ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΕΣ

Εμείς στην οικογένεια μας είμαστε πριγκιπόπληκτες. Οι αδερφές μου μικρές πίστευαν βαθιά ότι ήταν πριγκίπισσες και γι' αυτό φέρονταν και ντύνονταν αναλόγως... Κατευθείαν από το βασιλοσκάμνι, που λέει κι η μαμά μου! Και το μικρόβιο πέρασε στο dna και της Κωνσταντίνας, η οποία σταδιακά έχει ταυτιστεί με ότι κυκλοφορεί σε πριγκίπισσα : Χιονάτη (πρώτη και μεγάλη αγάπη), μετά Κοιμωμένη, μετά Σταχτοπούτα, Άριελ, Barbie σε διάφορες εκδόσεις, Ραπουνζέλ (τώρα φτιάχνουμε και τα μαλλιά μας)... 

Λοιπόν... Για να μην τα πολυλογώ, όλη την ώρα με κάτι βασιλικό ή πριγκιπικό καταγινόμαστε.

Έψαχνα λοιπόν να βρω και ένα βιβλίο με κατασκευές και ανακάλυψα τις "Μικρές πριγκίπισσες και μαγεμένα κάστρα" της Christiane Steffan , από τις εκδόσεις Κεντικελής. Έχει απίθανες κατασκευές και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ!! Μιλάω σε πρώτο ενικό, γιατί εννοείται, κυρίως εγώ ασχολούμαι με τις κατασκευές, η Κωνσταντίνα και η Βαγγελίτσα απλά τις ... επεξεργάζονται! ;)

Σήμερα κατάφερα να φτιάξω το κάστρο, της Ωραίας Κοιμωμένης υποτίθεται ότι είναι. Και οι νεραϊδούλες και τα ανθρωπάκια της Little People μια χαρά μπορούν να μπουν!!
 Σας γράφω τα υλικά που χρησιμοποίησα για να το φτιάξω. Δεν είναι αυτά ακριβώς που λέει το βιβλίο, αυτοσχεδίασα λιγάκι. Πάντως το αποτέλεσμα βγήκε σχεδόν το ίδιο!
Χρειάζεστε : -1 κουτί από παπούτσια ή χαρτόνι από κούτα διαστάσεων 19 Χ 22 Χ 12 (ύψος)
                     - 4 ρολλά από χαρτί κουζίνας
                     - Βελουτέ χαρτί ή κανσόν σε γαλάζιο, πράσινο, κίτρινο και ροζ χρώμα
                      -Κανσόν σε χρώμα της αρεσκείας σας, για να τυλίξετε το κουτί αν δεν είναι λευκό (στο    βιβλίο γράφει ότι μπορούμε να το βάψουμε λευκό με ακρυλικό χρώμα. Προτίμησα το χαρτόνι, για πιο γρήγορα.)
                    - Υπόλοιπο χαρτιού κανσόν για την πόρτα και τα παράθυρα σε χρώμα  της αρεσκείας σας
                    -  Κανσόν φούξια για τις σκεπές των πύργων.
                     - Διάφορα λουλουδάκια χάρτινα.

Από το κουτί των παπουτσιών κόβουμε τον πάτο και ανοίγουμε ένα κενό για την πόρτα του πύργου.
Κολλάμε το χαρτί γύρω γύρω στο κουτί ή το βάφουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά.


Κολλάμε τα ρολλά στο κανσόν και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.


Σχεδιάζουμε τα παράθυρα του πύργου, τις πόρτες και την κορώνα.


Σχηματίζουμε τέσσερις κώνους με το φούξια και φτιάχνουμε τις σκεπές των πύργων.


Κολλάμε τις πόρτες στο κενό που έχουμε ανοίξει στο κουτί και από πάνω της κολλάμε την κορώνα, ενώ στα πλάγια βάζουμε και τα παράθυρα.


Πάνω στους τοίχους και στους πύργους κολλάμε τα λουλούδια. Μπορούμε με μαρκαδόρο πράσινο να σχεδιάσουμε και τη φυλλωσιά.
Αυτός λοιπόν είναι ο πύργος μας!! Καλό παιχνίδι!! :)


Σας φιλώ!

                      

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.