Πώς ανθίζεις;
Ένας βασιλιάς βγήκε βόλτα στον κήπο του και διαπίστωσε πως τα δέντρα, τα φυτά, τα λουλούδια του μαράζωναν και πέθαιναν. Προσπάθησε να μάθει γιατί. Ο κισσός του είπε πως μαράζωνε γιατί δεν μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά όσο το κυπαρίσσι. Το κυπαρίσσι πως μαράζωνε γιατί δεν μπορούσε να βγάλει νόστιμα σταφύλια σαν την κληματαριά. Και η κληματαριά μαράζωνε γιατί δεν είχε λουλούδια σαν την τριανταφυλλιά. Η τριανταφυλλιά έκλαιγε γιατί δεν γινόταν να σκαρφαλώσει τόσο ψηλά όσο ο κισσός.

Ο βασιλιάς προχωρούσε κι όλο παράπονα άκουγε, όλο μαραζωμένα φυτά έβλεπε. Ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε μια φραουλίτσα, δροσερή και κατακόκκινη. Ο βασιλιάς απόρησε:
–Πώς καταφέρνεις και είσαι τόσο όμορφη και ολοζώντανη σε αυτόν τον σκιερό κήπο με τα μαραζωμένα φυτά;
–Δεν ξέρω, απάντησε η φραουλίτσα, ίσως ο λόγος είναι πως πιστεύω ότι με φύτεψες επειδή ήθελες φράουλες. Αν ήθελες κληματαριές ή τριαντάφυλλα, θα τα είχες φυτέψει. Αυτό σκέφτηκα όταν ήμουν ακόμα σποράκι. Και αποφάσισα πως θέλω να γίνω φράουλα. η ωραιότερη φράουλα του κόσμου.
Έτσι γίνεται πάντα. Πρέπει να δεις τον εαυτό σου. Δεν είναι δυνατόν να γίνεις κάτι άλλο. Μπορείς να μεγαλώσεις, να γίνεις ευτυχισμένος και να ανθίσεις με τον δικό σου μόνο τρόπο. Και αγαπώντας σε.


ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ
You May Also Like

1 σχόλια

  1. Είναι τόσο όμορφο να νοιώθεις πως οι άλλοι σε θέλουν για αυτό ακριβώς που είσαι ,και όχι για κάτι άλλο!!!Δεν χρειάζονται οι συγκρίσεις και οι κριτικές, μόνο ο καθένας να προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να τον δέχεται ο άλλος με αγάπη γιατί είναι φοβερά απογοητευτικό να έχεις το αίσθημα ότι κουράστηκες και μόχθησες μάταια ,γιατί δεν ήσουν κάποιος άλλος...Η Αγάπη και η Διάκριση θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε αυτά τα αισθήματα11

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κουβεντούλα να γίνεται... Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας!

MAMA ON INSTAGRAM