχει σημασία και το ότι σιγοψήνεται στη σάλτσα.

      Διαγραφή
  8. Στο επόμενο μενού μας, θα συμπεριλάβουμε την συνταγή σου! Καλή χρονιά και ό,τι καλυτερότερο εύχομαι! Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON FACEBOOK

Μαμαδο-blogs Member

It's all greek to you? Click here to translate!

FAMILIVES MAGAZINE