Όταν η μαμά πήγε δικαστική αντιπρόσωπος και άλλες ιστορίες


Καλό μήνα αγαπημένα φιλαράκια! Καλό καλοκαιράκι να έχουμε! Κάνει πάλι τα τσαλιμάκια του ο καιρός, αλλά δεν είναι στο χέρι του καθόλου... Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς έτοιμοι να το ζήσουμε, μέχρι και την πιο μικρή στιγμή! 
Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν για μένα ιδιαίτερα δύσκολες. Από τη μια ήταν οι εκλογές.
Είχα διοριστεί δικαστική αντιπρόσωπος για πρώτη φορά. Είχα γενικά μια ιδέα για το τι σημαίνει αυτό, αλλά αυτό που ζήσαμε στις εκλογές αυτές ήταν, νομίζω, κάτι το ανεπανάληπτο. Η κούραση κι η ταλαιπωρία απίστευτη, αφού την πρώτη Κυριακή ήταν παντού οι σταυροί, τη δεύτερη Κυριακή, οι δύο κάλπες ήταν μόνο ψηφοδέλτια, αλλά στις ευρωεκλογές ειχαν κατέβει -τελικά- τριάντα εννέα (!!!!!!) συνδυασμοί. Για το Θεό δηλαδή!! 
Το πακετάκι με τα ψηφοδέλτια ήταν ολόκληρο βιβλίο... 
Αυτά σε συνδυασμό με όλο το άγχος και την ευθύνη της διαδικασίας, το γεγονός ότι τρία άτομα έπρεπε να κάνουμε εκατό δουλειές μαζί, το γεγονός ότι ο κόσμος βγάζει την απογοήτευση, το θυμό και την οργή του σε όποιον νομίζει ότι είναι μέρος του συστήματος (κι αυτή ήμουν εγώ... ασχολίαστο...), το γεγονός ότι στις εκλογές έχεις να κάνεις με εκπροσώπους κομμάτων, οι οποίοι πολλές φορές έχουν μια νοοτροπία από άλλες εποχές , όόόλα αυτά μαζί έκαναν  την εμπειρία το λιγότερο αξέχαστη. 


 Από την άλλη, την επόμενη των ευρωεκλογών, ο οργανισμός μου κατέρρευσε, ανέβασα 39 πυρετό κι έπαθα μια ωραιότατη αμυγδαλίτιδα... Έμεινα μια βδομάδα εσώκλειστη και κάπως έτσι τελείωσε κι αυτή η εμπειρία, η οποία μπορεί να με διέλυσε σωματικά, αλλά με άφησε σαφώς σοφότερη (... λέμε τώρα!)
Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με πολιτικά θέματα σε αυτό εδώ το μπλογκάκι, αλλά ένα πράγμα θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Η δύναμη που έχει η ψήφος του καθενός από εμάς, είναι εκπληκτική. Δεν έχει σημασία σε ποιον και γιατί θα δώσει κάποιος την ψήφο του, σημασία έχει να πάς εκεί και να ψηφίσεις. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη η δημοκρατία και νομίζω ότι κανείς μας δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Έχουμε μεγαλώσει μέσα σε αυτήν και τη θεωρούμε κάτι δεδομένο, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι για αυτήν, σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοθελητές για να το εκμεταλλευτούν. Μέσα σε όλα που μαθαίνουμε στα παιδάκια μας, είναι καλό κάποια στιγμή να τους μιλήσουμε και για την πολιτική αγωγή. Μόνο αν καταλάβουμε όλοι πως είμαστε απαραίτητοι για να διορθωθεί η κατάσταση υπάρχει ελπίδα.
Αυτά τα λίγα από μένα! Μίλησα πάλι πολύ!! :-) 

Και πάλι σας εύχομαι όμορφο μήνα ! 
Σας φιλώ! 

You May Also Like

0 σχόλια

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας! Επιλέγοντας να σχολιάσετε μέσα στην ανάρτηση, πρέπει να γνωρίζετε ότι κοινοποιείτε σε αυτή την ιστοσελίδα τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας μπορείτε να σχολιάσετε ως ανώνυμος χρήστης ή να στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τα στοιχεία σας σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και διαγράφονται μετά από ένα χρόνο.
Τα σχόλιά σας και η επικοινωνία μου μαζί σας μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά!

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.