Λαχανομπιφτεκάκια και πατατοσχεδιάκια!!

Προχθές είδα σε ένα  blog την ιδέα για ψητές πατατούλες σε σχήμα  καρδούλας. Σήμερα που έμεινα σπίτι σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να την δοκιμάσω, όχι όμως με πατάτες στο φούρνο, αλλά τηγανιτές. Έκοψα λοιπόν τις πατατούλες μας με κουπ πατ σε σχήματα με λουλουδάκια και αστεράκια και τις τηγάνισα!


Και για να φάμε και λίγα λαχανικά αλλιώς, έφτιαξα κεφτεδάκια λαχανικών. Έβρασα τα λαχανικά να μαλακώσουν και μετά τα άλεσα στο μίξερ. Πρόσθεσα λίγο λάδι, αλατοπίπερο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και αλεύρι. Τα ανακάτεψα μέχρι που έγινε μια ζύμη πολύ μαλακή. Με ένα κουτάλι έριξα τα κεφτεδάκια στο τηγάνι για 3 με 4 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο και τα μικρά το έφαγαν όλο!

Υ.Γ. Με απασχόλησε το θέμα του τηγανιτού η αλήθεια είναι. Όμως, αφενός μπορεί η συνταγή αυτή να γίνει και στο φούρνο, αν πλάσουμε λίγο πιο στέρεη τη ζύμη για τα κεφτεδάκια και τα ψήσουμε για δέκα περίπου λεπτά στο γκριλ, γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές. Από την άλλη... και μια φορά να το ρίξουμε λίγο έξω, δεν θα πάθουμε τίποτα!! ;) Καλή όρεξη!!

You May Also Like

0 σχόλια

COPYRIGHT ©2013-2018 - mamagiaspiti.gr

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του παρόντος ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Μαμά Για Σπίτι (με την εξαίρεση εκείνων στα οποία αναφέρεται η αρχική τους πηγή).
Απαγορεύται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρων αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τη δημιουργό και κάτοχο του παρόντος ιστολογίου.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

PRIVACY POLICY

Το ιστολόγιο mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του, ενώ σε καμία περίπτωση αυτά δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.
Σε περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας ή διαγωνισμού, που συνεπάγεται κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών προς το ιστολόγιο, πρέπει να δηλώνεται ρητά από τον χρήστη ότι συμφωνεί με την κοινοποίηση των δεδομένων αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το mamagiaspiti.gr δεν διατηρεί ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας , χωρίς να κοινοποιεί αυτά σε τρίτους, ενώ μετά το πέρας της επικοινωνίας ή του διαγωνισμού, τα δεδομένα αυτά διαγράφονται.