Μπισκοτάκια με κανέλα και γαρύφαλλο

2.4.13

Σήμερα ήμουν πολύ πεσμένη... Βασικά, η συννεφιά πάντα με κάνει κάπως. Αποφάσισα όμως να μην αφήσω την απογοήτευση να με καταβάλει και να κάνω αυτό που πάντα μου φτιάχνει το κέφι! Να κάνω κάτι στην κουζίνα! Και μπορώ να δηλώσω ότι όντως, για άλλη μια φορά η κουζινοθεραπεία λειτούργησε!! ;)


Καθώς λοιπόν διανύουμε τη Σαρακοστή, είπα να φτιάξω τα νηστίσιμα μπισκοτάκια, που έχω βρει στο βιβλίο "Σαρακοστιανά". Τα συγκεκριμένα είναι τα αγαπημένα του άντρα μου, ο οποίος, ως άλλο ποντίκι, αδειάζει το κουτί τους, μέσα σε λίγες ώρες. Αρέσουν επίσης και στα μικρά, που τα καταβροχθίζουν εξίσου ταχύτατα! Ευτυχώς που γίνονται γρήγορα! ;) 
Η συνταγή λοιπόν έχει ως εξής: 

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού λάδι (μην το γεμίσετε ως επάνω, αφήστε 1 1/2 περίπου δάχτυλο)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
7 κουτ. σούπας νερό στο οποίο έχουμε βράσει κανελλογαρύφαλα
7 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
4 1/2 κούπες αλεύρι (περίπου)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό στο οποίο βράσαμε τα κανελλογαρύφαλα, το χυμό λεμονιού, μέσα στο οποίο διαλύουμε τη σόδα και τέλος το αλεύρι, ανακατεμένο με το baking. Ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την ανοίγουμε σε λαδωμένη επιφάνεια, ώστε να έχει πάχος μισό εκατοστό. Κόβουμε με κουπ πατ σε σχέδια της αρεσκείας μας! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας να μην σκουρύνουν. 
Στα συγκεκριμένα που βλέπετε στις φωτογραφίες, επειδή προορίζονταν για κέρασμα στο σχολείο της μικρής, πρόσθεσα στη ζύμη χρωματιστή τρούφα, για να γίνουν πιο χαρούμενα!



Συνήθως τα αφήνω σκέτα, μπορείτε όμως αν θέλετε να τα γαρνίρετε με γλάσο. Για το γλάσο χρειάζονται τα εξής: 
2 κούπες ζάχαρη άχνη
5 κουτ. σούπας ζεστό χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού λάδι



Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε! :) Καλοφάγωτα!
Κι όπως λέει κι η κουμπάρα μου, μιαμ μιαμ, birdy miam miam!! ;)
Καλό απόγευμα!
Σας φιλώ!!

You Might Also Like

7 σχόλια

  1. δειχνουν λαχταριστα!σου απλωσαν καθολου στο ψησιμο ή διατηρησαν το σχημα τους;ρωτω επειδη βλεπω οτι τα'χεις κοψει με κουπ πατ αλλα η συνταγη γραφει λαδι και σοδα που ειναι υλικα που τα κανουν να φουσκωνουν και ν'απλωνουν!φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Λοιπόν, απλώνουν λιγάκι, αλλά το σχήμα τους το διατηρούν πολύ καλά. Αν θες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αποφεύγεις τη σόδα και γίνονται και λίγο πιο αφράτα. Τα έχω φτιάξει κι έτσι. Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
  2. ενδιαφέρουσα η συνταγή! θα την δοκιμασω! ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία και... καλοφάγωτα!! ;) Περιμένω σχόλια! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. μμμ...birdy niam niam... ! :-)
    Η κουμπαρούλα συμφωνεί, γιατί τα έχει δοκιμάσει κι η ίδια! ...αυτό με το γλάσσο δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω!
    (εμένα πάντως μου παίρνει περισσότερο αλεύρι, μάλλον την κάνω πιο σφιχτή τη ζύμη)
    καλοφάγωτα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιχιχι!! Είδες που μου το κόλλησες κι εμένα το birdy;;; Όσο για τη ζύμη, γι' αυτό έγραψα να μην είναι εντελώς γεμάτο το ποτήρι με το λάδι,ακριβώς γιατί μετά χρειάζεται επιπλέον αλεύρι. Φιλάκια πολλά πολλά!! :)

      Διαγραφή
  4. Αχ μπράβο βρε Κατερίνα. Μια φρέσκια και δοκιμασμένη συνταγή που γίνεται κιόλας με κουπ πατ. Ξέρεις πόσο καιρό ψάχνω κάτι τέτοιο; Δεν μπορούσες να μας χαρίσεις πιο γιορτινή ιδέα κατασκευής με πιτσιρίκια. Πολλά ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM

Like us on Facebook

It's all greek to you? Click here to translate!

Pinterest

Μαμαδο-blogs Member

FAMILIVES MAGAZINE

recent posts