ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

via
Είχα αποφασίσει πως δεν θα έγραφα ως την Ανάσταση. Όμως αυτές οι μέρες είναι τόσο φορτισμένες και τόσο ευλογημένες, που πραγματικά, πιστεύω ότι αυτά τα συναισθήματα αξίζει να τα μοιραστείς...
Εχθές αξιωθήκαμε να συμμετάσχουμε στην ακολουθία της Σταύρωσης. Η Κωνσταντίνα είναι εκστασιασμένη αυτές τις μέρες με την ιστορία του Χριστούλη και περίμενε πώς και πώς, πότε θα βγει ο Εσταυρωμένος. Είχε σταθεί μπροστά στην Ωραία Πύλη και παρακολουθούσε, μου έλεγε τι έβλεπε, με ρώταγε αν πονάει ο Χριστούλης, γιατί έχει κλειστά μάτια. Τα ματάκια της ήταν γεμάτα συμπόνια κι απορία.
 Όταν η πομπή έφτασε μπροστά της  και μόλις ο παππούλης έβαλε στη βάση το Σταυρό, πήρε αγκαλιά την Κωνσταντίνα, που ήταν δίπλα του και πριν ακόμα εκείνος προσκυνήσει, την σήκωσε και προσκύνησε πρώτη εκείνη τον Εσταυρωμένο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο πολύ εκείνη την ώρα συγκινήθηκα... Με έπιασαν τα κλάμματα... Και από εκείνη την ώρα κάνω αυτή την ευχή για τα παιδάκια μου, αλλά και για όλα τα παιδάκια που με τόση λαχτάρα να δουν και να μάθουν έρχονται αυτές τις μέρες και γεμίζουν την εκκλησία μας. Να διατηρήσουν αυτή τη λαχτάρα να δουν τον Χριστούλη τους, σε όλη τους τη ζωή. Να μείνει αυτή η φλόγα αναμμένη μέσα τους για πάντα. Αυτό μόνο προσεύχομαι...


Εύχομαι λοιπόν σε όλους, να αξιωθούμε να δούμε την ένδοξη Ανάσταση, με τη λαχτάρα των μικρών παιδιών. Και εύχομαι ακόμα, να έχουμε καθαρή και ταπεινή καρδιά, ώστε να αναστηθεί και μέσα μας ο Χριστός μας και να γεμίσει με το Φως Του, όλο το είναι μας.

Καλή κι ευλογημένη Ανάσταση φίλοι μου!! 


Σας φιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.